malinsminut

Kvällsfunderingar...

Publicerad 2011-02-25 22:41:15 i Allmänt

Jag förstår inte varför jag ska fundera så mycket. Jag önskar att jag var en sån som bara gjorde och inte tänkte så mycket...men vadå...man kan ju inte bara ändra på sig heller. Jag har funderat på det här med vilka man omger sig med egentligen...vissa väljer man ju inte (släkten, arbetskamrater osv..) men tycker om ändå eller inte, vissa väljer man, så klart eftersom man tycker om dem, vissa vill man välja bort, men kan inte och andra vill man gärna vara med men kan inte....oj, lurigt det där blev...det finns så många kategorier av människor som man har runt omkring sig egentligen....de man vill, inte vill, måste, inte får, inte kan umgås med...eller helt enkelt de man önskar att man kunde vara med...ja, knepigt det där.



 


En sak vet jag då i alla fall och det är att de människor jag har valt att ha i mitt liv är de jag tycker om och vill ha kvar. Jag är ingen som måste ha massor med vänner och bekanta, eller bli omtyckt av alla....jag väljer mina nära och kära med omsorg...För det är ju faktiskt så att man kan inte bli älskad av alla....och jag vill inte heller bli det...jag vill bli omtyckt av de som verkligen tycker om mig...passar det inte så...för mig kvittar det.  Jag är så hemskt dålig på att höra av mig till folk, men de jag faktiskt nån gång hör av mig till är de jag verkligen tycker om...Min respekt får man inte, den förtjänar man.

Jag vet inte varför jag började tänka på det här nu...och inte är det väl nånting att läsa heller, men sak samma...jag skriver ju för min egen skull så =)



Jippi! Jag fick precis tillbaka vattnet i köket! Äntligen!=)

God natt!

Ica

Publicerad 2011-02-25 21:05:03 i Allmänt

Alltså jag bara älskar Icas nya reklam med coolingarna från Elvis i Glada Hudik (stavas det så?!)....dom är så himla mysiga! Särskilt Bosse alltså! Han är så himla häftig!



Här sitter Bosse och hans fästmö och funderar lite =)



Nu ska jag gå till grannhuset och duscha! Fortfarande inget vatten här..=/
Hej så länge!

Dagen...

Publicerad 2011-02-25 00:02:32 i Huset

Idag har jag gjort så fint i gästrummet =) hunnit tapetsera nästan två väggar, och dessutom slipat den jäkla dörren...ni skulle bara veta vilket jobb det är att rusta upp gamla dörrar..tar typ minst åtta dagar per dörr..ett väldans slit för att få den någorlunda fin...och sen spricker den alltid efter ett tag..men jaja, jag vill ju ha dörrarna mina förfäder har gått fram och tillbaka i genom åren =)

Ja ni ser...först skrapa bort all gammal färg....inte det lättaste!

 

Sen tvätta med målartvätt....ni kanske ser att jag har tvättat halva dörren? Bilden är lite orättvis för den var MYCKET värre i verkligheten...

 

Ja sen är det bara att spackla två varv (minst), slipa två gånger, grundmåla och två varv lackfärg...och byta ut handtaget....och sen vända på dörren och göra samma sak där!

Jag har som sagt tapetserat också men jag har inte fotat det än så det får ni väl se när det är klart antar jag =)

På eftermiddan hade vi möte med valberedningen...och nu ska det väl äntligen vara klart tror jag =)

Ikväll har jag även haft Sandra och vovven Hera på besök. Sandra hade gjort semlor och tagit med sig! Mycket smaskigt =) och bakat bullarna själv hade hon gjort också =)

 

Mysigt värre =)

Jag hade en väldigt bra låt i huvudet nyss men nu har jag glömt den så jag får väl bjuda på en annan melodi som inte heller är så tokig...Ja, Janne, den är faktiskt ganska bra! Så jag måste nog erkänna att jag håller med om det =)

 

 

 

 

Nä, jobb imorrn så nu blir det god natt!

Hej!

-28

Publicerad 2011-02-23 12:08:54 i Allmänt

Men skärpning nu! Den här jäkla förkylningen verkar ju aldrig gå över...jag orkar ju verkligen ingenting...i helgen var jag ju riktigt taggad och tapetserade en vägg i gästrummet, slipade spackel, promenerade och festade på kvällen...sen i söndags har jag varit slö...inte orkat nånting typ...hade ju bytt pass för att kunna fara på kursen igår, men inte det orkade jag heller...har typ bara legat och vilat...tur att jag orkar med jobbet i alla fall. Ikväll ska jag tvinga mig själv att göra nåt vettigt...och imorrn också för den delen...då är jag ju ledig. Och kanske får jag besök av finaste Sandra också. Blir kul!=)

Igår var jag ganska taggad att skriva några rader om helgen som var, men då ringde precis Janne och då blir det ju alltid pratat i nån timme så då kom jag av mig...fast det var ju kul förstås! Det är inte dumt att ha nån att dela sina mörkaste, hemligaste hemligheter med...haha!

Iövrigt har det inte hänt mycket...förutom att mitt vatten fortfarande är fruset. Jag blir så förbannad! Nu har jag inte ens vatten i toan så nu är det ännu jävligare än det var...jag måste verkligen göra nåt åt det här till nästa vinter...hoppas på plusgrader till helgen! Helgen förresten, det blir kul!=)


Blev lite inspirerad när jag såg det här galna programmet om Täfteå igår så jag bjuder på lite Elvis idag. =)

 

Hörs hej!

Lunchmusik

Publicerad 2011-02-22 12:45:50 i Allmänt

En låt som ploppade upp i huvudet imorse när jag var ute och körde bil...
KLART underskattad faktiskt! Att jag inte har tänkt på den tidigare...

Fin rosett, konstig video...men bra låt =)



Förkylning och födelsedagar

Publicerad 2011-02-17 14:06:41 i Huset

Fy f*n för att vara förkyld...jag hade glömt bort hur jobbigt det egentligen är...mycket värre än man minns...måndan var ju värst, men tisdan och onsdan var inte heller så kul...idag börjar det kännas bättre i alla fall....har ju bara tagit fyra alvedon hittills...haha...och dessutom orkat vara uppe sen klockan åtta...nästan i alla fall...jag har varit och klippt mig och somnade kanske tio gånger på tre timmar...hrm....fast jag vaknade ju när frissan pratade med mig så...haha...ändå...nu får det gå över! Jag måste ju vara pigg på lördag så jag kan dricka en hel del sprit =)

Som ni förstår har det inte hänt mycket på övervåningen i veckan...jag har typ spacklat en dörrkarm och städat upp lite...det är väl allt jag har orkat ungefär..men sen har jag fått taklister uppsatta i gästrummet, passbitar på dörrkarmarna och dessutom hålet i trappen tagit upp! Det blir så himla bra! Det enda är ju att det kommer ner en hel del skräp när det är hål från övervåningen...=)..så här ser det ut:

Såga genom spånskivan...


Bort med spånskivan...dra om slangen till golvvärmegivaren, bort med timret...

Tadaa! Öppet! Såklart ska det ju fixas till runt det där hålet...antar att jag måste ha nån slags spaljé så ingen ramlar ut där...sen ska även dörren som ni ser längst till höger bort...och karmen...så då blir det lite mer öppet till övervåningen i alla fall! Trappan ska också slipas så den blir ljusare och mycket fräschare...ledstången ska bytas ut och det ska bli nån slags pärlspont istället för de där masonitskivorna som sitter där nu...

 

Igår fyllde även mamma år. Hipp hipp hurra! Jag, pappa, Olle, Arvid, Edvin, Maria, Saga och Alicia uppvaktade henne nästan på samma gång så det blev mycket folk en stund. Men det var trevligt!


Mamma med sina fina barnbarn! Goaste Arvid och finaste Edvin!


Eftersom Arvid fyller år idag, men jag jobbar kväll så uppvaktade jag även han igår. Jag tror inte han bryr sig särskilt mycket att jag inte kommer på rätt dag...han fick ju paket i alla fall =) Så GRATTIS GRATTIS till fasters älskade lilla sol!


Sen blev det fika. Olle, Edvin, Alicia och pappa på bild.

 

Ja det var väl vad som har hänt i veckan...i övrigt har jag bara legat som en dönick...man känner sig verkligen onyttig när man inte orkar göra nånting annat än att jobba....och sen bara sova...men, nu hoppas jag det vänder...för det känns då så!=)

 

Nu ska jag ge mig för snart måste jag traska bort till jobbet...

Hej!


---

Publicerad 2011-02-14 23:36:42 i Allmänt

Jaha...och vad var det här för dag då? Vad hände liksom? Började så bra med en lång sovmorgon...tills jag vaknade...ont i halsen som f*n och värk typ överallt...klev upp och knaprade i mig lite alvedon och voltaren och kröp iväg till övervåningen...orkade inte så mycket mer än att slipa och spackla gästrummet och måla listerna ett varv...sen var det slut på tanten...en dusch vore ju kanske inte så dumt tänkte jag...jaha, inget kallvatten på toan...det har som vanligt frusit när det blir runt -30...äh, tänkte jag, jag duschar ändå...dusch och dusch förresten, jag blev mer eller mindre skållad av hetvattnet...alldeles röd blev jag...och antagligen har jag både schampo och balsam kvar i håret också...

Har fortfarande inte fått tillbaka vattnet, men det spelar väl egentligen inte så stor roll för jag kommer knappt att vara hemma i veckan heller...det är väl nästa gång jag ska duscha då som det blir lite jobbigt, men förhoppningsvis kommer det snart tillbaka om det blir mildare..

Nu, hörrni, är det bara att tagga upp för lördan! Ja, jag vet att det bara är måndag, men vadå, om man har nåt att se fram emot så går ju veckan mycket fortare! Känns väldigt kul faktiskt att fara på Parken, även om jag inte är så förtjust i musiken som spelas där, men ändå..alltid kul att få göra sig fin och dricka öl och härja med alla de bästa =)

Nä nu ska jag kolla på tv innan jag går och lägger mig...fryser gör jag också så det torde nog bli en filt och två mysiga hundar också =) ..hoppas ni haft en bra alla hjärtansdag allihopa! För det har inte jag! =)

Hej!


Hittade bara en rolig grej som jag var tvungen att lägga upp =) hihi!



Uppdatering

Publicerad 2011-02-13 22:50:33 i Huset




Jag har varit dålig på att skriva några dagar nu...jag har inte haft tid eller ork faktiskt...i torsdags var jag ledig men jag fick knappast så mycket gjort...rantade runt och drack kaffe här och där, hängde på Nordemans flera timmar och hittade ändå inga tapeter....hmm....gick inte upp på övervåningen förrän efter middagen och då hann jag ju inte vara där många timmar...men, men...så är det. Man tror man ska hinna så mycket när man är ledig, men hinner knappt nånting istället =) Jag fick i alla fall träffa världens sötaste brorsbarn i torsdags så det var ju roligt! Storkillen skulle till tandläkaren så Pernilla undrade om jag kunde hänga med Edvin, och självklart kunde jag det =)


Världens gladaste sötnos fast han var nyvaken!


Den här lilla surgubben hade fått en rosa tandborste och en blå hund av farbror tandläkaren =)

 

Det var torsdan det...helgen vet jag inte om jag ska säga så mycket om....jag har ju jobbat i alla fall och det är ju alltid kul =) sen har jag slitit på övervåningen som vanligt...känns som att jag inte direkt har fått nåt gjort men...


spacklat hallen och börjat sätta innertak...

I lördags fick jag även elcentralen till övervåningen inkopplad, men den går ju inte att slå på än för det måste göras lite andra saker först...men snart så....snart kan jag ha fönsterlampor uppe! Wiiie!=)

I övrigt har jag målat klart dörren, slipat och spacklat gästrummet andra varvet och grundmålat taklister och foder...imorrn kan jag slipa spacklet och spackla skarvarna en tredje gång och sen är det klart för tapetsering =) och nu har jag ju äntligen bestämt mig för tapeter också! Efter en si så där två månaders fundering...tappade helt inspirationen ett tag, men den har återkommit nu tack och lov =) det blir i alla fall vita tapter i hela rummet (som överallt annars...=)...) förutom ett hörn bakom sängen och några våder vid dörren som blir röda med svart mönster...elefantgräs eller vad det hette...superfina är dom i alla fall!=) och till hallen har jag beställt hem lite tapetprover så jag får kolla och jämföra vad som blir bra...för där har jag ju rätt många idéer =) ni får se sen =)


Jo just ja...det här är ju dörren till sovrummet...tillhör liksom huset...jag har sparat och piffat upp alla dörrar som var här för jag tycker det känns som att dom hör ihop med huset och allt (alla) som finns här...jag har bytt ut handtag och trösklar bara...=)


och innertaket i hallen är väl också nästan klart kan man säga...

 

Idag åt vi allihopa (Annika, Isak, Olle, Pernilla, Arvid och Edvin) hos mamma och pappa, vilket har blivit ganska vanligt nu för tiden. Och det är så himla trevligt också! Smågrabbarna gör ju vilken värdelös dag som helst värd att ta sig igenom =) och resten av familjen är ju också bara bäst =) ja och hundarna förstås, för dom får ju också vara med =)

 

Nä nu har jag värk i typ hela kroppen så nu måste jag gå och lägga mig snart...eller lägga mig i soffan i alla fall...

 

Hörs hej =)

 

Börjar likna nåt =)

Publicerad 2011-02-09 23:01:29 i Huset

Å fy vad trött jag har varit idag...jag har bara längtat till soffan heeela dagen..och halv fem slutade jag ju jobba så då la jag mig och sov en timme...mycket välbehövligt! Då fick jag lite energi till att vara på övervåningen och pyssla i alla fall =) Jag monterade färdigt garderobsinredningen, grundmålade dörren, tvättade, slipade och spacklade dörrkarmen till sovrummet och spacklade det som gick i hallen...och städade förstås....imorrn ska jag fara och kolla på tapeter till gästrummet och hallen...NU måste jag verkligen bestämma mig för det fattas ju bara ett eller två varv spackel och taklister nu så kan jag tapetsera sen...och det tar ju ett tag att få hem tapeterna också...så nu ska jag öka lite =)

 

Nu kommer lite fler bilder (tråkiga för er som inte gillar renovering =) ) på hur bra det har blivit i hallen =)

 

rakt fram kommer toan att bli, direkt till höger i bild är mitt sovrum och gästrummet gömmer sig direkt till höger om toan....men det är ju egentligen väggskivorna jag har fotat =)


längst till vänster, vid dörren, är trappen från nedervåningen...toan rakt fram osv. Ni ser att hela hallen snart är skivad va?=) Jag ska även byta ut trappräcket som ni ser till vänster...


Taget från mitt sovrum...


Taget från den blivande toan...som sagt, nästan hela hallen skivad!=) Ni ser att det fattas skivor i trappen längst till höger..där ska väggen sågas upp så det blir mer öppet från hallen nere...man ska alltså kunna se hela vägen upp har jag tänkt...och som sagt, byta ut det där fula räcket så man ser igenom det =) taket är också snart reglat som ni ser så imorrn ska jag fara på nordemans och kolla om jag hittar nåt fint innertak...jag tror inte jag vill ha samma som i de andra rummen...hallen ska ju liksom vara en trevlig liten oas =) haha

 

Nä nu ska jag kasta mig i duschen...och sen kanske hyra hem en film eller nåt...jag är ju ledig imorrn =)

 

God natt!

Inte mycket att säga...

Publicerad 2011-02-07 22:27:33 i Allmänt

Idag har jag inga bilder att visa för jag har inte knäppt några...nu fattas det i alla fall bara två skivor i hallen! Det känns sååååå bra! Äntligen har jag både väggar och golv!=) Och snart tapeter, lister, foder och socklar också =) taken är väl lite si och så med...hälften klart ungefär. Jag har satt väggskivor hela dagen idag...till klockan tre då jag var tvungen att gå till jobbet...eller tvungen och tvungen, det är ju kul det också förstås, men när man kommer i gång med nåt vill man ju gärna fortsätta =)

Imorrn kommer jag inte hinna vara uppe nånting alls...först jobba i Skorped till fyra, sen iväg på kurs i stan klockan fem...jag hinner vara hemma i typ tio minuter...får nog lägga fram kläder ikväll då....och sen torde jag väl komma hem runt halv tio eller nåt och då är det väl bara att gå och lägga sig för jag ska ju upp och jobba på onsdag också...phu...jag har varit ledig i så många dagar nu när vi bytte schema så jag har liksom tappat jobbrutinerna...men det går nog fort att dom kommer tillbaka...

Jag har egentligen inget intressant att skriva ikväll...så jag tror jag ger mig nu. Eller förresten...jag bjuder på en låt innan jag hoppar in i duschen =)



Tråkigt att han inte börjar sjunga förrän 1,5 minut in i låten, men ändå...en lugn och bra melodi som avslutning på en bra dag!=)





God natt!

Kul helg =)

Publicerad 2011-02-06 21:49:36 i Festligheter

I lördags var det ju egentligen meningen att elektrikern skulle komma, men det blev ju inte så...han kommer nästa helg istället...jag började dagen med en promenad med bästa Lovisa sen var jag på övervåningen och pysslade...spacklade och slipade dörren, städade upp och satte ytterligare tre väggskivor i hallen. Bara en och en halv vägg kvar att skiva nu =) sen tapetserade jag även upp remsorna som ska vara bakom sängen i sovrummet. Blev riktigt nöjd faktiskt!=) Så här fint blev det:



Det ser ju förstås lite tråkigt ut när det inte är några foder runt fönstret och inget uttag i apparatdosan...men det kommer! Plus att det inte ens är madrasser i sängen...och inga sängbord heller...=)...hursomhelst...där i mitten, mellan de vågrätta remsorna ska jag sätta nåt väggord...jag har inte riktigt kommit på vilket än, men nåt blir det...sen ska det även vara remsor på väggen till höger...alldeles ovanför golvsockeln, vågrätt, ska det gå en svart och en blå remsa fram till en blå och en svart remsa lodrätt mitt under ett fönster...om ni fattar?! Äh, ni får väl vänta på bilder annars =)

Klockan sex var det i alla fall dags för ljusparty hos Eva. Mycket trevligt var det! Goda dofter, gott fika, gott snacks och gott vin =) väldigt kul! Efter några vinglas kom Emma på den briljanta idén att fara till stan och röja lite =) sagt och gjort...vi ringde efter skjuts och for på Harrys. Faktiskt en riktigt rolig kväll! Ångrar verkligen inte att jag for ut!=) Lyckat blev det! Tyvärr verkar jag ju aldrig, aldrig, aldrig lära mig att när man är glutenintolerant ska man INTE dricka öl...men det gjorde ju jag ändå...öl innehåller ju en hel del gluten så tre öl senare mådde jag inte särskilt bra....bah...jag säger inte mer än så, men det var inte trevligt i alla fall...och orättvist är det för jag var inte så full att jag mådde dåligt för det...men, men...nån gång kanske jag fixar det! haha!


Kollar igenom tidningen med ljus...fyllde på mitt förråd med doftljus med några nya dofter och en gammal välbekant.


Emma lovade att göra näbbdjursdansen på dansgolvet bara Sara och Annika följde med till stan! Det lyckades tyvärr inte...


Det var vi tre damer som for till stan! Mitt öga har redan börjat slira ser jag...haha...en riktig hit förresten att bättre på ögonskuggan i bilen...snyggt Malin! Verkligen! Tur att jag kollade mig i spegeln en gång till innan jag klev ur bilen...;)


På Harrys träffade vi lite välbekanta filurer.


Tommy kunde knappast slita sig från sin drink!

och Sofie kunde knappast slita sig heller! haha!=)


Elias försökte slita av sig kläderna...!

 

Ja, fler bilder än så har jag tyvärr inte att bjuda på...jag vet inte varför jag har blivit så dålig på att knäppa nu...jag önskar så att jag hade tagit några fler bilder i alla fall...tråkigt att tömma kameran och det är typ 15 bilder från kvällen...och så får man sortera bort hälften...och så ångrar man att man inte knäppte på vissa...hihi..jaja, nya tag!=)


Jag tyckte väl att jag hade lite ont i foten idag...och när jag kollade kom jag ju på att jag blev stämplad av en högklackad sko igår...inte skönt...ni ser väl hur blå den lilla stackaren är? haha


Idag har jag haft folk precis hela dagen! Väldigt kul! Imorse hann jag faktiskt med att duscha och gå ut med hundarna innan Annika och Isak kom hit och Annika fick lite massage...hon har så ont i nacken den stackaren. Klockan två kom min kusin Anna, hennes man Tom och deras son Linus. Även min faster Karin och hennes man Kurt följde med. Dessutom kom Olle, Pernilla, Arvid, Edvin, mamma och pappa...Annika och Isak var ju redan här. Så vi fikade, lekte med barnen och hade trevligt. Det är så roligt när dom kommer och hälsar på! Jag gillar verkligen min släkt =) jag knäppte lite kort som jag ska lägga upp när jag orkar...jag knäppte med systemkameran och den är tyvärr strömlös nu...

Hursomhelst så hann släkten bara fara så kom lilla Edvin.F och ville bli klippt. När jag precis hade klippt honom klart kom Berra i samma ärende...sen hann jag bara äta innan det var dags för en kille att komma och tvätta min soffa. Det var nån som ringde i fredags och undrade om jag ville ha en gratis möbeltvätt för dom hade fått mitt nummer av en jag känner så jag tackade ja och bokade tiden 20.30 ikväll. Men näe...ingen har dykt upp...jäkligt irriterande att dom inte kan höra av sig så jag slipper sitta och vänta...annars hade jag ju kunnat pyssla lite med övervåningen...men nu är jag så trött så nu orkar jag inte det heller...

Imorrn börjar jag inte jobba förrän halv fyra så det blir skönt med ännu en sovmorgon! Jag hoppas väl på att hinna i alla fall lite på övervåningen då...grundmåla dörren och karmen kanske...och sätta lite väggskivor i hallen...

Jag fattar att ni blir less på mitt renoveringsbabbel, men det är ju typ det enda jag gör nu för tiden så....ni får nog allt stå ut =)

Nu ska jag gå och lägga mig! FAST KLOCKAN BARA ÄR TIO!  De ni! Det var många år sen det hände sist! Men jag är trött nu och då ska jag sova...så god natt!

Hej

Bra dag!

Publicerad 2011-02-05 00:23:28 i Huset


Idag har det varit en bra dag tycker jag! Igår var också en bra dag för jag gjorde faktiskt som jag hade tänkt...städade nedervåningen och gick bara upp för att måla dörren och städa lite! Jag försökte faktiskt lura mig själv lite och städa på lunchen så jag skulle hinna vara mer på övervåningen...men jag är för smart för mig själv för det blev inte så...hehe...eller så var det för att jag fastnade framför datorn och råkade prata i telefon ett tag...vem vet, vem vet..

For i alla fall till stan imorse och fick en underbar ansiktsbehandling på Aromatique...ooo så skönt med ansiktsmassage! För er som inte har provat borde ni verkligen göra det!=) Sen gick jag på FinInUnder och köpte en ny bh för presentkortet jag fick av mina kära syskon när jag fyllde år. Mycket bra!

Efter en liten tupplur och mat hos mor och far har jag bara varit på övervåningen heeeela kvällen...har faktiskt fått rätt så mycket gjort idag tycker jag! Om inte annat så har jag städat upp alltihop och flyttat om saker och slängt ut massa gammalt rat...känns mycket skönt =)




De tre hela garderobsdörrarna är på plats! Jag väntar ju fortfarande på den fjärde som jag i ett svagt ögonblick sågade fel...den kommer väl om nån vecka...jag har även mekat ihop inredningen som ni ser...de där två hyllorna ska skruvas ihop på varandra och utifrån dem blir det sen tre klädstänger mot väggen. Sen ska jag väl köpa några trådbackar eller andra hyllor eller nåt för att fylla ut resten...det fattas även tre lådor som jag inte har monterat ihop än...by the way...kolla in den mystiska ringen (orben) till höger! Jag tror nog att jag hade lite sällskap...;)

Jag har skurit till remsorna som jag ska tapetsera på väggen bakom sängen, så imorrn hoppas jag att dom kommer på plats!=)

 

Farsan kom och hjälpte mig en stund idag så då fick vi upp tre skivor i hallen! Känns så himla bra när man får sätta igen timmerväggarna och isoleringen! Pappa och jag kunde faktiskt samarbeta rätt bra idag (för ovanlighetens skull!)..han mätte och ritade och jag sågade och skruvade. Funkade bra! Kanske kan jag lura han att sätta några fler imorrn =)



Jag har som sagt städat en hel del och den blivande toan fick bli till ett materialrum...den kommer ändå att bli gjord sist så då kan jag lika gärna förvarar alla verktyg och sånt där tills vidare....jag hoppas förresten att ni lägger märke till dom fina stolarna också. Lite bättre begagnade bara =)


Och slutligen har jag dragit klart all el (förutom till taklamporna i hallen för taket är inte reglat än...)...här kommer centralen att sitta. Jag har förresten inte dragit några kablar på toan än, men flexslangen och dosorna sitter ju där så det går ju ganska fort då...

 

Så...det var det...jag har ganska fullt upp i helgen än fast jag är ledig...egentligen skulle elektrikern komma och koppla in centralen uppe imorrn, men han var tvungen att fara på annat jobb så det blir inget...jäkla typiskt när jag verkligen hade sett fram emot att få ställa fram fönsterlampor och slippa alla skarvsladdar och så...och när jag dessutom har kämpat och lärt mig att koppla in uttag och sånt...hrm...men han kommer nästa helg istället så jag får väl härda ut tills dess...=)..jag har ju inte direkt brist på saker att göra på övervåningen ändå...imorrn hoppas jag på att tapetsera upp remsorna, sätta fler skivor i hallen, måla andra sidan på dörren, spackla dörrkarmen och kanske sätta lite foder eller socklar om jag hinner..

 

Imorgon kväll blir det i alla fall till att dricka lite vin! Det blir kul!=) På söndag är det också fullt upp hela dagen. Förutom den ständiga övervåningen ska min kusin och hennes familj komma och hälsa på! Roligt! Sen ska jag klippa en eller kanske två i byn på kvällen och halv nio kommer ett intressant besök, men det orkar jag inte skriva om nu så det får ni läsa om imorrn eller på söndag!

 

Hej och god natt!=)



Helgen!

Publicerad 2011-02-02 23:00:00 i Festligheter

Jag hade tänkt att jag skulle ta mig tid och skriva lite om helgen som var...ledig på fredan så då höll jag och farsan på med golvet och fixade klart det...sen på kvällen kom Janne och hälsade på. Han hade ett gulligt litet paket med sig som innehöll ett fina ljusfat! Verkligen kul att få presenter utan vidare =)

Han är för gullig den där Jan. En trevlig kväll hade vi i alla fall. Drack kaffe och skvallrade...haha...nä, men han är en av väldigt få personer som jag kan berätta precis allt för. Och dessutom få bra svar (eller ärliga i alla fall, inte alltid det jag vill höra men..=)...). De ni!

Lördagen börjades ju med jobb, och som ni redan vet så fick jag ju punktering på vägen dit...men min fantastiska familj fixade ju allt, bytte däck, tog hem bilen och lämnade en annan bil på parkeringen så jag tog mig hem. Helt otroligt vilka bra personer man omger sig med! Och inte nog med det...jag fick ju dessutom jobba med mina änglar! Jag kan helt enkelt inte säga hur bra dom är...jag önskar jag hade nån bild på dem så ni fick se vilka fantastiska människor jag skriver om...=)...ja NI vet ju i alla fall att det är ER jag menar! Aldrig har man väl så roligt på jobbet nån gång som dagarna man får jobba med dem...dessutom visste ju dom rackarna att jag skulle ut på kvällen så då fick jag smita iväg lite tidigare så jag hann fixa till mig i lugn och ro =) mycket tacksamt! <3
Jag, Janne och Anders skulle i alla fall iväg på rockabillypub utanför Gideå nånstans..(vet fortfarande inte var det var...!) killarna skulle kolla hockeyn så då hann jag ju sminka mig och fixa kläder och så där...sen satt vi en stund hos Anders och fixade lite med Jannes frisyr (läs skägg) och drack en grogg eller två innan skjutsen kom...den stackars chauffören fick skjutsa runt oss tre galningar till lite olika av Anders släktingar...och dessutom lyssna på allt vansinnigt surr...jaja, kul var det i alla fall!=) Väl på puben var det väl lite tråkigt att det var så lite yngre där...bra musik och rätt bra ordnat verkade det vara, men som sagt, brist på yngre folk..jaja, Janne och Anders drog vidare till stan på O'Learys (som för övrigt verkade ganska tråkigt av nattens rapport att döma..) Jag hängde med Elin och Sebastian och dansade och hade rätt trevligt i Gideå. Vägen hem minns jag väl inte särskilt väl kan jag tillägga....förutom att vi åt på max (tror jag? eller hamburgare var det i alla fall) och att jag babblade hejvilt om saker jag lika gärna kunde ha låtit bli att säga..haha...jaja, ni vet ju...där spriten går in...Sebastian hade i alla fall en väldigt snäll brorsa som skjutsade mig enkom hem till Norran! All heder och tack grabben (vad du nu hette?!)

Jaja, nog med text..nu ska ni få se lite bilder =)

Hos den här trevlige herren samlades vi innan avfärd! Fin skylt han hade gjort!=)

Jag fixade Jannes skägg med trimmern så sen fick dom goda vännerna hjälpas åt att dammsuga Janne och golvet. Vuxna män gör saker tillsammans ni vet! hihi

En mysig liten stund på toan..Anders och jag kunde inte låta bli att kolla när Janne putsade skägget...fint blev det!=)

Det här är en arrangerad bild faktiskt! Och lite sur blev jag först, men nu tycker jag att det är ganska lustigt också för det visar ju lite vilka galningar man umgås med...haha!

Hos den ena av Anders släktingar...vi blev bjudna på grogg och öl och kollade lite på fångarna på fortet. Trevligt värre =)

och samma sak hos den andra släktingen =)

På puben!

 

Sen knäppte jag inte så många fler bilder...konstigt nog för att vara jag..men ändå...lite har ni ju fått se!

 

Nä NU ska jag sova! God natt för idag!=)


Lite tips!

Publicerad 2011-02-02 22:50:06 i Allmänt

Nu är jag på lite bättre humör faktiskt...jag har tagit en dusch, lyssnat på lite bra musik och myst lite med hundarna...och så har jag lovat mig själv att städa och gå ut med hundarna imorrn, och inte vara på övervåningen annat än att måla sista varvet på dörren...så de så...

Men i alla fall..jag kom en sak jag måste tipsa om...jag har varit på jakt efter en bra kajalpenna i hur många år som helst..har testat typ alla märken och många olika sorter (ja, till och med en från Mary Kay, men den dög inte heller!), men aldrig hittat nån som jag har gillat särskilt mycket...förrän nu! Jag har inte använt den så många gånger än så jag kan inte uttala mig om hållbarhet och sånt (förutom att den håller en utekväll, men det måste man väl kunna förutsätta...) hur som helst kommer den från oriflame och ser ut så här:

väldigt mjuk och trevlig...lätt att göra raka streck med..och inte särskilt dyr heller! Ett bra köpt med andra ord!

 

En annan sak från oriflame som jag numera inte kan vara utan är deras ögonbrynsgele med färg...helt suverän tycker jag! Jag använder den faktiskt nästan dagligen även fast jag har rätt bra färg i mig själv...men ändå...den håller ju liksom stråna på plats...man kan missta den för en mascara, men det är det inte...det är ögonbrynsfärg helt enkelt...håller också en hel dag...lite dyrare, men lätt värt pengarna!=)

 

(båda bilderna från oriflame.com)

Hoppas alla som säljer oriflame blir glada för min smygreklam nu! haha!=)

Jaja, jag ska ladda lite bilder till inlägget om helgen så kanske ni får läsa det ikväll om ni har tur..=)..annars blir det väl imorrn..

Hmm...

Publicerad 2011-02-02 21:22:29 i Huset

Usch usch usch...idag är en dålig dag...jobbet var väl okej, men sen...har varit på övervåningen och pysslat precis hela kvällen...försökte skära till remsorna jag ska tapetsera...blev helt värdelöst...och nu är alla fabriksraka kanter förbrukade också...köpa nya rullar för 1000 spänn eller vara nöjd med krokiga och fula remsor? hmm....har inte funderat klart än...antagligen skulle jag väl skära upp de andra rullarna fel också....sen monterade jag ihop garderobsinredningen...och SPIKADE PÅ FEL SIDA! Verkligen jättefint med små spikhål på framsidan av hela skåpet...verkligen fint...det enda jag lyckades någorlunda med var att måla dörren..men hur kan man misslyckas med det liksom?

Och nu är jag ännu surare för att jag är så trött...jag hade ju tänkt städa lite här nere...dammsuga och torka golven kanske...men det orkar jag inte nu...och även fast jag tänker att jag ska göra det imorrn vet jag att det kommer att vara på samma vis...efter jobbet kommer jag att gå direkt upp och vara där tills jag blir så trött att jag inte orkar göra nåt mer...damn you dåliga karaktär....

På fredag ska jag till stan...i och för sig i ett roligt ärende, men just nu känns det bara dryyyyygt...

En dålig dag alltså....så reta mig idag OM NI TÖRS!

Hej

Varning! Så här sur är jag...!

..!

Publicerad 2011-02-01 23:46:37 i Allmänt

Ojoj, den där musiktävlingen drog ut på tiden..jag kom hem halv tolv så nu är jag rätt så trött faktiskt! Det var roligt även fast vi inte klarade alla frågor...men ändå, kul tidsfördriv =) I dag har jag för övrigt haft en rätt produktiv dag också....varit mest på övervåningen med en liten break för att äta och promenera med hundarna...jag har i alla fall hunnit slipa och måla dörren ett varv, sätta upp resten av garderobsdörrarna och nästan gjort klart golvsocklarna till sovrummet! Jag är så otroligt stolt över mig själv att jag äntligen lärt mig att såga socklar...och skarva snyggt dessutom...och få dem att passa ihop i både inner- och ytterhörn! Sjukt vad bra jag är! haha!=) Dessutom har jag städat bort en hel del rat på övervåningen också...

Jag måste börja fundera en hel del på gästrummet nu när sovrummet alldeles snart är klart...jag vet ju fortfarande inte vilka tapeter jag ska ha där...och medan jag bestämmer och beställer tapeter borde jag ju hinna spackla och slipa klart väggarna så jag kan sätta upp dem direkt =) sen är det bara lister och foder som fattas där också och sen klart!=) Jag har ju tre lediga dagar till denna vecka så jag borde ju hinna en hel del...

Jag har skrivit klart inlägget om helgen men jag har inte publicerat det än för jag har inte orkat ladda bilderna...ska göra det imorrn så ni får vänta tills dess =)

Oj, vad jag har mycket att göra imorrn...men först jobb till klockan fem!
På återseende! Hej!

(bild från theblackjacker.se)

Lite bättre...

Publicerad 2011-02-01 10:21:15 i Allmänt

Ja, nu börjar det ju kännas lite bättre angående gårdagens garderobsmiss...jag har ringt och beställt en ny dörr nu...1465 pix kommer det att kosta...ungefär som jag trodde. Jag hade dessutom kollat lite fel...5300 kr skrev jag att garderoberna kostade, men 5800 kr hade jag visst betalat för dom...jaja, när man liks kostar på och gör om ska man väl köpa det man vill ha..eller hur?=)

Nu är alltså garderoberna fixade...1-2 veckor skulle jag ha dörren hemma på gården. Sen ordnade sig ännu en sak. Sängborden som inte passade....gulliga, gulliga Emmy ska ta sig an dem! Jag blir så glad, så glad! Då är det problemet ur världen också! Passade ju perfekt eftersom dom ändå hade tänkt köpa sådana och hade en precis likadan säng! Ibland har man tur..=)

Idag är jag också ledig...blev mycket ledighet nu eftersom vi byter schema idag...sen jobbar jag till fem onsdag och torsdag och sen ledig tre dagar igen! Oj, vad mycket jag kommer att hinna =) Dagens planer är ungefär som gårdagens; slita på med övervåningen, äta och en tur med hundarna...sen ikväll ska jag på nån slags musiktävling (vet egentligen inte vad det är, men jag fick frågan och tackade ja!). Verkar vara nåt musikkryss eller nåt liknande...ja, det blir säkert trevligt! Får väl se hur länge det håller på...kanske orkar jag vara en stund till på övervåningen ikväll...sen borde ju kanske nån städa här också, men jag vet inte vad det har tagit åt husägaren för hon verkar knappast bry sig om att det rullar dammtussar och ligger skräp överallt...jaja, som vissa kloka brukar säga "ett ostädat hem visar på att man har bättre saker att göra"...eller nåt sånt...=)

Jaja, jag bjuder på en liten melodi så här på förmiddan!

Känner ni inte vad man blir på bra humör av den här låten! Man bara ler...=)...jag fattar inte riktigt musikvideon, men ändå...man kan ju  bara lyssna!...och le =)

 

Hejdå!

Om

Min profilbild

Malin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela