malinsminut

Mera lera

Publicerad 2010-05-27 23:52:51 i Hundarna

Jag hörde en liten hundtass som kraffsade på ytterdörren och gick dit för att släppa in Lillemaj....hon undrade om hon inte fick komma in och lägga sig för att det var så jobbigt att rulla sig i leran...





Jag kan säga att det blev en lååååång dusch innan hon fick krypa ner i sängen...till och med på nosen hade hon gnuggat in lera min lilla fröken...men nu är hon lika mysig som vanligt..=)

Hundplågeri

Publicerad 2010-05-26 00:29:14 i Hundarna

Stackars, stackars Lillemaj...det är verkligen jättesynd om henne.....ser ni inte det? Varje gång jag äter frukost på bron lägger hon sig mitt bland maten och suckar lite demonstrativt...det är verkligen jättesynd om henne som inte får smaka....fast det får hon ju...bara hon suckar länge nog..=)

Underbara, underbara sommar!

Publicerad 2010-05-26 00:24:41 i Allmänt

I fredags var jag ledig. Ja helt LEDIG! Det var en sån sköööön dag...jag gjorde verkligen ingenting alls..bara tog det lugnt och solade och umgicks med familjen. Jag längtar efter fler sånna dagar! Verkligen en dag då batterierna laddas (och brännan bättras på...=)...)



Stina och Lillemaj låg helst i skuggan och tog igen sig!



Min fina syster kom och höll mig sällskap i solen =)



Pappa tittade förbi och läste tidningen och drack kaffe mellan varven!



Pappa kan inte simma, så Annika kom på den briljanta idén att lära han det genom att öva på broräcket...ja ni ser ju själva ungefär hur hon hade tänkt sig att lektionerna skulle se ut...=)



Sen vaxade vi Annikas ben med hennes fantastiska metod som hon nu tydligen kallar "sugaring"...ja ni som har läst tidigare inlägg vet ju hur mina ben blev..och jag kan ju utan att ljuga berätta att Annikas sista ord innan vaxningen var klar var "Men helvette vad du plågar mig..." (lägg även till skräckslagna ögon, röda ben och en väsande, elak röst så kanske ni fattar...=)..)...ha! Där fick du igen...nästan i alla fall...



Jag hade sparat soltimmar och lagat mat på natten så när det blev middagsdags bjöd jag upp mina kära föräldrar på lite mat i solen...otroligt härlig kväll! Även hundarna njöt..=)..


Farsan hade bjudit hem sina kompisar på fest samma kväll...dom skulle visst hålla till i garaget och bygga en vedklyv, klippa skosulor och planera lite eldragning eller vad det nu var...och så klart dricka en hel del tuppen...så när middagen var bortgjord blev pappa lite inspirerad av min musik (som för övrigt var på precis heeeela dagen) så han gick och hämtade sin partyhatt och liksom värmde upp i väntan på dom andra garagekompisarna..

En helt underbar och skön dag...ååååå vad jag längtar till semestern för om det är bra väder ska jag nog laga en hel del mat på nätterna och sola en hel del på dagarna....och dricka en hel del öl...så ni vet...=)

Födelsedag i Risbäck

Publicerad 2010-05-26 00:06:06 i Allmänt

Förra fredagen fyllde Maria år så då var vi där och gratulerade henne...fika och tårta och annat smaskens bjöds det på. Vädret kunde inte bli bättre!



Födelsedagsbarnet med världens vackraste lilla Saga!

Lunch

Publicerad 2010-05-26 00:01:47 i Allmänt

Idag åt vi lunch på gästis...vi på jobbet alltså. Mycket gott och trevligt! Inte dumt när kommunen bjuder..=)



Dödsgod förrätt....räkmousse och toast...mmmmmm...



Varmrätten var också riktigt god...fläskfilé med potatisgratäng och grillade grönsaker...


och trevligt sällskap!

Härliga helg!

Publicerad 2010-05-19 20:42:50 i Festligheter

Helgen har verkligen varit suuuuuuperhärlig! Det har ju varit så fint väder att man bara har velat vara ute hela tiden! I fredags grillade vi hos Berra, en mycket trevlig och rolig kväll, och lite speciell också eftersom det var första riktiga sommarkvällen för i år! Och med trevligt sällskap kan det ju aldrig gå fel!









På lördag mitt i dan ringde Lovisa och frågade om jag ville göra henne sällskap i solen så då tog jag min vindunk och traskade genom skogen över till henne och Per. Sen satt vi där precis hela dagen och hela kvällen tills solen gick ned. Jättegott grillat blev det också! Verkligen en superkul dag! Fram mot natten drog jag in till stan och kollade på folk på Harrys..



Båda kvällarna slutade ungefär som vanligt....:



Full och glad ska man vara...=)....fler bilder finns på facebook!

Min bästa tid är nu

Publicerad 2010-05-19 20:26:13 i Allmänt

Fattar ni hur härligt det är att sitta ute på bron hela kvällarna?! Det är ju sååå ljuvligt nu så jag kan sitta och njuta i flera timmar! Sval och skön luft, fantastisk utsikt, bra musik och gulliga hundar som skuttar runt här och där..det är verkligen en otrolig tid nu, allt har blivit så grönt och levande på bara några dagar. Man riktigt känner hur man blir tacksam bara för att man får finnas till när det är så här vackert! Att gå en vända runt sjön i kvällsolen är verklig själavård...det är så fantastiskt fint så det nästan blir lite magiskt...ja alla borde faktiskt sitta ute och bara titta minst en timme om dagen..=)..(om man dessutom kan ta ut datorn är det ju ännu roligare...hihi)

Sån här fin utsikt får jag ha varenda kväll! Jag tog bilden precis från där jag sitter nu...


Ett hett tips!

Publicerad 2010-05-19 20:19:36 i Allmänt

Här ska ni få ett hett tips! Sola INTE med träskor..man får inte fina ränder av det!

Olycka

Publicerad 2010-05-19 20:17:26 i Allmänt

Jag beställde nya gardiner för att göra lite sommarfint här i lyan...verkligen jättenöjd med mina beställningar. Första paketet som kom var helt perfekt, satte upp dom och dom passade perfekt! Roligt när man blir så nöjd! Andra paketet däremot satt det en lapp på..."ditt paket har varit med om en olycka, men vi bedömer att innehållet inte har skadats"...bla bla bla...jättekul när man öppnade...



Tycker ni att de där ser ut att ha klarat sig? Jättekul att få hem vita gardiner som är så dyngiga att man måste tvätta dom det första man gör..då ser dom ju använda ut direkt...sur blev jag...det andra paketet var inte lika smutsigt, men då hade i stället förpackningen gått sönder så gardinerna låg som ett knövel...nä, jag ska nog ta och maila posten och kräva lite kompensation....

Det blev i alla fall fint när jag satte upp dom, och dessutom blev det en gardin över som morsan sydde jättefina kuddfodral av. Hon är duktig min mamma!

Så här fint blev det i matsalen...ja alltså med nya gardiner...! (Ser ju lite konstigt ut förståss när solen skiner in så där..)

Lillemaj

Publicerad 2010-05-10 00:26:24 i Hundarna

Lillemaj har hittat ett nytt favoritställe att sova på...jag fattar inte varför..hon har aldrig legat där förr...så fort toadörren är öppen smiter hon in och lägger sig där...och snarkar och sover! Konstig hund det där..=)

Nya älsklingar

Publicerad 2010-05-06 21:26:34 i Allmänt

Jag har fått två nya älsklingar! Dom är så bra att det faktiskt blir roligt att städa! Jag är så konstig nu så jag nästan längtar till nästa vecka då jag ska städa igen...hihi..=)..jag har ju alltid legat på golvet och skurat med en trasa, men nu är det slut på det för nu har jag hittat en mopp som är så bra så det inte är klokt. Man får ju ändå torka lister och så för hand, men just själva golvet blir skinande rent!=) Jag är sååå nöjd! Men den var ganska dyr...


Bild från www.simplywholesale.co.uk

Vileda ultra max heter den och är verkligen den bästa moppen jag har provat hittills...superlätt att använda och vrida ur, gör alldeles rent och går att tvätta i maskin! Enda nackdelen är att den inte tar upp skräp så bra så man får dammsuga ordentligt innan...

Min andra nyupptäckta älskling är en fantastisk spray som tog bort precis alla kalkavlagringar på min duschhörna, blandare och duschmunstycke. Helt otroligt! Jag bara sprayade på en trasa, torkade runt och spolade av och det bara glänste efteråt! Reklamen är faktiskt sann...=)


Bild från www.nar-ar.com

Cillit bang så klart! Funkar hur bra som helst! Jag är verkligen supernöjd. Jag måste nog spraya duschväggarna lite oftare nu eftersom det blev så rent och fint..=)

Jag har även putsat fönster idag och det är också ganska kul när man har splitternya fönster med bara två sidor. Går lätt och snabbt! Och blir fint så klart!=) Nu har jag beställt lite nya gardiner så nu är det snart dags att göra lyan sommarfräsch..=)



Poolpremiär!

Publicerad 2010-05-04 23:18:15 i Festligheter

Å vilken fantastiskt rolig kväll det var i lördags! (Dagen var också rätt underhållande, men det blir nog ett långt inlägg så det gör jag imorrn..=)...)...vi hade premiärbad på Berkabacken och allt vara bara så härligt! 40 grader i vattnet, en hel del badskum, bra musik, gott dricka, privat pizzabud (!) och helt enkelt världens absolut bästa kompisar! Jag blev liksom så upprymd av årets första bad så jag känner att jag kan leva på den kvällen länge! Det var liksom inget speciellt, men ändå så himla härligt! Jag är bara så glad och lycklig att jag bor på bästa stället i världen där det alltid händer nåt kul..och killarna är ju verkligen påhittiga måste jag säga!=)



Härliga poolen! 2 pannor som värmer upp vattnet från sjön och en fantastisk anläggning som gör att vattnet cirkulerar och värms hela tiden...och det går dessutom att spruta in kallvatten om det skulle bli för varmt..=)



Skål!



En hel del skum som sagt..=)



Fredrik firade poolpremiären genom att skjuta en raket!



Mattias pyntade sig lite!






och sen tvättade han håret med öl...det blev så tjockt och fluffigt då..=)





Vårt privata pizzabud fixade lite käk till oss poolare. Hemskt gott så där mitt i natten i poolen!=)

Verkligen en suuuuuuperhärlig kväll!=)=)

Mamma-Maj

Publicerad 2010-05-03 21:56:34 i Hundarna

Jag är så lycklig och glad! Världens finaste Lillemaj ska förhoppningsvis få valpar i sommar! Jag längtar såååå tills nästa löp, som borde vara nu i maj, för då ska hon få träffa en fin kille som hon förhoppningsvis fattar tycke för! Om ljuv musik uppstår borde det komma söta små valpar i augusti kanske. Jag längtar verkligen! Hoppas Lillemaj också gör det...för hon vet nog kanske inte vad som väntar...=)





Fina, fina, älskade Lillemaj.

Nytt i hönshuset!

Publicerad 2010-05-02 16:22:49 i Allmänt


Idag har mamma varit och hämtat lite nya höns! Hon for ända till Umeå för att hämta jättesöta dvärgkochiner. Fyra små kycklingar (3 veckor gamla) och tre stora kycklingar och en tupp (född första januari) så nu är det lite mer kackel i hönshuset! De gamla hönsen fick flytta över till sommarbostaden så småttingarna ska få det varmt och skönt i vinterboet första tiden...sen ska dom också få flytta så dom kan gå ute och picka.

Dvärgkochiner är en liten, söt hönsras som har fjädrar ända ut på fötterna. De är också väldigt fredliga och ruvar gärna fram nya kycklingar så vi ser verkligen fram emot att få fler smågacker såsmåningom!=)




En fin höna!



Fyra små pippifåglar!

Och dom fyra större! Tuppen är den sandfärgade med störst kam.

Det ska bli verkligt roligt att gå till lagårn nu!=)

Om

Min profilbild

Malin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela