malinsminut

Dålig dag..

Publicerad 2010-03-24 22:37:10 i Allmänt

Idag har det verkligen inte varit nån bra dag...jag har presterat absolut noll....jag har i och för sig jobbat till klockan fyra så det är väl alltid nånting. Sen har jag bara ätit, vilat och sovit...jag som hade tänkt städa, riva, promenera och en massa andra saker, men jag orkade inte! Jaja, vissa dagar är det ju så. Till råga på allt hade jag en trevlig överraskning när jag kom hem från jobbet...min kära lilla hund Ling-Ling hade lämnat en stor äcklig hög med diarré på mattan i matsalen...perfekt när man kommer hem och tror att man ska få vila en stund. Äckligt.

Mitt hjärta har smält...för en liten kattunges skull! En kattunge! Och jag som inte ens gillar katter särskilt mycket...den lilla stackaren har ögonfluss och personen den bor hos klarar inte av att sköta om det lilla livet och har knappast råd att fara till veterinären så jag far dit varje dag och blöter upp ögonen, skrapar bort skorporna och tvättar med saltvatten...idag fick jag min belöning...för första gången sen den öppnade ögonen när den var 10 dagar (den är nu 4 veckor) kunde den se ordentligt! Det var så roligt att titta på den när den förstod vad som var på gång...den tittade på tassarna, la tassarna i kors, tillbaka igen, tittade lite mer, skrapade lite på kartongen den ligger i, gick runt....ja, den var alldeles upptagen med att titta på omgivningen. Det ska bli så spännande att se om ögonen har kladdat igen imorrn också eller om den har lyckats hålla dom öppna...förhoppningsvis är väl alla bakterier utsköljda snart..

Nä, nu måste jag nog dammsuga så seansdeltagarna inte tycker att jag bor i ett råttbo imorrn..=)



Så här glad kanske kattungen blir när den kan titta ordentligt..=)

Rivning

Publicerad 2010-03-23 23:52:24 i Huset

Min käre bror är en riktig klippa. Han har härjat och rivit på övervåningen ikväll så det är inte klokt! Han har gjort samma jobb som jag skulle ha hunnit på två dagar ungefär...rivit en vägg, sågat elementrör, rivit massa garderober osv. osv....det är så kul när det händer nåt! Jag är verkligen på gång nu känner jag...roligt när man känner sig inspirerad! Det tar ju liksom ett tag innan man kommer i gång...

På torsdag ska jag ha seans igen...mycket spännande! Hon är ju så duktig, Agneta. Det är verkligen helt otroligt vad att det går att få kontakt med de som har gått bort...jag undrar verkligen hur det är där på andra sidan...men det får man väl veta tids nog...om en si så där 60 år kan man ju hoppas..

Nu längtar jag verkligen till påsk! Det ska bli sååååå härligt att vara ledig fre-lör-sön på påskhelgen! Fredan är ju det absolut bästa då hela byn träffas och vi får sitta på sjön tillsammans...roliga lekar, tävlingar, grillning och massor med mat...en och annan öl kanske slinker ner också...=)...jag verkligen älskar påsk! Nästan bättre än jul...

Nu ska jag gå och lägga mig för jag har inte mycket mer att skriva nu...

Dagens fel

Publicerad 2010-03-16 19:05:23 i Allmänt

Min lunchrast idag blev en ren katastrof...jag försov mig lite imorse så jag hann inte äta så särkilt mycket...när det var dags för lunchrast tänkte jag att jag skulle äta en rejäl lunch så jag orkade städa hos den där tanten på eftermiddan...jag kollade i fattigdomskylskåpet och hittade bara en gammal paprika och en ask utgångna, sura räkor...vad kan man göra av detta då? Ja ingenting förstås...jag slängde skiten och kollade i frysen istället...ååå, kycklingklubbor. Kanske man skulle steka på en sån? Ja, sagt och gjort...tinade anabolakycklingen i micron och stekte...och stekte...och stekte....pippin blev ju aldrig klar! När 45 minuter av rasten hade gått hade jag hunnit knapra i mig en morot och en macka och kycklingen var fortfarande röd i mitten...jag bestämde mig för snabbnudlar istället...men medan dom kokade (typ tre minuter) började jag disekera kycklingen och äta allt som bara var lite rosa...ja jag var så hungrid och sugen på kyckling...när nudlarna var klara kände jag mig som ett vrak...äta rosa kyckling? ja, då var botten nådd...lunchen blev en katastrof och jag kom fem minuter sent till jobbet...dagens rätt blev dagens fel.



Det lustiga är att när Annika kom och hälsade på såg hon stekpannan på bänken och sa, "oj, vad har du lagat? Det ser jättegott ut"...när jag förklarade att det var blodig kyckling tyckte hon att det inte såg så gott ut längre, eller rättare sagt rent äckligt ut...Nu kan man ju undra också om hon behöver glasögon eller hur det egentligen är ställt..

Min kära syster har förresten börjat kalla mig för töntiga tanten tantar igen...och dessutom gett mig ett "presentkort" på Sörgårdens restaurang på grund av min damiga look, tantiga stil och  mina snabba steg uppför ålderdomens trappa...Tack, tack, det känns verkligen upplyftande!

Helgen var förresten jättetrevlig! Födelsedagsfest för Lovisa och Fredrik i Svedjan. Raj, raj, partaj. Bilder finns på facebook för den som vill se, det är så många så jag orkar inte välja ut och ladda upp här!

Hörs hej

Lilla sparven

Publicerad 2010-03-10 23:47:34 i Allmänt

Idag hörde jag nåt fantastiskt! Det var en liten gulsparv som sjöng en vacker vårsång för mig. Taket droppade och det var nästan nollgradigt...precis när jag kom ut genom dörren hörde jag en liten trudelutt...å hej vilka vårkänslor jag fick! Jag glömde nästan bort att det bara var början av mars....ja, nu kanske ni undrar hur jag vet att det var en gulsparv, men det visste jag faktiskt inte....jag vet knappast nåt mer om fåglar än att dom har en näbb, klor och lite olika färger på fjädrarna....(och att dom skiter precis där det passar dom...)...men med hjälp av min kloka mor och www.birds.se kunde jag lista ut vad det var för liten rackare som fick mig att glömma vinterns långa mörker. Om ni också vill få lite pirr i magen kan ni titta och lyssna här.

Fågelsång är trevligt, men vad som är mindre trevligt är ljudet av äckliga små råttfötter (eller vad dom nu har..tassar kanske?) som springer på snön...när vi var ute och gick såg vi en mystisk liten näbbmus, som såg ut som en kackerlacka, som ilade över skaren, plus att vi såg en större mus (råtta skulle jag nog tro) som trampade runt på skoterspåret...dom har börjat krypa ut ur sina bon nu dom små fulingarna...







Må vaxet fästa, hudtransplantation nästa...

Publicerad 2010-03-08 22:24:44 i Allmänt

Ikväll har jag haft ett riktigt äventyr...min kära syster är en riktig miljöpolis och försöker ständigt hitta nya vägar till att rädda jorden. Nu hade hon hittat ett slags recept på internet om hur man gjorde sitt eget vax, och alltså kunde vaxa benen (eller vad man vill) helt miljövänligt och nästan gratis! Perfekt kan man tycka...MEN, då har ni nog inte provat denna fantastiskt miljövänliga metod...vaxet bestod av socker, citronsyra och nåt mer jag inte minns...jag for alltså hem till plågerskan, eller Annika som hon också kallas. Hon hade förberett en fin stol i köket och värmt vaxet i micron...dessutom hade hon rivit lagom stora bitar av ett gammal lakan som hon hade köpt på kupan (loppis) så allt var i sin ordning. Välkommen, sa den lilla filuren. Välkommen till salong kalla-den-vad-du-vill - bara du sitter still. Även kallad: "När kunderna grinar sitter jag och flinar", "Annikas hår - smärta som består", "Annikas vax - du svimmar strax" osv. osv.)

Jaja, jag satte mig på trästolen, glad och förväntansfull...(om ni undrar över mössan så kunde jag inte ta av mig den p.g.a. a bad hairday...)




Vaxet smetades ut (ur en glasburk, med en sked...)


Det gamla lakanet kletades fast...


Och...****** så ont det gjorde...aj, aj, aj...


Annika verkar nöjd...inte jag..


Vi kör väl några vändor till...


Jaha, tack, här fick man stå ilsken i duschen och försöka svalka sina stackars plågade ben.



Här börjar man ju se att dom är lite knottriga och röda...men Annika är i alla fall nöjd med ett väl utfört arbete...



Straffet för plågeriet blev en stunds benmassage...klart skönast under denna behandling..



Jaha, nu har man bebismjuka ben utan hår...men det är väl antagligen för att dom är SVULLNA än! Perfekt med snygga ben till helgen...inte nog med att man var vintervit innan, nu är man grisrosa och prickig också...och till råga på allt kliar det som bara den...ja Annika, vad ska man säga..det där miljövänliga vaxningspåhittet var ingen hit för personer med människohud...tyvärr planeten, du får inget bidrag från mina håriga ben i framtiden...

KOLLA IN RESULTATET!


Nu ska jag klia mina ben innan jag somnar! God natt!



Julskinka

Publicerad 2010-03-07 23:59:39 i Allmänt

Vad är det med folk egentligen? Jag verkligen hatar, hatar och hatar djurplågeri...det finns inget värre än att se stackars djur lida på grund av människors egoism och okunnighet...hundar ligger mig särskilt varmt om hjärtat och jag skulle (nästan) inte tveka att skjuta den som misshandlar en hund...allt och alla som gör djur illa förtjänar avsky...det spelar ingen roll om djurplågeriet innebär ensamhet, hunger, misshandel, olagliga transporter eller något annat där djuren far illa...det ska inte ske i dagens samhälle när vi vet så mycket om vad djur behöver för att må bra. Nej, djuren har lika stor rätt som vi att ha det bra. Det är därför jag skänker pengar varje månad till en organisation som kämpar för djurens rätt, i hela världen.

MEN, vad jag vill komma fram till...jag blir fantastiskt glad när jag ser folk som kämpar för djurens rätt och försöker förbättra deras villkor...MEN jag blir nästan lika frustrerad när jag ser folk som engagerar sig i löjliga saker, en facebookgrupp t.ex. som kallar sig "skippa julskinkan"...det är tydligen djurplågeri...så klart håller jag med om att det finns massor med grisar som far illa, även i Sverige, och det ska naturligtvis inte få vara så. MEN det finns även grisar som har det bra som blir julskinkor. Det är en industri som alla andra och det har det alltid varit. Djuren ska ha det bra tills dom blir människomat. Det är min åsikt. Vi har fått köttätartänder för att använda dem. Det ligger i vår natur. Punkt.

Julskinkor..ja ska man nu engagera sig i nåt kan man väl lägga krutet på något mer relevant. "Stoppa plågsamma djurtransporter" eller nåt liknande hade varit helt okej...julskinkorna som har trippat runt på gården här har fått ha ett bra och värdigt liv till sista stund, så "skippa julskinkan" tycker jag var rena rama skämtet...




Våra fina grisar..

Vackra, vackra by!

Publicerad 2010-03-07 22:42:03 i Allmänt

Jag bor verkligen i världens vackraste by! Jag är så otroligt glad att jag hamnade här, av alla ställen i världen! Jag kan inte tänka mig nåt bättre ställe att bo på...Norrflärke är för alltid mitt hem...det känns i hela kroppen och själen och jag känner bara mer och mer hur otroligt glad jag är att jag flyttade tillbaka hit! Jag älskar min by!

Några vackra vinterbilder från veckan som gått:





En promenad runt sjön är medicin för själen..=)



Om ni bara håller ut ett tag till ska jag lägga upp bilder från helgens fest för Lovisa, ljuspartyt och inflyttningsfesten...men jag för ta det lite eftersom för jag blir så less på att ladda upp bilder när det går så långsamt på den här bloggen...men håll ut! Fler bilder är på väg..=)

Tack för idag, slut för idag...

Barnvakt

Publicerad 2010-03-07 22:32:48 i Allmänt

Igår och dag var jag barnvakt åt världens finaste lilla pojke Arvid. Brorsan skulle på Buddy Holly på arenan (som typ ALLA andra par i kommunen..kvar hemma var vi stackars ensamma typer) så Arvid fick hålla mig sällskap. Han är ju världens lugnaste och finaste lilla kille så det är inga problem att ha han på besök. Han var så snäll hela kvällen och somnade runt åtta så det gick hur bra som helst. Natten var väl lite si och så för min del eftersom den lilla varelsen tog upp nästan hela sängen, hur det nu gick till....glad som en sol var han när han vaknade! Han är så fin min lilla brorson! Hoppas han vill sova här fler gånger...=)



Arvid ville gosa lite med Lillemaj när han vaknade...=)



Så här glad kan man vara när man precis har vaknat! Lilla sötpojken!

Sol

Publicerad 2010-03-07 21:54:48 i Allmänt

Åååå vad jag längtar efter solen! Den har ju faktiskt visat sig lite nu i helgen så det har verkligen varit super! Man får liksom vårkänslor när solen skiner och asfalten börjar komma fram...man nästan känner våren i luften..det droppar från taken och alla börjar krypa ut ur sina vinteriden...jag verkligen ÄLSKAR våren! Hoppas, hoppas att den kommer på riktigt snart...=)

Jag har förresten solat i solarium idag..första gången på många år...jag hoppas på att bli av med en hel del eksem nu...och kanske få lite färg också så jag slipper se ut som en alvedon hela våren...=)





Sova, sova, säng, säng, säng

Publicerad 2010-03-01 23:19:35 i Allmänt

Jag har funderat lite på det här med att sova...jag är ju, som ni kanske vet, en riktig nattuggla som gärna sitter uppe på nätterna och sover länge på dagarna. Det bästa jag vet är att få ligga och gosa med hundarna på morgonen..ligga och dra sig och bara fundera...dom där första minuterna sen man har vaknat är så underbart härliga att man helst inte vill kliva upp på hela dagen...och när tjejerna är nyvakna är dom ju också extra mysiga =)



Det enda med det här nattugglandet är att folk verkar ha så svårt att förstå det..."sover du NU? klockan är ju 11", "men varför har du inte klätt på dig, klockan är ju 11", "är du sjuk? klockan är ju 11", "vad gjorde du igår egentligen, klockan är ju 11"...so what, man är ju olika...jag gör ingenting men är ändå upp till klockan tre och sover därmed till 11...eller längre..jag har det nog jobbigt dom dagar jag måste kliva upp klockan 6 och fara och jobba...men det irriterar mig ibland att folk inte har nån respekt...min familj är inte alls som jag...dom kliver upp i ottan och går ut och skottar snö eller promenerar eller hittar på nåt annat man lika gärna kan göra på eftermiddagen..=)...men dom är faktiskt bra för dom har ju lärt sig att jag är annorlunda än dom. (Förutom idag då när Annika knackade på som en galning tills jag öppnade och sa precis det.."sover du NU? Klockan är ju 11"...)

Ja, det här blev ju ett fruktansvärt tråkigt inlägg egentligen, men jag hade väl inte så mycket bättre saker för mig...jag har ju några timmar kvar att vara uppe för klockan är ju faktiskt bara 23.30..=)..dessutom har jag lite svårt att komma till ro nu när det är låtsasgubbar överallt...även om jag inte har sett nån...än...



Sötnosarna Svante och Pinsi hade så skön sovstil så jag var tvungen att lägga in en bild...dessutom tyckte jag att dom passade så bra i den svart/vita bädden...ni kan ju tänka på mig i morgonbitti alla ni som ska upp till jobbet...då ligger jag och skedar med Lillemaj...hihi..=)

OS-mössan

Publicerad 2010-03-01 22:47:12 i Allmänt

OS-mössan är så himla snygg! Jag gillar den skarpt...hoppas bara att min beställning har gått igenom nu så jag får en egen snart =)






Bilden är från www.nordea.se

Jag vet inte om man kanske måste skriva varifrån man snor alla bilder man inte har tagit själv så jag ska börja göra det från och med nu så jag inte får nån bakläxa av farbror polisen...

Om

Min profilbild

Malin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela