malinsminut

fel

Publicerad 2011-11-29 21:50:37 i Allmänt

Ja, så är det lilla du.

Fat spider

Publicerad 2011-11-29 21:38:49 i Allmänt

Duktiga Cecilia har precis öppnat en webbutik där hon säljer sina egengjorda smycken! Kolla in här och förundras!=)
Tummen upp för drivande människor!

Allt är relativt

Publicerad 2011-11-29 21:29:33 i Allmänt

Jäklar vad jag gillar Albert Einstein. Han upphör aldrig att fascinera, den mannen. Fruktansvärt intelligent naturligtvis, men inte nog med det...han hade liksom koll på livet också. Jag förundras av smarta människor överhuvudtaget och jag älskar att umgås imponeras av intelligens, men man kan ju liksom vara smart på olika sätt. En person med hög IQ har inte nödvändigtvis sunt förnuft och social kompetens...

Saker ni kanske redan vet om herr Einstein:
*1879-1955
*Nobelpris i fysik 1921
*Lärare som blev proffessor
*Flyttade till USA under andra världskriget
*Har ett grundämne uppkallat efter sig, einsteinium
*Politiskt engagerad humanist

Saker ni kanske inte visste:
*Blev 1952 erbjuden att bli president i Isael. Tackade dock nej med motiveringen "Ekvationer är viktigare för mig än politik. Politik är för nuet, men ekvationer är för evigt".
*Utsågs till århundrades person av TIME magazine 1999
*Var en sicklig violinist.
*Hade en son med schizofreni
*Kunde inte vid nio års ålder prata rent. Hans föräldrar misstänkte att han var utvecklingsstörd.
*Flörtade gärna, hade ett utomäktenskapligt barn och förespråkade polygami.
*Hade en affär med sin kusin på sidan om äktenskapet.

Jag har däremot ingen aning om hur sanna de där påståendena är, men det är ju roligt att veta att han inte bara var ett fantastiskt geni, utan även en människa =)

Han sa många kloka saker också...de jag gillar bäst är så klart de om själva livet.


Jag skulle kunna fortsätta med citat hela kvällen men det ids jag inte...det kommer säkert fler en annan gång =) det hade nog inte varit så dumt att vara kompis med den där killen. Man hade nog varit bra mycket klokare på många sätt.

Så, det var dagens historielektion! Tack för idag, slut för idag!=)

hell in hello

Publicerad 2011-11-28 23:13:45 i Allmänt

Den där filmen var inte så värst bra faktiskt...lite rörande, lite intressant, lite spännande, men inte mycket av något. Det skulle nog vara en pefekt bakgrundsfilm...men nu vet jag ju det. Jag hade ju liks inget bättre för mig så. Jag har galet ont i huvudet ikväll...jag vet att det delvis beror på att jag har ont i nacken, men med lite alvedon går det nog över. Jag ska för den delen gå och lägga mig nu också...och dessutom se en film till.."the breakfast club" hette den...ska tydligen också vara en bra film. Den var från 1985 tror jag, men spela roll..den kan ju vara bra för det. Om inte annat får man väl skratta åt roliga frisyrer och kläder =)

Fantastiskt vad jag är nöjd över det här trådlösa tangentbordet! Berra sa att det var "typ det bästa som finns" så jag beställde det och det verkar det ju faktiskt stämma också. haha! Det känns som att det är helg nu...vad konstigt. Det är nog för att jag har varit ledg idag. En skön ledig dag har det varit också. Jag har lyssnat på julmusk precis hela dagen medan jag har pysslat på så nu skulle det gärna få gå lite fortare till själva julen..köpt julklappar har jag gjort idag också....och skickat iväg julkorten för framkallning eller vad man ska kalla det =) sen har jag rantat runt en sväng..

Jaha, det här var väl inte mycket att läsa som vanligt. Kanske kommer jag på nåt bättre imorrn. Det är lika bra att jag inte skriver mer heller för risken är att jag ångrar det imorrn =) jag ska nog äta en pepparkaka nu så jag blir snäll för ibland tänker jag lite onödigt onda tankar ^^
jaja, slut på svammel för idag! Jag säger god natt med ett av de klokaste citaten jag hittat hittills! Så sov gott!=)

filmkväll

Publicerad 2011-11-28 20:04:56 i Allmänt

Ja tycker att jag har hunnit med mycket idag än fast jag knappt har gjort nåt alls...min nacke är i princip avbruten så jag tänkte lägga mig och kolla på lite film nu...=)
Den här blir det. Den har fått bra betyg och jag älskar ju krigsfilmer som ni vet =) jag skriver väl mer senare ikväll kanske =)
hej hej!

Det man minns.

Publicerad 2011-11-28 11:25:52 i Allmänt

Idag är jag ledig! Fantastiskt skönt! Jag låg och drog mig ganska länge och tänkte på det ena och det andra. Cecilia och jag ska till Umeå och härja helgen innan jul. Hälsa på Tina och dricka sprit och sjunga dödsmetall skulle jag tro ;) Det kommer bli så galet kul! Det fick mig ju osökt att tänka på sommaren också eftersom jag var rätt mycket hos Cecilia då. Vilken bra sommar! Allt var bara kul! Stråket särskilt! och dundermarknaden...härliga sommar! Hjärnan är ju otrolig på det viset...att den bara minns allt det roliga som händer. Fast tur är väl det..det vore ju inte kul om man bara skulle minnas allt elände. Även om man vet att livet ger ganska jämna plågor så sorteras det bort så man bara minns det bra. Det borde väl vara framgången till ett lyckligt liv =) minnas det bra och slänga det dåliga.

Ibland vill man inte minnas det bra heller. Konstigt? Nej egentligen inte..när jag minns de bra sakerna från höstens äventyr; som halloween, djupa nattsamtal, slamsiga frukoststunder, hårdrockar, töntiga filmer, promenaderna, stjärnhimlen..., då blir jag inte så glad. Ibland tar eländet över de bra minnena och det är när man inser att det bara är minnen och inte nu som man blir ledsen. Delvis mitt eget fel eftersom jag alltid ger för mycket av mig själv till ingen nytta. När hjärtat blir besviket sorterar hjärnan fel. Men nu är det bra, inte värt att lägga mer energi på! Bryt ihop och gå vidare bara! Inte en tår till!

Jag har tur som har så många kloka människor runt omkring som kan dirigera hjärnan rätt när den spårar ur. Pernilla är den nyaste i raden av klokofanter...och vilken klokhet! Ibland är det precis som att hon har brutit sig in i min hjärna och säger det jag egentligen vet, men inte vill lyssna på. Ja, lyckliga mig!

Men vad jag längtar till jul! Inte egentligen själva julafton (fast det gör jag ju också!) men veckorna runt omkring julafton! Julsånger, god mat, julbord, varma färger, mys, förberedelser, julbak, julfester...ja, det är allt det där andra som är så fantastiskt mysigt! Och så klart själva julafton! Det är ju en dag man bara myser från morgon till kväll =) och annandagen också för den delen eftersom vi firar jul med halva släkten då! December är en braaaa månad!

Nu ska jag äta frukost och sen ta mig an dagens alla roliga måsten! Full fart framåt!!

Utkast: Nov. 27, 2011

Publicerad 2011-11-27 23:27:41 i Allmänt

Sånna här inlägg gör jag ofta (inte alltid så här långa!!!), men jag publicerar dom aldrig...lite terapi liksom. I vanliga fall brukar jag klippa bort allt jag inte vill ha kvar i slutet av dagen och skriva om alla korta meningar och konstiga ord som jag bara har skrivit ner i farten...och det är ju, som ni har märkt, inte ovanligt att det bara blir en bild kvar ;) jag undrar om nån faktiskt ens orkar kolla på dom där bilderna, men spela roll...det är ju mest för mig själv jag skriver =) Ikväll har jag som vanligt skrivit lite då och då och var precis på väg att redigera bort en hel del...men äh, ni kan väl lika gärna få läsa en kvälls klotter =) (varning för korta meningar och dåligt språk bara!)




Snart är det jul! December kommer troligtvis bli en av de bästa månaderna på den här halvan av året. Det blir ju liksom bara bättre! Så mycket roligt att se fram emot och så många fina människor att träffa! Jag är verkligen lyckligt lottad som har så många bra i mitt liv. Ibland undrar jag vad jag har gjort för att förtjäna allt det bra jag får, men det är nog bäst att inte fundera så mycket över det utan bara glädjas istället =)

you get what you give, så ge inte bort olycka =)


Jag verkligen älskar mitt hus! Jag vill nästan inte gå härifrån nu för tiden. Det har varit en period när jag inte har orkat göra nånting åt nånting och tyckt att det har varit lika bra att vara nån annanstans som att sitta här och uggla...så känns det inte längre. När jag började pyssla med julbelysningen fick jag nån slags hemkänsla igen...och dessutom har jag ju lejt för flytspackling på torsdag så då fick jag också en morot att ta tag i saker. Det känns väldigt bra att motivationen börjar smyga tillbaka =)

Buhu. Stackars mig. Jag blev så där tvärledsen för en stund. Jag kan inte rå för det. Ibland bara påminns man om saker man kanske egentligen borde glömma. Personer som är på ett sätt i minnet, men ett helt annat i nuet..Saker som faktiskt var bra, men som snarare gör en ledsen än glad. Lite förbannad också..över andras, och min egen, dumhet och egoism. Mest andras. En del förstår ju inte bättre men en del är bara idioter. Ibland tror man att man har hittat små guldkorn, men i slutändan visar de sig inte vara mer än gamla gråstenar. Det är ju roligare när det är åt andra hållet...och tack och lov händer det ju oftare (i mitt liv i alla fall!).



Jag blir galen på dom här julkorten! Precis när jag hade kollat igenom 1600 mallar (ja 1600 jäkla bilder!!!!) och sparat ner ungefär 30 förslag fick jag lov att uppdatera sidan och allt raderades...bara att börja om. Så är det ju varje år...stress och elände innan man har fått iväg det, men så fantastiskt kul när dom kommer med posten! Det är ju ändå värt det =) man blir ju glad om man kan göra nån annan glad...eller åtminstone känns det då bättre att folk får veta att man skickar en tanke =)

Imorrn är jag ledig vilket innebär sovmorgon! Fantastiskt! Jag har galet mycket att göra så det blir nog en fullspäckad dag, men det gillar ju jag. Jag funkar nog bäst under lagom stress.



Ha! Nästa gång vi ses kan ni ju tacka mig för att jag inte lägger ut sånna här eländiga inlägg varenda dag! Nån som orkade läsa hit? Nä, jag klandrar er inte! Nu är klockan i alla fall halv tolv och criminal minds börjar! yeej! Och om ni undrar, det var en bra kväll och jag är glad! Nu behöver ni inte fundera på vilken känsla jag går och lägger mig med. En sista bild bara, sen blir det godnatt!


Sov gott!

Bara en liten melodi.

Publicerad 2011-11-27 18:14:05 i Allmänt

Ja, jag måste lägga upp den igen!! Jag har lyssnat på den här melodin varje dag jag har gått till jobbet och jag tyckte den var bra innan, men nu är den fantastiskt bra! Jag har lyssnat på texten också och det gör låten så mycket bättre! och så älskar jag ju duetter =)

Xmas tree

Publicerad 2011-11-26 13:10:20 i Allmänt

Ja, jag vet! Jag la upp precis samma låt ifjol, men det är ju så fantastiskt bra (själva videon är väl inget att se, men ni kan ju blunda och bara lyssna!!) Den ger mig så galet mycket julstämning och jag blir så glaaaad av den! Den får mig liksom att tänka på allt roligt som kommer framöver. Alla roliga fester och mysiga julsammankomster =) den innehåller mycket julkänsla, lite fest och lite mys liksom =) Bästa julmelodin ever! Eller hur?=)

Lyckträff

Publicerad 2011-11-24 22:26:30 i Allmänt

Jag kom ju på att ni som inte har facebook inte har fått se den här fina bilden! Jag traskade till jobbet en morgon och såg av en händelse att nån hade kört (antagligen backat och svängat!) så precist att hjulspåren hade blivit till två hjärtan som satt ihop! Det såg så himla mysigt ut och vägen till jobbet blev ju genast mycket trevligare! Jag för liksom för mig att det där är små tecken på nåt bra. Även om det inte är det så gör dom ju mig lite gladare och då är det väl bra som det är!=)
Fint va?=)

Svisch bara!

Publicerad 2011-11-24 22:15:37 i Allmänt

Idag har det verkligen varit fullt upp trots att jag har varit ledig. En bra dag! Tyvärr hade jag inte hunnit sova så mycket eftersom min nya hobby tydligen är att kolla på film hela nätterna numera =) jag klev i alla fall upp tidigt och for och klippte mig och färgade håret. Väldigt nöjd blev jag! Inte så stor skillnad men man känner sig alltid mycket fräschare och finare när man har fixat håret. Man får en extra liten egoboost liksom =) Direkt när jag var färdig hos frissan tog jag hundarna och gick bort till Annika och Isak och tiggde in mig på lunch där ^^ dom hade ju finfrämmande från Vilhelmina så det var ju extra kul! Fyra killar mellanlandade där för att äta och plocka upp Isak innan de skulle vidare till Sundsvall och spela bort pengar hela helgen. En fantastiskt trevlig lunch var det! Otroligt god mat och så lustigt sällskap!
Lite dålig bild eftersom jag tog den med mobilen. Robin ser man knappt, Isak i randig tröja, PC bredvid, Daniel vid fönstret och så Annika då. Han på kortsidan minns jag faktisk inte vad han hette. Markus kanske? Eller David? Hmm...Daniel ville i alla fall spela "klämmiga bitar på spotify" hela tiden så vi kom liksom in på det där med musik. När Daniel spelade upp en fin melodi av Thorleifs blev det så galet roligt. Jag skrattade tills jag grinade. Det började med att Isak hade hört nån låt av Snorleifs sen blev det bara mer och mer...
Och bönderna har ju KORleifs! Och om man har en mamma kan hon starta MORleifs! Och har man en brorsa kan han ju ha BRORleifs! Ta bort T:et så har vi HORleifs! Och dom gamla dementa kan starta JAGVETINTEVARJAGBORleifs!

Ja så fortsatte det. Roliga killar!
(Nu tog jag bara den första som dök upp på youtube så lägg ingen vikt vid själva låten =)...)
Efter grabbarna hade åkt la Annika och jag oss och vilade en stund. Jag somnade på en gång och sov så gott! Sen sa hon "visst är det lugnt och skönt i sovrummet här? Jag tror inte det finns några spöken där...och du har inte snarkat heller. Jag tror det är spökena som gör att du snarkar och sover oroligt..." haha! Inte vet jag om det är så, men det kanske ligger nåt i det...det är ju fler ställen än här hemma som jag har sovit oroligt och snarkat och där kan det mycket väl finnas oroligheter...men det får man ju aldrig veta!
Sen gav hon mig en sån fin komplimang den där lilla varelsen..helt apropå ingenting liksom..."det är så roligt att ha med dig på saker för du är en riktig glädjespridare!" Det är roligt att höra. Särskilt när man inte direkt känner sig som en glädjespridare utan snarare som en börda ibland. jaja, jag vet att jag inte är det, men ni kan inte ta ifrån mig hur jag känner! haha!
Efter att vi hade ätit middag hemma hos päronen kom han som ska hjälpa mig med toan uppe. Han kollade lite, drack kaffe och förklarade vad jag ska göra till på torsdag då han kommer igen. Jag ska prima golvet och täta alla springor och rörgenomföringar....och så klart frakta fram flytspacklet som ligger i garaget...
Därefter var det valberedningsmöte och nu sitter jag här. Hela dagen, svisch bara! Imorrn är det jobb till fem igen, men sen kanske det händer nåt kul. Nåt slags fredagsmys borde jag väl kunna roffa åt mig =) eller åtminstone en fredagsfylla ;) hoho!
Nu ska jag kolla på film tills jag somnar! Hej hej!

logiskt

Publicerad 2011-11-24 08:31:59 i Allmänt

"Alla människor som älskar mycket, får mycket sorg." Olfert Ricard

Dagen

Publicerad 2011-11-22 22:03:21 i Allmänt

Oj oj vad den här dagen susade förbi! Jobb till fem, äta och sen klippa fyra stiliga herrar (den sista for nu klockan tio!!). Det blev ju lite kaffe och surr också såklart. Ja, precis det var min dag. Jag har inte gjort nåt annat! I och för sig var Berra här ett tag och höll på fixa inställningar och sånt till datorn som jag har kopplat till tv:n. Mycket bekvämt att ha en egen datahacker som kan komma och göra i ordning det man själv inte klarar (vilket är typ allt!!!). Han laddade dessutom hem några program så jag ska kunna använda datorn till mer saker än bara att surfa runt =) mycket snällt! Yeej för Berra!



Imorrn jobbar jag till fem. Det är sjätte långa dagen i rad. Jag är trött. Och less. Inte på jobbet, men på att inte hinna nåt annat än att jobba. Hundarna, huset, jag själv...allt blir försummat. På torsdag är jag ledig och då ska jag i alla fall klippa mig och färga håret! Det känns galet skönt! Verkligen välbehövligt!



Usch vad känslig man blir när man blir trött. Ikväll började jag grina, på riktigt alltså, när Annika och jag pratade om att hundarna kommer att dö före oss. Lyckliga, fina hundar vad jag älskar er! Jag är ju väldigt lättrörd överhuvudtaget och fäller ju en och annan tår mest varje dag...när småpojkarna säger gulliga saker, när vuxna människor säger fina saker, när jag ser nåt rörande på tv:n...ja, ni fattar....men det brukar ju inte bli mer än en tår eller två...men jag är som sagt slut på nu. En dusch och en god nattsömn så är det nog annat imorrn!=)


Vilket kul inlägg! Jag har en dator, jag jobbar och jag grinade idag. Vilken tur att jag skrev allt det där intressanta! ;)

 

Hoj!


Framåt, marsch!

Publicerad 2011-11-21 22:16:28 i Allmänt

Jajajajaja, tillfälliga svackor måste man ju få ha. Det har ju alla då och då, mer eller mindre. Jag är ganska bra på att hålla humöret uppe, men ibland blir det bara för mycket. Man kan ju inte vara glad jämt heller! Just den här lilla nedgången var rätt så jobbig...men man lär sig ju alltid nåt...om inte annat om sig själv. Så länge det finns något att se fram emot är det lättare att sopa bort onödigt skräp som kommer i vägen....

Jag hittade ett bra citat när jag satt och slösurfade lite:

"Problem som hotar att växa en över huvudet måste man sluta vattna"

Stig Johansson

 

Dom där kloka orden får avsluta den här dagen. Jag måste sova nu så jag orkar ha kul resten av veckan!

God natt!

 

youtube

Publicerad 2011-11-21 11:40:43 i Allmänt

Jag har tydligen missat allt det här roliga med youtube. Egentligen fattar jag inte varför för jag är ju ofta där och letar musikvideos och sånt...i lördags var jag och pimplade lite vin hos Berra och en stor del av kvällen vigdes ju till roliga filmer på youtube. Man kan liksom roa sig hur länge som helst med den sidan! Andra halvan av kvällen ställdes frågan "har du sett den här, Malin?" och svaret var alltid nej. Jag har ju inte sett nånting nästan! Håkan sa en rolig sak om min totala efterblivenhet när det gäller youtube "du är så analog, Malin!" haha! Ja han är inte den första som verkar tycka det! Överhuvudtaget verkar jag vara rolig att umgås med när det gäller youtube eftersom jag inte har sett nånting...folk gillar att visa saker liksom =) Jag skrev typ hela mobilen full med anteckningar för att kunna komma ihåg allt roligt vi kollade på. Kanske visa nån annan som inte har sett (om det nu finns nån sån!!!haha!). Här får ni några exempel:



Like a boss. Det var väl ungefär varannan mening också =)

Programledaren har vansinnigt svårt att hålla sig för skratt!=)

 



Duktig skedkille!!


Jag är ju bara hemma på lunch nu så jag hinner inte försöka minnas några fler klipp, men det kanske kommer en annan dag =) annars har jag ju alla anteckningar på mobilen också!

Jag fick tips om en annan sida där det också fanns massa roliga klipp, men den får jag kolla in en annan gång.
Nu måste jag åter till arbetet. Hej!

rörigt

Publicerad 2011-11-20 22:02:04 i Allmänt

Ikväll blev det rörigt! Jag har gjort fyra utkast, men kommer liksom ingenstans med något av det jag har tänkt skriva. Det blir bara konstigt allting! Jaja, det har varit en rörig helg också så hjärnan har väl blivit lite överhettad kanske ;) jag har galet mycket att göra, mycket att tänka på, många att bry mig om, jobb typ varje dag...och jag längtar till lugnare tider.

En fin melodi som jag brukar lyssna på, som alltid gör mig glad och lite mindre stressad, är denna:

Jag har den med piano och det tycker jag är finare, men den där var väl helt okej ändå =)

 

Nu ska jag kolla på Big bang theory, världens kanske bästa komediserie!

Och kom ihåg! Energitjuvar ger inte tillbaka...

Dagens kort

Publicerad 2011-11-18 22:08:51 i Allmänt

Du har dragit till dig alla som är en del i ditt liv.
Du har skapat varje situation i ditt liv och du skapar din egen verklighet.

Idol

Publicerad 2011-11-18 21:41:25 i Allmänt

Men vad får jag all inspiration ifrån tro? Är nog ingen annan som tycker att just den här är bra ikväll! ;)
Nu ska jag återgå till min fredagsöl. Hoj hoj!

GILF

Publicerad 2011-11-18 11:06:40 i Allmänt

Nån som såg "Fråga Olle-dokumentären" igår kväll? Uäk..jag gjorde tyvärr det. Eller jag städade samtidigt, men jag såg halva i alla fall. Det handlade om unga killar som hade ihop det med "mormödrar", alltså betydligt mycket äldre kvinnor...GILF's som dom kallade dem...killarna var väl 25-30 kanske (hann aldrig se några åldrar!) och tanterna var runt 70-80 (det hann jag se..)..och det hade väl varit en sak om dom bara hade varit gifta och bott ihop och levt ett vanligt liv....men näe. Ett av paren spelade ju in massa porrfilm och höll på. Det kunde man ju gärna ha låtit bli att se. Ett annat par fotograferade en massa.

Ni som känner mig vet ju att jag knappast har brytt mig särskilt mycket om åldersskillnad nån gång, men när det börjar skilja sisådär 40-50 år...näe..då börjar det gå för långt. Oavsett vem som är äldre. Hua. 10 års skillnad känns ju som nog. Men, vad vet jag...jag kanske har fördomar.


Den där gamla tanten och den mycket yngre karln var gifta. De verkade uppriktigt lyckliga faktiskt....men det är ju inte utan att man undrar lite vad de har för framtidsplaner...hon kan väl inte ha jättemånga år kvar direkt. Hon hade dessutom barnbarn som var äldre än maken!! Ja, det är en galen värld.


Klicka här om ni vill se hela avsnittet.

Det är gånger som dessa man önskar att man inte hade några ögon. Eller bildminne. Uäk igen. Folk får väl tända på vad dom vill, men det vore ju bra om dom kunde hålla det för sig själv..(och ändå kan man inte låta bli att titta på all galenskap!!).

Jaja, whatever makes you happy...


Glans!

Publicerad 2011-11-17 22:49:00 i Allmänt

Jag fördrev lite tid igår med att kolla på gamla avsnitt av parlamentet. Eller inte gamla direkt, från den sista säsongen. Jag fick en ny favorit också. Johan Glans! Fantastiskt vad rolig och fyndig han är! Förut tyckte jag mest han var irriterande, men nu gillar jag han. Måste nog kolla in lite fler avsnitt ikväll.

 

(ps. skriv gärna upp all fantastiskt nödvändig information ni läser i den här bloggen ;)....)

Märklig musik!

Publicerad 2011-11-17 22:35:00 i Allmänt

Det här med att "man blir som man umgås" stämmer ju verkligen. Ja, kanske inte helt och hållet för man har ju alltid liksom en grund med egenskaper, värderingar, åsikter osv. som inte går att ändra, men allt runtomkring den grunden kan ju ändras. Intressen, musik, aktiviteter m.m. Man upptäcker ju liksom nya saker hela tiden. Jag är nog ganska så anpassningsbar när det gäller det mesta och även om min grund inte ändras så gör ju allt runtom det har jag märkt. Det är ju inte så att jag vill härma nån eller ändra mig bara för att var nån annan till lags, men det blir ju lite automatiskt så att man ändras när man umgås med folk som inte har formats av samma saker som en själv. Det är säkert så att nån har ändrats av mig också. Jag tror inte man kan pracka på mig några negativa saker eller åsikter, kanske i så fall få mig att se saken ur en annan vinkel...men jag vill gärna tro att jag inte tar åt mig dåliga saker. Jag lyssnar och kommenterar gärna, men utan att låta det lämna några större spår.

Det som precis slog mig när jag satt här och lyssnade på musik var hur mycket annorlunda min spotify-lista har blivit sista året. Nu på slutet är det nog mycket tack vare att man kan se vad alla lyssnar på på facebook, men det har ju så klart också att göra med vilka som har gjort intryck. Vilka personer, händelser och känslor som lämnat spår på ett eller annat sätt. Att jag började umgås med Cecilia har klart haft inflytande på min spotify-lista ;) vi lyssnar ju inte precis på samma musik =) men även Pernilla, Göran, Janne, en mystisk facebookfriend och folk från i somras har lämnat små avtryck =)

Det är också intressant att kolla på spotify-listan eftersom man kan se exakt datum man la till låtarna...då kan man liksom minnas "ah, det var ju då det där hände" eller "just ja, den låten hörde jag ju där"....ni fattar.


Här är några exempel som normalt inte skulle finnas på min lista =) ni har fått varsin låt så det torde väl inte vara så svårt att lista ut vilken som tillhör er =)


 

 



 

och så slutligen...en hyllningslåt till min partner in crime, Cecilia ;)

 

 

 

Man kan säga att det var härifrån vi hämtade inspiration i somras ;)

 

Awesome!

Publicerad 2011-11-17 13:34:21 i Allmänt

Det är ju egentligen inte vad som händer som spelar roll, för det blir ju nästan alltid till det bästa ändå på nåt sätt. Det är just det där ögonblicket när man blir ledsen eller besviken som är det värsta. Just det ögonblicket. Sen anpassar man ju sig till det som är på något sätt. Idag var ett sånt ögonblick. En liten stund av besvikelse. Sen fick jag ett telefonsamtal och det blev hur bra som helst ändå! Nästan bättre än innan. Ja, jag var nog nere i hela fem minuter tror jag ;)

Jag måste lära mig att inte tänka ut så mycket i förväg helt enkelt. Jag är alldeles för bra på det, på gott och ont.


Note to self: Sluta ta ut saker i förskott. Det löser sig alltid på ett eller annat sätt!

Det löser sig!


Bara därför tänker jag ge mig själv den här idag:

 

Nu ska jag koka kaffe! Hejdå!

va?

Publicerad 2011-11-17 12:35:13 i Allmänt

 

Jag hittar inte den här knappen på mitt tangentbord....gör du?

Mina fina

Publicerad 2011-11-15 22:33:10 i Allmänt

Jag blir så fantastiskt glad! Man kunde ju knappast önska sig bättre vänner än jag har! Gamla som nyfunna. Jag är rätt så dålig på att höra av mig för det mesta, men det finns ju dom som alltid finns kvar oavsett vad man gör eller hur länge det går mellan gångerna man hörs. Lena är ett bra exempel. Vi träffas inte många gånger per år, men när vi väl gör det känns det som att vi sågs igår. Plus att jag vet att jag skulle kunna ringa henne precis när som helst om det var nåt (om hon nu inte har tappat bort mobilen som vanligt ;)...). Jag skulle kunna räkna upp fler men ni vet ju hur det är, ingen nämnd, ingen glömd ;)

Det jag skulle komma till var i alla fall kvällens fantastiska kompis. Anders! Han kom hit för att bli klippt, lyssnade på mitt tjat och gnäll i två timmar och när han hade åkt hittade jag ett fint litet paket som han hade smyglämnat på datorn!


 

Så snällt! Gulligaste Anders! Lite uppskattning gör så fantastiskt mycket! Dessutom vann jag 125 kronor också så det blir ju fem nya lotter =) spännande!

 

Ja, jag är tacksam för alla fina i mitt liv! Jag måste vårda er lite bättre hörrni!

 


En sak till...Cecilia, ska vi inte bara ta en helg och göra det du skrev i fredags? Jag känner att det skulle vara så galet kul!! va? va? Toke needs us =)

 


Hoj!

En stjärna

Publicerad 2011-11-15 19:27:36 i Allmänt

Bättre dag idag. Det är tråkigt när saker händer som man inte rår på, men ibland är det bara så skönt. Vissa saker kan man ju bara inte styra över heller. Och tur är väl det. Man får helt enkelt tro att allt som sker är menat. Åtminstone tror då jag det.

Både igår och idag när jag gick hem från jobbet såg jag ett stjärnfall...det är så vackert! Det sägs ju att man får önska sig nåt om man ser ett stjärnfall så det gör jag varje gång. Men man får ju inte säga vad ;) Idag var det rätt stjärnklart också så jag gick mest och glodde upp i himlen. Jag måste nog läsa på lite mer om stjärnorna för det är så overkligt och intressant det där. Man blir så himla pytteliten när man går omkring på en liten, liten planet och allt det där stora finns runt omkring. Man fattar ju inget.


Jag gillar ju stjärnor jag.

Flera

Publicerad 2011-11-14 23:48:59 i Allmänt

Jag fastnade liksom på den där sidan jag var in på tidigare och hittade massor av roliga bilder! Lite bittra och sura, men sånt är ju roligt tycker jag =)












och ja, ni ser ju själva var bilderna kommer från! Ni kan ju gå in och kolla om ni vill fördriva tiden lite. Det fanns hur många roliga bilder som helst!=)

träffad!

Publicerad 2011-11-14 23:26:55 i Allmänt

Haha! Googlade runt efter lite roliga bilder och kände mig så träffad av denna efter mitt förra gnäll-inlägg!

 

Jag vill inte att nån ska tycka synd om mig, ni får helt enkelt skylla er själv om ni läser min blogg =) så de så!

Inte alla dagar blir bra.

Publicerad 2011-11-14 23:05:00 i Allmänt

Usch vilken tung dag det har varit idag. Den började så bra med lång sovmorgon, frukost, dusch och en härlig långpromenad men Annika och alla hundarna (och katten som följde efter). Sen var det dags att jobba och det hade jag egentligen sett fram emot så det i sig själv var väl inget problem. Det är mycket att göra nu, men jag gillar när det är lite lagom stressigt och man inte hinner tänka så mycket på andra saker. Det liksom bara rullar på och vips är arbetsdagen slut.

Kvällen blev i alla fall inte alls bra. Olika saker som passerade på både ett och ett annat sätt gjorde mig lite nedstämd och när jag väl var det började jag ju så klart fundera på alla andra saker. När jag traskade hem från jobbet med lite sorgsen musik i lurarna blev jag ledsen på riktigt. Det var så fint och stjärnklart, lagom kallt och inte en enda bil...det bara kom över mig på nåt sätt. All den där ledsenheten. Fy.

Men, man kan ju inte vara glad varenda dag. Man behöver inte vara glad varje dag. Man ska nog inte vara glad varje dag faktiskt. Om man alltid var glad skulle det väl inte vara så roligt heller...jag är sällan ledsen så när jag väl blir det funkar jag inte så bra när det gäller nånting. Men i morgon blir säkert bättre. Kanske inte en bra dag, men åtminstone en bättre dag. Det får man ju vara nöjd över. Det är tur att jag har alla mina klokofanter som lyssnar på mitt gnäll när jag behöver få tjata på nån =)

 

 

 

Så, nu känns det redan lite bättre när jag har fått skriva av mig lite mörka moln. Nu ska jag se criminal minds och kramas lite med min ständigt trogna klokofant Lillemaj. Hon säger aldrig något (eftersom hon är en hund! haha!) men hon förstår ändå och skickar bra tankar på sitt sätt. Det vet jag.

Hej så länge alla som orkade läsa hela vägen hit ner!=)

Morning!

Publicerad 2011-11-14 10:18:52 i Allmänt

Ännu en ny dag då! Jag har precis vaknat och naturligtvis satt mig vid datorn på en gång...dumt egentligen. Man borde väl gå ut och andas lite först, men nä...inte denna morgon heller. Jaja, nu var det inte det jag skulle skriva om. Jag skulle bara skriva några ord om hur mycket jag saknar min tarotkortlek när jag inte har träffat den på några dagar. Den är verkligen klok! Jag tror ju inte på det här att man formar sitt eget öde (det är ju redan bestämt) så därför tror jag ju kanske ännu mer på tarot...den vet ju liksom redan vad som ska hända...man får ju aldrig några direkta svar, men man får i alla fall bra råd och lite mer klarhet.

Ofta på måndagar brukar jag dra ett kort för veckan och oftast har jag glömt redan på tisdan var det var för kort (antagligen eftersom jag har hunnit dra så många fler för andra saker...=)..) men när det sen blir söndag och jag sitter här och funderar igen brukar jag komma på vilket kort jag drog i måndags och nästan alltid kan jag känna igen veckan i det kortet....ja, det där kanske blev lite invecklat...

Idag fick jag ett bra kort. Ett ur stora arkanan. För en gångs skull får ni ju faktiskt veta också vad jag frågade. Rättare sagt bad jag bara om ett kort för den kommande veckan och fick detta:

Klicka här om ni vill läsa om korten.

 

Det är ju alltid vissa saker man funderar mer över, medan andra knappt får nån energi alls. På det viset kan man alltid tolka in sina egna funderingar i korten. Hur som helst blir det nog en bra vecka!=)

 


En annan fundering....vad ska jag äta till frukost? Jag har glömt att handla...hundmat? socker? champinjoner? surströmming? Ja, jag har faktiskt en burk kvar...hmm...jag börjar väl med att göra lite kaffe så får jag väl se sen om jag hittar nåt...jag har ju köttgryta i frysen som jag kan ta upp och tina om inte annat...haha!

 

Äh, vilket svammel. Hejdå!

Zorbing

Publicerad 2011-11-14 00:07:10 i Allmänt

Som vanligt googlade jag runt, runt, runt ikväll och råkade hamna på en sida som erbjöd upplevelser. Jag minns inte vad den hette så klart, men jag hittade en lustig grej som tydligen bara finns i skåne (nånstans!), Stockholm och Örnsköldsvik. Ja! Örnsköldsvik! haha! Nu kan det ju så klart vara en sida som inte är uppdaterad på länge så den här aktiviteten kanske finns på många fler ställen nu....vad vet jag.

Det kallas i alla fall för zorbing och verkar hur kul som helst! Utdrag ur wikipedia: Zorb är ett luftfyllt klot av plast, cirka 3 meter i diameter. Ibland består zorben av ett klot inuti ett större. Den nöjesaktivitet som utförs av en till tre personer i en zorb kallas på engelska för sphereing eller zorbing, vilket på svenska blir zorbning alternativt zorba eller vardagligt rulla zorb. Ibland fylls zorben med vatten vid användning. Utövaren som befinner sig inuti zorben kan beroende på klotets konstruktion antingen rulla nedför en sluttning med hög fart eller färdas flytande över vatten.

 

 

Coolt va?! Det skulle man kanske ha provat nån gång! Vore ju inte så dumt att få rulla utför en backe i ett sånt där klot...men det är nog bättre om det är sommar....Tål att tänkas på =)

 

Bazinga!

Publicerad 2011-11-13 23:26:16 i Allmänt

Det är så bra att femman visar "Big bang theory" varenda dag! Jag fullkomligt älskar den serien! Den är genialisk! Sheldon Cooper är genialisk! Han gör hela serien!





Tro vem som kommer på alla hans fantastiska uttryck?! Ett geni även det =)


For the win! Baaaazinga!

 

Nu ska jag kolla på filmen om Johnny Cash, Walk the line alltså...den har jag också sett flera gånger men den är fantastiskt bra! Lyckliga människor som fick leva på den tiden....

 



Helg!

Publicerad 2011-11-10 19:21:21 i Allmänt

Men äntligen helg! Den här dagen har varit så galet stressig så mitt huvud snart sprängs tror jag! Det är bra med sånna dagar ibland eftersom dom går väldigt fort...men när man väl kommer hem är man ju helt slut. Nu känns det i alla fall bra att ha helg! Kvällens planer är väl knappast så vilda....gå ut med hundarna (typ nu!), kolla på criminal minds och kanske tjuvdricka en öl...jag borde väl göra lite nytta också, men det orkar jag inte...spela piano kanske...ja, det ska jag nog göra. Som vanligt kommer jag väl somna runt två än fast jag lägger mig tidigt. Nu är det ju dessutom fullmåne så nu blir ju nattsömnen extra störd. Ja, vilket intressant inlägg det här blev då...det skiter väl ni i vad jag ska göra ikväll...men jag var ju tvungen att hitta på nåt att göra för att få gruva mig för promenaden en extra kvart...;)



Precis så! och dubbelt upp idag faktiskt! Fast jag fick bara det bra =)

 

Hej å hå!

Fredag!

Publicerad 2011-11-10 11:28:31 i Allmänt

Letade precis en bild som skulle passa för att det snart är helg så jag googlade på "fredag" (eftersom jag trodde att det var fredag tills jag kom på att det bara är torsdag!!) och jag fick ju upp massor av förslag som vanligt...men en bild var så konstig så jag var tvungen att ta den...vad hände där liksom??

Så, en bild som symboliserar att det är helg....nu är det fredag!!(eller torsdag.)

Patrioten

Publicerad 2011-11-09 19:33:31 i Allmänt

Nu ska jag rappa på att städa, diska och tvätta lite så jag kan kolla film ikväll. Bra film på sexan hörrni! Jag älskar ju krigsfilmer....och den här har jag sett förr, men kan gärna se den igen för den är så bra. Så kolla ni också!

Snygg röv

Publicerad 2011-11-09 18:39:52 i Allmänt


Haha! Lustig kommentar eller vad man ska kalla det! Men ack så sant också! Det finns inget som är så oattraktivt som en riktigt korkad person...då får han vara hur snygg som helst egentligen!

Fail

Publicerad 2011-11-08 22:00:50 i Allmänt

Egentligen hatar jag facebook...jag skulle helst inte vilja ha det, men sanningen är nog den att jag är alldeles för nyfiken för att avsluta...man vill ju liksom se vad som händer i folks liv, vilka bilder dom laddar upp osv...ja, för nyfiken är jag nog. Ibland får man ju veta saker från facebook som man hade mått bättre av att inte veta. Det är just en sån sak jag går och tänker på nu och det irriterar mig till vansinne! Det är i och för sig inte bara facebooks fel eftersom jag visste om det innan, men fejjan gjorde det då värre...och nästan ännu värre är att det inte ens är nåt jag själv har sett, utan något som jag har fått berättat...det var ju förstås snällt att berätta, men jag hade nog som sagt lika gärna inte hört det..(by the way Janne tycker jag fortfarande du ska skaffa facebook!=)...)

Egentligen borde det där vara överspelat nu eftersom jag har funderat igenom och skickat iväg det där, men det retar ju mig fortfarande..och det skyller jag på facebook. Man kan ju inte heller dra upp saker igen som hände för flera veckor sen...det är ju inte schysst. Det skulle liksom ha stannat där, för flera veckor sen, om inte facebook fanns...men nu fortsatte det igen. Typiskt.

Irriterande. Irriterande människa. Jäkla människa egentligen.

Ja, bra ord! Men svårt när man blir påmind precis hela tiden.....

 

Så, vad bra att jag fick spy lite galla över facebook. Nu kan jag spela julsånger, dricka te och hänga i soffan resten av kvällen och inte behöva vara lika irriterad kanske...kanske. Annika är för övrigt en förståndig liten typ...bara genom att vifta lite med händerna beskrev hon hela den irriterande facebookmänniskans beteende. Bra gjort! och så klockrent.

 

Yes, yes. Vi hörs!


fil

Publicerad 2011-11-08 12:36:49 i Allmänt

 

 

Inte i min kyl! Kanske i din?

Bra!

Publicerad 2011-11-07 22:35:17 i Allmänt

 

Men vilken bra helg det var! Hur kul som helst! Jag får väl ladda upp några bilder sen, men just nu är jag så galet trött så jag ska gå och lägga mig. Jag har ju jobbat ikväll också så jag har inte hunnit slöa än. Imorrn ska jag hämta älskade smågrabbarna på dagis, göra älggryta och vara hundvakt åt söta, lilla Sam! Vilken bra dag! Hela veckan är faktiskt bra! Inte för att jag har nåt särskilt planerat, men för att jag är ledig så mycket =) jag jobbar faktiskt bara onsdag och torsdag och är ledig resten. Skönt! Å andra sidan skulle jag gärna byta bort den veckan mot lediga helger...jag gillar verkligen mitt jobb, men varannan helg är jäklar för mycket....bara den saken, ensam, skulle kunna få mig att byta jobb. Äh, jag skulle ju bara skriva några rader. Nu ska jag kolla på film och gosa med hundarna!

 

 

Jag kan ju inte sluta lägga upp bra bilder och kloka ord så jag måste göra det även idag ;)

 

(och nej, jag är inte arg...jag tyckte bara att det var klokt! Jag sparar på lyckliga sekunder så ni vet!)

 

Hej!

Nu spökar det!!

Publicerad 2011-11-03 16:29:22 i Huset

Men goda tider var det har spökat här inatt...ni skulle bara veta! Om ni inte tror på sånt kan ni ju scrolla vidare för då är det ändå inte så intressant för er =) i alla fall så sov jag i godan ro i soffan som vanligt. Jag somnade tidigt men klockan två vaknade jag i ett kolsvart vardagsrum av att nån höll på att kväva mig på ett märkligt sätt. Ja alltså det kändes ungefär som att nån höll på att dränka mig..jag kan inte förklara...jag hostade och försökte andas och höll på ett tag..jag blev ju i alla fall klarvaken efter den där pärsen. Mycket otrevlig stämning i rummet. Dessutom hade båda hundarna lagt sig OVANPÅ mig vilket aldrig har hänt tidigare...dom verkade oroliga över huvudtaget för Lillemaj började gå runt och gnälla och gny runt bordet. Hon stod några meter från soffan och liksom bad att få hoppa upp för hon verkade inte våga. Bara stod och gnällde. Jag lyfte upp henne och då kröp hon direkt under täcket, vilket heller aldrig har hänt förr. Jag trodde dessutom att lamporna i matsalen skulle blinka sönder...och så knakade det som vanligt här och där. Jag satte på lite musik för att få annat att tänka på och till slut somnade jag ju om, men nattsömnen blev mycket orolig och det är första gången på 4 år som Lillemaj har legat ovanpå mig eller tätt intill mig HELA natten! Hon brukar ju sova på golvet annars...jag drömde ju också hemska mardrömmar hela natten..mörka drömmar, natt hela tiden och bara svart överallt...en person som jag tycker väldigt mycket om var helt galet dum och nonchalant och gjorde precis allt för att göra mig ledsen och Annika, den lilla stackaren, förvandlades till en uttorkad gran när klockan slog halv 3. Ja, skratta ni, men i drömmen var jag så förtvivlad så ni skulle bara veta! Jag försökte sätta henne i vatten i hopp om att hon skulle bli människa igen, men det gick inte...sen var det massa andra hemskheter också, men det ska jag inte tråka ut er med..




Imorse när jag vaknade kunde jag knappt öppna ögonen...kände mig mer trött än innan jag somnade. Direkt jag hade klivit upp kom Annika och jag bara nämnde att det hade spökat inatt så sa hon "Ja, jag kände det på en gång...det blev liksom svårt att andas. Jag kände det här (och höll sig för halsen)". Ja, hela atmosfären var spökig...usch..det där tänker jag inte vara med om några fler gånger...jag ska nog dra iväg ett mail till ni-vet-vad nu. Otäckingar!

En annan intressant sak...Annika sa idag: "Jag har kollat på bilderna från efterfesten och OJ vad det måste ha varit många spöken i farten! Till och med i 'den lugna hörnan'..!" Ja, precis vad jag också tänkte! Jag rakt pratade med mamma om det igår...på söndan, alltså dagen efter, hade inte mindre än SJU (7) lampor gått samtidigt. Jag tror inte ens jag har varit med om att det har gått två lampor samtidigt nångång...men sju? Va..jag fattar ändå inte, tyckte dom att det var bra eller dåligt? Jag gissar på bra...det har ju alltid varit fester här så dom är nog glada....eller åtminstone intalar jag mig själv det...



En tredje sak hände natten mot lördag...jag låg som vanligt och sov i soffan och vaknade av mig själv klockan två eller nåt...kolsvart som det ska vara när man sover...så, hux flux, startade tv:n. Den blev bara alldeles vit, alltså ingen bild. Jag bara stirrade på den helt skräckslagen...sen stängde den sig själv igen. Jaha, jag var ju för rädd för att kliva upp så jag fick lyssna på lite musik igen och försöka somna om...märkliga spöken.

De där bilderna förresten...dom sägs vara på riktigt..läskiga är dom!

Hmm...vad tror ni? vad vill dom?

Narren

Publicerad 2011-11-01 12:54:40 i Allmänt

Jag förundras över min tarotkortlek vareviga dag....den är så klok! Av alla 78 kort lyckas den välja ut precis det kort som passar dagen eller vad jag nu har frågat...det är faktiskt väldigt fascinerande! Ja, ni får tro vad ni vill men kom hit och prova lovar jag att ni blir överbevisade!=) Sen kanske det hjälper att jag har massor med filurer från andra sidan som är här och styr lite också ;)

 

Idag fick jag detta kort:

 

Klicka här om ni vill veta mer om alla kort! Spännande va?=)

Om

Min profilbild

Malin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela