malinsminut

Snart är det jul...

Publicerad 2013-11-27 13:23:52 i Allmänt

phu...alla julklappar är klara!:D skönt! i och för sig blir det inte så många klappar när vi bara köper till barnen i släkten..men ändå, skönt när det är klart :)

idag har jag suttit och funderat ut vad vi ska köpa hem/laga för julmat i år. Jag har även gjort en lista över några sorter som ska bakas innan jul...det känns mer 'ordning och reda' och överkomligt för mig om jag får skriva upp saker på listor...sen om det blir av eller inte är ju en annan sak...;)

Det gäller ju att vara ute i tid...på söndag är det första advent och då ska alla ljusstakar och utegranen upp! mysigt!:) vi ska även äta julbord på söndag, för att fira in julen kan man säga. Det blir både julmysigt och gott! jag längtar! :D

Nagelkatten

Publicerad 2013-11-26 12:19:43 i Allmänt

Walters naglar växer som ogräs...han klöser sig i ansiktet så fort dom växer ut en millimeter...jag har försökt riva och fila och hålla efter, men det går liksom inte. Jag törs inte använda vår 'stora' nagelsax heller för jag är så rädd att jag ska klippa i skinnet. MEN nu har jag äntligen hittat vad jag har saknat! En nagelsax för bebisar! Vilken uppfinning! Så himla smart :) trubbig och 'inplastad' och dessutom en liten skåra som man sticker in nageln i innan man klipper. Då riskerar man aldrig att klippa i skinnet heller :) 149 kronor på apotea.se...väl investerade slantar!



Utveckling!

Publicerad 2013-11-16 22:13:36 i Allmänt

Det är så roligt att se hur Walter utvecklas hela tiden! Från att vara en pyttebebis som bara tittade och gapade till att ha blivit en tremånaderskille som skrattar, 'pratar', ser flera meter, rör på hela kroppen osv....de här senaste dagarna har han tagit ytterligare några steg på utvecklingsstegen :)

För första gången i sitt liv började han gråta när han träffade en okänd person, han började storgrina och såg helt livrädd ut :) dvs. han gör tydligt skillnad på kända och okända :)


Igår vände han sig på sidan på ett plant underlag, för första gången! Han har rullat över på sidan i vaggan och soffan och så där (under uppsikt!!) men aldrig tidigare på ett ogynnsamt ställe :)

Han har länge försökt fånga grejor...men han har liksom inte fattat att det inte går att ta något med en knuten hand...men igår såg jag för första gången att han lyckades fånga nallen i babysittern :) bra jobbat! Sen verkade han bli förvånad över att den där nallen inte släppte taget nån gång..:)

Han har ju börjat se rätt långt nu också..och ligger gärna och tittar på sina egna händer och fingrar..nu verkar han även ha upptäckt sina små fossingar..:)



Ja det händer nåt nästan varje dag och jag är så lycklig att jag får vara med varenda sekund och följa Walters resa från hjälplös pytting till fullvuxen självständig man :D

Älskade kryp!

Att hata massproduktion

Publicerad 2013-11-12 22:41:42 i Allmänt



Allvarligt? nog borde vi väl ha bättre vett angående djurhållningen år 2013? helt sjukt vad girig människan är. Otäckt. Jag köper för det mesta ekologiska ägg och från och med nu gör jag det ALLTID. Det är så få kronor extra, men det gör sån skillnad...både för mitt samvete och för de stackars äggproducenterna. Så sällan som jag köper ägg har jag råd att vara snäll med hönsen.

Köp ekologiskt du med (oavsett vad det gäller...)! Alla vinner på det på ett eller annat sätt!

På andra sidan

Publicerad 2013-11-09 00:53:35 i Allmänt

Efter Walters vaccinering idag tog vi oss en tur på kyrkogården för att skänka de på andra sidan en tanke och tända några ljus. Jag gillar verkligen kyrkogårdar...det är så intressant att läsa på alla stenar...yrken, åldrar, datum, årtal och framförallt namn...att människor har hittat varandra, gift sig, dött tidigt eller levt länge...intressanta efternamn och titlar...välskötta och fina gravstenar och mossiga monument som ingen verkar bry sig om...stora familjegravar och ensamma kors..ja, det finns verkligen alla varianter..man kan ju vandra runt där hur länge som helst. Idag var det ju rätt så kallt och Walter var helt utmattad efter sticken så det blev en ganska snabb visit...


mormor och morfar fick ett ljus och våra tankar för en stund..


farmor och farfar ligger mitt emellan min farfars förfäder och släktingar..men vi tände bara ett ljus åt de först nämnda :) tankar fick de allihopa.

Vi tände även ett ljus på min lilla kusin Älvas grav. Henne fick vi aldrig träffa men hon finns ju ändå i våra tankar.







Vaccinering

Publicerad 2013-11-08 23:17:27 i Allmänt

Usch vad jobbigt det var idag. Walters första vaccinering. Han skrek. Han skrek så högt som han aldrig har gjort förut. Han skrek så han nästan tappade andan...usch vad jobbigt. Han var helt otröstlig...tills han somnade i pappas famn...stackars lillhjärta...



Först var det vägning och mätning..7005 gram och 63,5 cm...en stor kille!:)



Lilla älskade Walter ♡



Väl hemma var han lugn ganska länge, men fick nog antagligen ont i benen runt sju på kvällen för då började skriket igen...han skrek och grinade som han aldrig har gjort förut..till slut fick han en alvedon och lite mat och nu sover han i vaggan. Jag hoppas verkligen att han slipper fler biverkningar för det gör nog lika ont i mig som det gör i honom...jag gruvar mig redan för nästa vaccination om två månader...:S

Kusinen

Publicerad 2013-11-07 11:10:47 i Allmänt

Walter tycker om sina kusiner väldigt mycket. Han har ju tre stycken storkillar som han träffar varje vecka. Han tycker mycket om att bli klappad av och titta på lugna och behagliga Arvid och skratta åt tokiga clownen Edvin :) sen har han ju även en vild liten kusin som heter Axel. Axel drar ju mest runt som en virvelvind och röjer grejor, men ibland stannar han till hos Walter och drar av honom strumporna, skakar armar och ben samt petar honom i ögonen, så ja..det är ju också en mysig liten typ :D



en mysig stund :)


en inte så mysig stund med ett finger i ögat ;)


(Axels hyss ursäktas av hans ringa ålder på endast ett år.) :D

3/11

Publicerad 2013-11-07 11:00:04 i Allmänt

jag undrar vad som hände den tredje november? måste ha varit nåt särskilt intressant :) kul!



aj aj

Publicerad 2013-11-06 17:14:08 i Allmänt

Idag har jag varit hos tandläkaren och blivit en visdomstand fattigare...jag skulle egentligen ha gjort det i våras men då var jag ju gravid så jag ville inte ta brdövning då...nu är det gjort iaf och herreminje vad jag har gruvat mig...själva utdragningen går ju bra...det är sprutan jag inte gillar..


i övrigt försöker jag beställa lite grindar och annat grejs från ikeas hemsida, men det har krånglat sen igår så jag ger snart upp...vi behöver verkligen grindar nu...dels för att hålla hundarna från hallen så besökare inte blir överfallna (av glada hundar...;)...) men också för att kunna skilja Walter från hundarna om man skulle vilja gå iväg en sekund...så funkar inte ikea snart beställer jag nån annanstans..

På fredag ska Walter ta sin första vaccination...jag gruvar mig som en galning...både för sticken och för eventuella biverkningar...men det är nog värre för mamman än för bebisen (som tur är...)...:)

på återseende :)

Om

Min profilbild

Malin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela