malinsminut

Låtsasgubbar...

Publicerad 2010-02-28 00:01:49 i Huset


Alltså min lilla kusin Alicia är helt otrolig. Hon har verkligen förmågor som ingen kan ana...som ni kanske vet så hälsade farfar på när jag hade ljusparty. Det var Alicia som upptäckte att det stod en gubbe i köket och Lovisa som också har förmåga att se de från andra sidan följde med Alicia till gubben och funderade lite med henne. Bara det här gjorde mig så fascinerad. Att två helt olika personer kan se samma sak, som ingen annan ser...vi var ju faktiskt 12 stycken till som fanns i närheten. Hursomhelst var jag och mamma och hälsade på Alicia med familj igår. Jag började fråga lite försiktigt om den där gubben hon hade sett och först ville hon säga så mycket, sen sa hon att det var en hemlighet och sen hade vi följande samtal..:
M-vad gjorde gubben i köket då?
A-Nä, han bara stod där.
M-Jaha, men hur såg han ut då?
A-Jag minns inte
(En stunds tystnad...sen säger Alicia helt allvarligt..)
A- Du har många låtsasgubbar i ditt hus.
M-(halvt skräckslagen) Jasså, oj då, var då?
A-(ännu mer allvarlig) ÖVERALLT!
M-(halvt avsvimmad): Men oj, hur ser låtsasgubbarna ut då?
A-ja, först är dom där och sen är dom inte det.
M-Mhmm...ser du ofta låtsasgubbar?
A-Jaaa....

Sen ville hon inte prata mer...hon ville leka med barbie.
Ja, jag är helt fascinerad av detta...och dessutom halvt livrädd...knappt jag vågar gå nån annanstans än soffan nu på kvällen när allt är så mörkt och mystiskt...jag hoppas bara att låtsasgubbarna inte skrämmer mig när dom vet hur rädd jag är...jag ska ha en seans framöver och ett medium ska komma hit så då hoppas jag på att få lite mer svar...men Alicia är otrolig alltså,..och hon är trots allt bara 4 år! Man undrar ju var det ska sluta om hon redan är så medveten om att det hon ser inte är vad alla ser...dessutom har hon ju visat prov på sådana förmågor förutom när hon har kunnat berätta vad det är i paket som hon inte borde ha en aning om..."Varsågod, här får du en lampa"...otroligt spännande att hon visste det fast hon inte var med vid varken inköp eller inslagning och ingen hade sagt till henne vad som fanns i paketet.....lilla fina hjärtat.

Imorrn blir det jobb..som idag....det är ju verkligen superkul att jobba med Astrid och Marie för då går dagarna fort!=) Nu ska jag nog äta lite middag (ja, jag har glömt bort att göra det idag och klockan är nu tolv på natten så det börjar bli hög tid..), sen blir det till att krypa ner i sängen med mina älskade hundtjejer.







Min fina, älskade farfar som jag tycker så mycket om! På bilden fyllde han 90 år och ett halvår senare fick han äntligen sluta jordelivet och träffa farmor igen..=) <3

SOMMAR!

Publicerad 2010-02-24 23:09:05 i Hundarna

Mitt i vintern...vinter-OS, 30 grader kallt, förkylning, mörkt, snö, snö och åter snö. Helt plötsligt fick jag bara en sån längtan efter sommarn! Jag började kolla på lite bilder och då var det kört...TÄNK när det är sommar! Jag lääääntar så! Men först blir det en härlig vår som jag också ser fram emot!=)
Jag delar med mig av några härliga sommarbilder så ni kanske också får lite känsla...=)



Min fina Lillemaj sitter på trappan till mitt hus och solar.



Sötnosen Ling-Ling poserar framför en blomma! Otroligt vad härligt med sol!



Känner ni värmen? och blomdoften? och de svalkande vindarna? Det gör jag! Och Ling-Ling!=)


Slutligen...en superhärlig bild på min fina mamma och stövaren Traj som tar ett kvällsdopp i Åskasjön. Åååå vad jag längtar!=)


Skrattattack

Publicerad 2010-02-24 22:49:03 i Allmänt

Nu är jag frisk! Jag kände mig sjuk hela dagen tills min kära syster kom hit. DÅ blev jag plötsligt frisk och fick jättejättemycket överskottsenergi. Jag skrattade så jag grinade och det kröp i hela kroppen. Hon var väl ungefär som vanligt men jag fick värsta attackerna så fort jag tittade på henne. Så himla kul! Jag såg att hon hade skrivit ett inlägg på min facebook medan hon var här : Men vad är det med dig idag? Du är ju helt från vettet! Ja, haha, hon är lustig min Annika. Samtidigt som jag skrattade fick jag värsta hostanfallen och lät nog inte riktigt klokt. Bland annat denna konversation hade vi:
M- alltså hur tror du att det känns att jag inte ens har varit ute på TRE dagar?!
A-ja, men allmänheten är ju i alla fall glad att du är inlåst!

Lustiga typ. Sen sa hon även att om det skulle göras en film om mitt liv skulle den heta "dokumentären om den galna skogskvinnan" och vara både en komedi och en skräckfilm. Ja, tack för den!=)

Ungefär så här har Annika sett ut ikväll =) (ja jag vet att du antagligen kommer att ge mig spö nu, men vad gör man inte för bloggläsarna..hihi =)...)





Jag har verkligen världens bästa föräldrar också. Kan inte tänka mig nåt bättre! Mamma passar upp mig på alla sätt...kommer med mat när jag är sjuk, skjutsar mig till jobbet klockan 7 på morgonen när jag inte orkar gå (eller kan för att jag är sjuk och det är 30 grader minus..), hjälper mig att fixa allt som jag inte orkar eller kan eller vill eller har möjlighet till...hon är verkligen världens bästa! <3 Och pappa var så snäll i morse när jag skulle till jobbet. Fem minuter innan jag skulle fara hade han hämtat min bil och ställt den utanför så jag skulle slippa gå och hämta den (säkert hundra meter) i kylan. <3 Dessutom har han fixat snickaren som ska byta tak på mitt hus i sommar. Ja, ingenting behöver man tänka på när man har så bra föräldrar! Ett plus också att dom rastar mina hundar när jag inte kan...=) Love you!

Nu ska jag dricka lite the och se på storslalom. En morgon till att kliva upp sen är jag ledig en hel dag! Jippi!

Hej

Kladdkaka...

Publicerad 2010-02-24 17:01:27 i Allmänt

MUMS vad god den här ballerina kladdkakan är! Doppa den i kaffe så får ni känna! Den är helt ljuvlig! Nästan så farligt god så man inte kan ha den hemma...=)




Nu ska jag ta mig en vilopaus efter jobbet...


Renoveringsplaner..

Publicerad 2010-02-23 22:47:34 i Huset

Dom här senaste dagarna kommer verkligen inte att gå till historien...jag hatar att vara sjuk.. (fast vem gör inte det?!) Jag orkar knappt nåt mer än att fara till jobbet, kämpa mig genom dagen och fara hem och ligga hela kvällen...i och för sig är det ju trevligt att vila nu när det är så mycket att kolla på tv:n (OS!!!), men ändå...jag skulle gärna vilja gå ut på en promenad också...fast å andra sidan har det ju varit så kallt nu så det kanske är en ganska bra tid att vara sjuk på...-30 grader mest hela dagarna är inte kul. -33 grader imorse när jag skulle til jobbet. Det är för kallt! Jag längtar sååå tills det börjar bli plusgrader så jag kan börja med övervåningen på huset! Det rakt kliar i fingrarna...=) Det är ju nästan samma temperatur där uppe nu som det är ute så det känns inte så lockande att börja riva och stöka...jag har lite gamla kort från övervåningen som jag har laddat upp så ni ska få se vad jag har för planer. Det är ju inte utstädat på något sätt där uppe, men delen jag ska göra i ordning nu närmast (ca. 65 kvm) är ju i alla fall 100 gånger bättre än övervåningens resterande 90 kvadrat...



The master bedroom =) Sovrummet som ska totalrenoveras. Det enda som blir kvar är golvet (om ens det..) Jag ska även riva väggen till vänster vid huvudändan så jag får plats med ett sminkbord eller en tv eller nåt. Nu är det en liten walk-in-closet där. Sovrummet är nog ungefär 20 kvm stort tror jag.



I direkt anslutning till det stora sovrummet finns ett litet mindre sovrum som jag ska göra om till en stoooooor walk-in-closet med bara kläder och skor och speglar =) Här är det nog också bara golvet som blir kvar.



Direkt när man kommer in i sovrummet finns en söt liten klädstång där man kan hänga av sig dagens kläder. Den ska bli kvar! (Denna bild är tagen innifrån sovrummet...)



Dålig bild på det blivande kontoret...skrivbordet ska jag spara för det är så fint tycker jag. Här är det också bara golvet som blir kvar. Det här rummet är inte så stort...kanske 5-6 kvadratmeter skulle jag tro, men det räcker ju för ett kontor.



En otroligt stökig "hall". Direkt när man kommer uppför trappan möts man av denna syn. Här ska väggen rakt fram rivas som det blir som ett litet allrum, eller en stor hall, där i stället. Kanske fåtöljer och ett bord, en tv eller en hörna för sällskapsspel eller nåt sånt...jag har inte kommit så långt än i planeringen, men vad jag vet är att det vore värdelöst att ha det där lilla rummet kvar eftersom det är ett större rum innanför till höger så man måste ändå gå igenom för att komma till nästa rum. Hallen är för övrigt också ganska stor som den är nu.



Här är det fantastiska rummet innanför rummet som ska rivas (oj, vad krångligt det blev..!). Verkligen superbra att det varken finns innerväggar eller innertak för då slipper jag ju riva (som jag måste i alla andra rum). Det underlättar ju! Det här långsmala rummet har jag inte bestämt än om det ska bli en toa (måste kolla upp om det går att dra avlopp osv.) eller om det blir ett gästrum. Resten av övervåningen ser förresten ut precis så här också (fast med MYCKET mer grejor..), bara timmerväggar och inget innertak...



Här är trappan till övervåningen. Det här är en gammal bild så jag hade inget golv i hallen nere när den togs, bara massa sågspån, men trappan ser ju likadan ut nu. Bilden är tagen uppifrån som ni kanske förstår och väggen till höger ska tas bort så det blir öppet till övervåningen nerifrån. Det torde väl bli nåt räcke eller så, men tanken är att man ska kunna se hela vägen upp så det inte känns så instängt. Trappan och väggen till vänster ska också göras om och fräschas upp.

I samtliga rum måste jag riva innerväggarna och regla om, sätta nya skivor, dra om elen och så klart tapetsera, måla och sätta nya lister. Jag ska dessutom byta alla fönster och sätta in en luft-luft-värmepump. Innertaken måste jag troligtvis också byta eftersom det är fuktskador på många ställen, så då blir det till att regla om taken också samt sätta nytt innertak. Gloven funderar jag på om jag ska ha kvar eller lägga nytt, förutom i rummet utan riktigt golv (där det kanske blir en toa) där jag måste lägga in nytt. Ja, det är ju mycket jobb, men jag tror det kommer blir riktigt bra och bara jag får lite plusgrader ska jag sätta igång!=)=)

Dessutom måste jag byta tegeltaket i sommar. Jag har redan lejt en snickare för saken så det känns ju bra. Vad som känns mindre bra är att det är sååå DYRT! Ungefär 200 000 får jag nog räkna med...det svider i börsen kan jag säga...men det måste ju göras för annars kan jag inte göra i ordning övervåningen heller, om det läcker in vatten här och där....

Puh, nu måste jag dricka lite honungsvatten och kolla på OS. TACK TACK för alla kommentarer! Jag blir så jätteglad att det är så många som läser!=) Verkligen kul!

Ha det bra i kylan...=)


Sovrum

Publicerad 2010-02-22 22:22:32 i Allmänt


Ungefär en sån här sänggavel skulle jag vilja ha till mitt sovrum som jag har börjat planera nu!=)

Sjukling...

Publicerad 2010-02-22 21:57:39 i Allmänt

Idag har det verkligen inte varit nån bra dag..jag blev väldigt hes igår kväll efter den iskalla promenaden och sen blev det bara värre...kände mig som ett knövel imorse när jag skulle till jobbet...hade ont i halsen och huvudet kändes som det vägde ett ton...pip i öronen och allmänt igenproppat...dagen var en pärs eftersom kroppen blev tyngre och tyngre...när jag slutade klockan tre stack jag direkt hem och kröp ner under en filt och ett täcke, och där har jag nu legat precis hela kvällen...ska nog inte göra så mycket mer idag tror jag...

Man måste ju få vara sjuk ibland och klaga lite....men när jag tänker på vad mina fantastiska kompisar går igenom så borde jag skämmas som gnäller över en förkylning...Isabell som kämpar och orkar varje dag trots allt hemskt som händer och Lovisa som står ut med motgång efter motgång..och alltid är dom lika glada mina kära vänner! Jag beundrar dom verkligen! <3

Jag hittade en förpackning sojamjölk i kylen som jag tänkte njuta av framför OS, men ack så jag bedrog mig...den jäkla drycken hade jäst och smakade som tjock välling blandat med vin..jag höll på att spy...tack och lov för vatten...vatten förresten...det har ju frusit i köket så jag får numera dricka ut kranen på toan...det går väl bra, men det är värre med disken..

Nog om detta..nu ska jag kolla på OS...Kalla och Haag har guldläge!=)

Hej, hej

OS

Publicerad 2010-02-21 21:33:01 i Hundarna

Det är så spännande med OS tycker jag...det är nästan som att vara lite kär på nåt sätt...det pirrar i kroppen och man svettas och blir alldeles upprymd när det går bra för svenskarna. Överhuvudtaget är det roligt att kolla på stora mästerskap oavsett vilken sport det handlar om. Jag föredrar ju sommarsporter, men när det är duktiga svenskar med är det kul att kolla på vintern också.

Lillemaj fick så himla bra miljöträning igår hos Tomas. Hon är ju rädd för precis allt och blir verkligen hyperstressad när hon hamnar i situationer hon inte har kontroll över. Framförallt när det är mycket folk och högljutt, då börjar hon andas fort, tungan hänger ut ur munnen och hon dregglar och ser ledsen ut (mer än vanligt...!). Jag tog med henne bara för att hon skulle få träna lite på att vara bland folk, och eftersom Ling-Ling fick stanna hemma kunde jag ägna mig helt åt att hålla kolla på Majan. Hon var väldigt stressad i början, men det blev riktigt bra till slut. Hon la sig till rätta på golvet och såg ganska avslappnad ut trots hög volym på TV:n och mycket folk som surrade. Verkligen nyttigt för henne.

I dag har jag inte gjort mycket. Vi var ut en sväng i kylan med hundarna, men det var riktigt, riktigt kallt...inte ens Traj ville gå så vi fick gå hem med han...ja, det var nog inte så nyttigt med blåsten för jag fick ont i halsen efter promenaden. Det har jag i och för sig haft hela veckan, men nu har jag en härlig basröst också.

Nu har jag äntligen kommit i gång med planerna för övervåningen! Jag längtar såå tills det blir lite varmare så jag kan börja riva ut lite uppe...sen ska jag bygga och bygga och bygga hela sommaren och förhoppningsvis få in en luftvärmepump så jag kan fortsätta byggandet på hösten...det ska bli så roligt att få börja renovera igen! Jag har verkligen massor med idéer...när jag har lärt mig ladda upp bilder ska jag visa lite saker jag har hämtat inspiration från...jag måste dessutom försöka fixa till själva bloggsidan...jag vill ju ha en bild på hundarna och huset och mej själv kanske istället för dom där blommorna....ja, det får väl duga så länge.

Nu ska jag snart kolla på damernas skidskytte! Spännande värre!

På återseende...

Vad gör jag här?

Publicerad 2010-02-21 01:18:51 i Allmänt

Ja det kan man fråga sig...jag har gått och funderat på om jag ska ta mig i kragen och skriva lite på nätet...för vem? Ja, inte vet jag...kanske bara för mig själv...kanske för någon som vill läsa...jag vet faktiskt inte, men jag har så mycket tid över nu för tiden så jag kan lika gärna sitta och skriva som att göra ingenting. Egentligen tror jag att det här är en dålig tid att starta en blogg eftersom det snart är vår och allt härligt som kommer med den. Det hade varit smartare att börja skriva när det blev höst och mörkt och man ändå inte gör mycket annat än sitter inne och väntar på ljusare tider....men, men, nu har jag börjat och vi får väl se om jag orkar fortsätta. Jag tycker det är så roligt att läsa alla andras bloggar så jag får väl passa på att bju igen lite...=)

Nog om meningen med bloggen....igår hade jag ett trevligt ljusparty med Malin Sundberg som konsult (eller vad det nu kallas). Det var väldigt roligt att det kom så många och att några (tappra) stannade så länge! Extra roligt var det också att farfar tittade förbi...=)..i dag har jag inte gjort mycket..varit ute en sväng med mamma och hundarna i det iiiiiskalla vädret, kollat på OS och slappat. Sen blev jag bjuden på tacos hos Tomas med melodifestival och ännu mer OS. Det var väldigt trevligt tycker jag. Särskilt rolig var Ida som inte visste vem hon skulle rösta på av hockeyspelarna...hihi..=)..Andreas och Fredrik var också mycket bra som kommentatorer till damernas Super-G. Roligt gäng man umgås med =)

Ja, jag tror inte jag ska skriva så mycket mer nu för klockan är faktiskt halv 2 nu och det är en dag imorgon också (som om jag nånsin har brytt mig om det förr...). Måste dessutom glutta runt lite här och kolla vad man kan göra med den här bloggen.

Skriv gärna en kommentar om ni läser så jag får veta om det är nån här!=) Ni behöver ju inte skriva mycket, bara kanske "hej" eller "tönt" eller "lägg ner" eller vad nåt annat ord som ploppar upp...=)

Adjö för idag...

Om

Min profilbild

Malin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela