malinsminut

Mitt paradis

Publicerad 2011-05-30 23:05:35 i Huset

Ibland blir jag liksom påmind om varför jag har valt att bo här...varför det är mitt paradis. Jag tittade ut genom vardagsrumsfönstret ikväll och såg en sån fantastisk himmel! Klockan är elva och himlen är alldeles, alldeles rosa! En lugn och vacker by under ett rosa skal...fantastiskt fridfullt!

Det är typ omöjligt att fånga det vackra och magiska på bild och särskilt när det blir en riktigt crappy bild där kameran speglas i fönstret, men ungefär fem minuter senare var himlen rätt så grå....i alla fall är det kvällar som dessa jag bara känner att det här är MIN plats på jorden...där jag ska bo och må bra. Det är mitt paradis helt enkelt för här är jag lyckligare än jag kan vara någon annanstans....=)





Så...då var dagens filosofistund över!

Morsdag

Publicerad 2011-05-30 22:53:49 i Allmänt

Igår var det ju morsdag som alla vet. Jag var ju ute och härjade på lördan så jag var inte direkt i toppskick på söndagmorgon....kröp ur sängen halv ett typ...för att lägga mig i soffan...klev upp och gjorde lite supermackor (håll för ögonen eller scrolla ner om ni inte kan se allt fett och åter fett som en supermacka innehåller...haha =)...) gött var det i alla fall!


Oj oj..smaskens =) Om ni vill ha receptet kan ni ju höra av er! haha!

I alla fall kom Mikael och Emma för att hämta sin kattunge så då fick jag ju lov att kliva upp ur soffan. Det första Mikael sa när han kom in var "Ååå, har du gjort supermackor? Jag känner lukten...=).." Så goda är dom alltså =) Gick sen och duschade och for med hela familjen på gästis för att fira den fantastiska mamman vi har =) hon vet ju redan att hon är världens bästa, men nu fick hon ju bli bjuden på mat också för en gångs skull =) Mycket trevligt var det! Och jag var rätt pigg faktiskt...tills jag kom hem...då somnade jag i soffan klockan sju. Vaknade mitt i natten och kröp iväg upp till sängen =)


Olle, Edvin, mamma och Annika på gästgiveriet.


Annika och Isak. En vit och en svart alltså ;)


En något skabbig jag och världens finaste storpojke Arvid.


Gullunge!

Ja det var en mycket trevlig söndag alltså! Jag har redan laddat upp bilderna från lördagens cruising i Sollefteå så det kommer nog snart ett inlägg =)

Hoj!

Uppladdning

Publicerad 2011-05-27 11:11:07 i Allmänt

Just nu håller jag på att ladda för fullt för morgondagens cruising..=)...och jag tänkte lägga upp två låtar med John Fogerty som jag tycker ni ska lyssna på. LYSSNA OCH NJUUUUUUT! Han är ju så sjukt bra =)



Alltså hör ni hur bra den är? Jag blir alldeles galen ;)



Lite konstig musikvideo till den här låten, men den är ändå sååå bra!=)

TACK Isak för att du spotifyade fram dom här fantastiska låtarna =) utan att du visste att du gjorde en välgärning så gjorde du det ;)

En liten bagare =)

Publicerad 2011-05-26 23:29:08 i Allmänt

I tisdags ringde min kära bror och väckte mig kvart i tio på morgonen...yrvaken svarade jag...

M-Malin
O-Hej, vad gör du?
M-Sover.
O-Jaha.
(jag blundar och somnar nästan om...)
O-Vad ska du göra idag?
M-Ingenting. Sova.
O-Ikväll då?
M-Ingenting.
O-Ska du inte jobba?
M-Nä. Sova.
O-Jaha...jag tänkte höra om du kunde hjälpa mig med en grej...?
M-Ja. Vadå?
O-Eeeeh...ja...jag tänkte höra om du kunde stryka lite skjortor åt mig?
M-Hmm...va? Ehh...ja, det kan jag väl...
O-Haha, nä jag bara skämta!
M-Jaha. Kul.
O-Mmm!
Tystnad...
M-MEN VAD VILL DU EGENTLIGEN?
O-Nä jag tänkte höra om du kan ha pojkarna en stund så vi får hålla på med huset.
M-Ja men säg det då. Det går bra. Hej.

Ja...ungefär så. Inte så lite irriterande när man blir väckt och dessutom lurad! Och sen lurad att vara vaken och lyssna på ingenting! haha! Jaja, jag for i alla fall och hämtade pojkarna på kvällen (och fick middag på köpet!). Jag skulle bara ha dom i typ två timmar så jag föreslog för Arvid att vi skulle baka chokladbollar. Han tyckte det var en bra idé =) Edvin roade sig bra själv med alla "leksaker" på golvet, så vi satte i gång med baket. En väldigt engagerad liten kille måste jag säga!=)


Som ni ser gick en hel del smet (eller vad man ska kalla det!) direkt in i bagarens mun =)


Smaskens!


Tadaa! Ett helt fat med chokladbollar! (och dom är bara mina, tänkte han nog =)...)


Helt själv ringde storkillen till farmor och farfar och bjöd dem på fika! "Hej haha (farfar), komma fika!" och sen "Hej, hamo (farmor), komma fika! Och så gick han runt och bjöd! Alla utom Edvin, han fick äta smulor och smaka en liten bit av farmors chokladboll =)


Storkillen!

Sen fick han ta med resten i en burk hem och han var verkligt stolt över sina skapelser! Direkt burken öppnades nöp han den största bollen..=) en mysig kväll med mina finaste pojkar <3

Ja, den här veckan har även den sprungit iväg....jag har inte gjort så mycket mer än att städa och hålla på att putsa fönster och gardiner...flyttat runt lite möbler, flyttat upp kläder, jobbat och sovit...typ...nu har jag äntligen HELG! Imorrn ska jag putsa sista fönstren och städa klart och förhoppningsvis även pyssla lite uppe och på lördag är det FEST!=) Då ska vi dra till Sollefteå på cruising och jag längtar så det är inte klokt! Det kommer blir så himla kul! Sollefteå har aldrig svikit förr så jag tror det blir en bra dag!=)

Nu ska jag GÅ UPP TILL MITT SOVRUM och lägga mig =) God natt!

30-års kalas!

Publicerad 2011-05-24 00:14:57 i Festligheter

Veckan bara rusade iväg...jobb och pyssel på övervåningen...sen var det helg..och mer jobb...men jag hann även med en liten fest på lördan. Pernilla fyllde 30 den första maj och hade hyrt tjärnstugan för att fira. En trevlig kväll med verkligen supergod mat, tårtor, musiktävling, vin och surr! Som vanligt beskrivs kvällen bäst i bilder =)


Mingel och fördrink


Lilla Isak var festens yngsta deltagare =)


Matdags!


Jag hade för en gångs skull en blommig klänning! Somrigt värre =)


Fina tårtor!


Senare på kvällen piffade Mikael till sig lite =)


och han skötte även drinkblandningen. Man fick välja om man ville ha en 6:a eller en 24:a...det var liksom hela menyn =)


han skötte även om att mäta typ allt i lokalen. Människor, bord, huvuden...och ja...allt!

Annikas kille Isak är en mycket lustig person så jag var tvungen att göra en liten bildserie med bara han...man ser liksom hur hans kväll förflöt ;)





Så där ja! Lustigt va?=)

Dagen efter var också supermysig! Jag vaknade, gick ut på bron, mötte mamma, pappa, Annika och Isak. Fixade lite kaffe och rostat bröd som vi smaskade i oss! Sen blev det trevlig musik och sol på bron =) och sen jobb förstås. Trevligt det också =)

Annika ville gärna att jag skulle ta en bild bara på henne eftersom hon var så himla nöjd över sina shorts...men jag gjorde inte det för hon kan ju inte vara i centrum jämt...typ...hon passar ju jättebra i dom i alla fall! Kanske kan du ha dom på nästa fest Anni? Leggings eller nåt under...blir ju toppen! Snyggt i alla fall!

I natt ska jag premiärsova på övervåningen! Sovrummen är ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN färdiga! Bara massa småfix (och typ hela toan...) kvar nu! Jag är så nöjd och glad!

 

God natt med er!=)

Upptagen

Publicerad 2011-05-20 00:47:00 i Allmänt

Ojoj, vad jag har varit dålig på att uppdatera...jag vet...men veckan har varit jobbig...helt galet jobbig faktiskt! Fullt upp precis varenda sekund! Förra helgen slipade jag ju hallgolvet uppe...blod, svett och tårar...en massa svordomar, skrik och galenskap...jag var så less till slut att jag funderade på att ge upp...jag till och med grinade...ja, faktiskt...har känt mig som en 100 år gammal kvinna typ hela veckan....men Å SÅ NÖJD jag är nu! Ett varv av tre kvar att lacka och sen är det KLART! Då kan jag äntligen, äntligen få flytta upp sovrummet! LÄNGTA!

Jobb måndag och tisdag, plus ett varv lack varje dag. Och resten av livet som ska levas. I går jobbade jag till fem, slocknade klockan sex i soffan och maratonsov i 12 timmar tills jag vaknade klockan sex imorse....bara att sticka iväg på jobbet. Idag har jag också haft fullt upp hela dagen. Efter jobbet började jag städa och putsa lite fönster uppe, sen kom Sandra och Hera och hälsade på och sen rullade kvällen bara på....klippte Isak och Anders, plus slingor i Anders hår. Besök även av Annika och Olle, och morsan en sväng. Klockan elva hade jag dammsugit och städat undan det sista och kunde hoppa in i duschen. Och ja...nu sitter jag ju här. Är så trött att jag snart somnar på tangentbordet...men jag vill egentligen inte gå och lägga mig för jag vet ju att imorrn väntar mer jobb...och mer och mer och mer och mer....det tar ju aldrig slut! Men jag blir sååå nöjd! Bara att kämpa på!

Det här blev ett mycket dåligt och tråkigt inlägg...inga bilder eller nånting...men jag ska fota lite och lägga in så ni får se hur bra golvet (och resten) har blivit =)

I helgen väntar jobb lördag, söndag och måndag...plus Pernillas 30-års fest på lördag. Det blir kul! Sen tror jag inte jag hinner nåt mer faktiskt...jobb och fest får bli helgens aktiviteter! Och kanske, kanske kan jag klämma in lite övervåning också....vi får se =)

God natt!

Helt knäckt...

Publicerad 2011-05-13 18:21:34 i Allmänt

Golvslipen tar död på mig! Jag har slipat i en och en halv timme nu och jag ORKAR INTE MER....den där lilla jäkla kantslipen tar fullständigt knäcken på mig....i och för sig har jag jobbat hela dagen så jag hade ett ganska dåligt utgångsläge, men ändå....tur att den stora slipmaskinen inte är lika jobbig i alla fall....

(bild från bona.se)

Så där ser den ut...den lilla mördarmaskinen....jaja, bara att ta nya tag imorrn...då ska jag få hela golvet klart! Jag ska börja tagga redan nu...=)

Hej!

Allt möjligt...

Publicerad 2011-05-12 23:15:25 i Allmänt

Oj vad den här veckan har gått fort! Nu är det snart helg igen och denna helg är jag ju faktiskt leeeedig!=) Tandläkaren gick i alla fall bra i måndags...inga hål! Yeey! Jag fick dessutom beröm för att jag var så duktig på att använda tandtråd...vilket jag aldrig nånsin i mitt liv har gjort...men jag suger åt mig berömmet även om jag inte förtjänade det...haha!=) Däremot fick jag skäll för att jag snusar...men det får jag alltid så det bryr jag mig mindre om..jag lyssnade mer på berömmet ;)

Jag har ju jobbat hela veckan också...men i tisdags fick jag spendera kvällen med min kära vän Sandra och det var såå trevligt! Jag var där i flera timmar och ändå hann jag inte säga allt jag skulle...haha! Men nu när hon bor i Bredbyn så kan vi ju träffas oftare =) förhoppningsvis..hittills har det ju inte passat en dag (förutom tisdag) på tre veckor..men ändå...vi har ju bättre förutsättningar i alla fall =)

I går gjorde jag en av mina berömda maratonsovningar...haha! Jag lägger mig och vilar en stund efter jobbet och i vanliga fall brukar jag vakna efter några timmar, men nu på sistone har jag vaknat PÅ MORGONEN...I SOFFAN...MED KLÄDER...MED SMINK....alla lampor och tv:n på....inte så lyckat, men det är väl inte heller många som lyckas sova 14 timmar i rad utan att vakna en enda gång...haha!=) Man är ju riktigt utvilad dagen efter...i går somnade jag i alla fall typ klockan 18...och vaknade 9.30 idag...lyckat! ha! å andra sidan sitter jag ju uppe nu vid midnatt och ska upp och jobba imorrn...

I helgen är jag som sagt ledig så då har jag hyrt en slipmaskin så jag äntligen ska få ordning på hallgolvet upp och förhoppningsvis även trappen! Det blir jobb hela helgen, men jag hoppas ju även att det ska hinnas med en liten fest eller nåt =) när man för en gångs skull är ledig liksom =)

Äh..nu ska jag städa lite...
Hej!

Skogalen!

Publicerad 2011-05-09 16:04:57 i Allmänt

Vill ni vinna 40 par skor? Det ville jag! Extra bonuspoäng om man delar med sig i bloggen...så jag gör väl det =)

Klicka här för att komma till tävlingen!

Lycka till!

Helgens bravader...

Publicerad 2011-05-09 00:39:14 i Festligheter

Jag har ju jobbat hela helgen som ni kanske vet...men det har ändå varit en rätt så rolig helg tycker jag! Förutom att jag har fått jobba med de bästa (=)..) så hann jag även med lite roliga saker igår kväll. Jag hade lovat Janne att skjutsa dom till stan så det gjorde jag. De hade haft lagfest med KNIF på dagen så stämningen var god på förfesten =) fester med bara killar är väldigt speciella tycker jag...! Inte på dåligt sätt, men det händer bara så mycket andra saker än på tjejfester eller "blandade" fester....mycket intressant att iaktta!;)



Vuxna män gör saker tillsammans ;) ja, ni ser! Tveksamt att detta skulle förekomma på en tjejfest!=)

När jag äntligen, efter många om och men, hade lyckats få grabbarna till stan ringde Hanna och frågade om jag inte ville titta förbi när jag liks var i krokarna. Sagt och gjort. Där satt hon och Mattias, Emma och Mikael och Anders och Maria och spelade ett spel och drinkade lite. Jag fick också vara med (så snällt att ta hand om ett femte hjul ;)...) =) och det var riktigt trevligt! Jag minns inte vad spelet hette, men det gick ut på att man skulle gissa saker om de andra spelarna...och utföra uppdrag och gissa om de andra klarade det osv...

Mikael fick doppa ansiktet i en tallrik med mjöl!=)

 

Jag var hemma runt halv ett tror jag....då var det bara hopp i säng för att sen kliva upp halv sex och jobba hela dagen. När jag kom hem från jobbet tog jag en tre timmars-powernap så sen var jag ganska pigg...efter big brother, runt elva alltså, gick jag ut på en härlig kvällspromenad med hundarna. Elva grader varmt var det! Riktigt lugnt och skönt =) nu har jag gjort ett bra jobb med att uppdatera bloggen så nu ska jag bara duscha och slöa framför tv:n innan jag går och lägger mig....=)

 

Imorrn ska jag till tandläkaren...huuu...bara en koll, men ändå. I övrigt är det en ganska lugn vecka. Förutom jobb varje dag borde jag hinna en del på övervåningen, hundkurs imorrn och förhoppningsvis en dejt med bästa Sandra.

 

God natt!

Finaste pojkarna =)

Publicerad 2011-05-09 00:26:30 i Allmänt

I onsdags hade jag turen att få rå om en av mina brossöner, Edvin. Han kom hit på onsdagkväll och hämtades på torsdagkväll..så vi fick mycket tid att mysa!=)


Lillemaj tog kvällens vakt-pass ;) hundarna gillar verkligen den lilla krabaten!


En glad liten kille på morgonen! Och vilken söt pyjamas va?=) Förresten kan en gammal snusdosa vara världens bästa leksak...bara så ni vet =)


Ling-Ling bytte av Lillemaj och tog vakten på dagens sovpass =)

Halv två hämtade vi storebror på dagis. Edvin hade redan ätit lunch, men jag var rätt hungrig så jag frågade Arvid om han också ville ha lite mat. Ja, det ville han absolut. Vi hjälptes åt att steka lite kyckling och kroketter och gjorde en sås. (Duktiga storkillen!) När vi sen skulle äta villa han absolut inte ha nåt...

M: -Men du sa ju att du ville ha mat!

A: Ja.

M: Men kom så gör vi en tallrik åt dig då.

A: Nej.

M: Vill du inte ha nån mat då?

A: Nej. Godis.

Haha! Jaja...jag fick alltså äta min lunch ensam...=)...men det gick ju lika bra det!

Vilken tur jag har som har världens sötaste och mysigaste brorsöner! Och att jag dessutom får rå om dom så mycket! Mina älskade små hjärtan! <3

Sista april

Publicerad 2011-05-09 00:12:45 i Festligheter

Som ni vet så firade vi ju Pernilla på dagen. Vi åkte till stan, åt massa gott, drack vin, provade kläder och hade trevligt! Jag har varken tid eller ork att ladda upp bilder så ni kan ju, som jag tidigare skrivit, titta in på Emmas och Yessicas blogg så får ni se vad vi hade för oss =) jag har i det närmsta identiska bilder så det känns inte heller så roligt att göra ännu ett inlägg =) på kvällen fortsatte i alla fall festligheterna...jag, Ida, Annika och Isak drog iväg till Brux för en härlig rockabillykväll!=) Åååå vad jag älskar rockabilly! Inte bara musiken utan även alla fina kläder, frisyrer, härliga danser och själva stämningen! Jag verkligen trivs på sådana nostalgikvällar =) dessutom brukar det ju alltid finnas en uppsjö av fina, gamla bilar på parkeringen så det är ju extra roligt =) jag bjuder på några bilder!


Roligt folk som råkade fastna på bild med Ida!=)

Annika och jag smög in på toan och drack en medhavd öl (ja, jag vet...men man fick ju stå i kö typ en halvtimme för att köpa nånting...då hann man ju (nästan) nyktra till...;)...)....

 

och ja....Maja-fyllekaja slog till igen...

Fantastiskt vad bra dom spelade!=)

 


Som fortsättning på kvällens tema fick vi åka amerikanare hem med Jan-E! Toppen!

Fantastiskt vilken rolig kväll det var! Som sagt...älska rockabilly!=)

Mårdhund

Publicerad 2011-05-08 23:53:34 i Allmänt

Häromdagen körde jag i godan ro på väg hem från Bredbyn när jag plötsligt såg ett märkligt djur ute på en lägda...strax innan Norrflärke-skylten var det....jag stannade bilen och tittade och tittade...djuret tittade tillbaka...jag backade en bit, tittade mer...sen stack varelsen in i skogen...anledningen till att jag stannade var för att jag inte såg vad det var för djur...jag funderade fram och tillbaka "är det en björnunge? näe..." "en räv?..näe" "men vad är det egentligen? En räv som någon har råkat elda lite på?" jag blev inte mycket klokare av de där funderingarna...när jag kom hem frågade jag mamma om hon visste om det fanns konstiga rävar här i krokarna...hon föreslog att det kanske var en mårdhund så efter lite googling insåg jag att det måste nog ha varit det....jag har ju fotografiskt minne så jag kan fortfarande se den lilla typen i mitt huvud =)

(bild från biopix.dk)

Den såg inte riktigt ut som på bilden...lite annorlunda färger, men ansiktet och kroppen såg ut ungefär så där...i wikipedia beskrivs den som "en tjock räv med korta ben"....

Så om ni skulle råka se den vore det ju bra om ni slår ihjäl den handlöst! Det är fri jakt hela året och dom sprider bara sjukdomar...så varsågod =) fast nog är dom ju roliga att titta på....

Helt såld!

Publicerad 2011-05-03 18:24:42 i Allmänt




Alltså jag är helt såld på killen! Kan inte sluta leta klipp på you tube...så mycket fantastisk människa! Själv kan man inte ens sjunga som en...och han sjunger som tre...eller fyra! Vilken karl alltså! Otroligt vilken talang...ja så skulle jag kunna fortsätta och fortsätta, men det är ju bättre att ni kollar och också blir förälskade =)




Oj, oj, oj...jag säger då det..vilken man!

Förhandstitt =)

Publicerad 2011-05-03 00:00:55 i Allmänt

Jag ska ta mig i kragen och göra ett inlägg om lördagen nån dag! Halv åtta på morgonen åkte vi iväg och firade brorsans tjej som fyllde 30 år 1 maj. Det tog i princip hela dagen och sen var det bara att svida om och ladda för kvällens rockabillyfest på Brux. Fantastiskt, otroligt kul var det! Om ni vill ha en liten förhandstitt på vad vi gjorde på dagen kan ni kolla in på Emmas blogg, för hon ligger före mig med uppdateringen =)

Nu ska jag woka lite grönsaker och äta innan jag gör iordning mig och går och lägger mig =) (ja, jag vet att klockan är tolv och jag ska upp halv sex imorrn, men jag är inte ett dugg trött! Så de så!)

God natt!

Helt fantastiskt!

Publicerad 2011-05-01 21:41:51 i Allmänt

Alltså ni bara måste kolla på det här klippet! Killen är heeeelt otrolig! Cecilia visade mig honom och jag blev helt såld...både för att han är så otroligt otroligt duktig, men också för att själva låten är så sjukt bra! Den här mannen sjunger alltså båda stämmorna (ja inte samtidigt förstås), och får det att låta fantatsikt bra! Han kan ta precis alla toner verkar det som....verkligen fascinerande! Titta, lyssna och njut!=)





Upp med en hand om ni INTE är imponerade!!=)

Kebab till alla jao =)

Publicerad 2011-05-01 21:31:30 i Allmänt

Har ni hört årets big brother-låt? Inte? Då måste ni göra det för den är sååååå bra! Gilla gilla gilla!

Älska big brother!=)

Om

Min profilbild

Malin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela