malinsminut

Krigsmålning

Publicerad 2013-10-29 13:55:57 i Allmänt



Den här älskade ungen har klöst sig själv i pannan...det ser verkligen inte roligt ut. Jag måste fixa till de där små naglarna omgående, men det är då sannerligen inte lätt att riva bort lösa bitar och fila ner...man får ju vara så försiktig...filen tar knappt..:)


Statistik

Publicerad 2013-10-29 10:24:46 i Allmänt



Vad kan man förvänta sig efter ett års bloggtorka? haha! när inläggen var kopplade till facebook såg statistiken annorlunda ut :D folk klickar väl in på bloggen i brist på annat att göra, men ingen ids liksom gå in av sig själv. Jaja, vill jag ha fler läsare är det ju bara att lägga ut på fb igen...:)

Amning

Publicerad 2013-10-25 08:14:08 i Allmänt

Innan Walter kom hade jag liksom föreställt mig att det här med amning skulle vara självklart, enkelt, mysigt osv. osv....jag trodde att bebisen bara liksom skulle fastna och börja äta utan vidare. Så är det säkert för en del, en mycket liten del verkar det som....för de flesta verkar det vara nån del av amningen (om inte 'hela grejen'..) som inte funkar.

Jag hade ju lite otur i starten eftersom vi hamnade på barnavdelningen de första tio dagarna och Walter fick mat genom en sond. Jag fick således kämpa på med bröstpumpen var tredje timme, varenda dag. När han äntligen började intresseta sig för bröstet fick jag ta hjälp av en amningsnapp för att han skulle få ordentligt tag...ett klater bara det...sen var det ju det där med mängden...hur mycket fick han i sig? På barnavdelningen vägdes han ju varje dag så där gick det ju bra...men när vi kom hem och inte hade nån aning om hur vikten var, blev det oroligare...hur som helst åt han tills han blev nöjd eller somnade. Frid och fröjd tänkte jag och kände mig nöjd och stolt över att ha kämpat med pumpning och amningsnapp och ett sovande (ointresserat) barn och konstiga, ovana ställningar...alla tårar och all frustration hade gett resultat! (ja hormonerna och sömnbristen bidrog nog också till tårarna ;)...) Lyckan bestod i knappt en vecka..sen visade vägningen på bvc att han hade gått ner i vikt...därefter blev det en himla röra. Walter skulle få lite (30 ml) ersättning efter varje mål och dessutom skulle jag gärna pumpa också för att öka produktionen.....så i fem veckors tid ammade jag först, matade till med ersättning sen och sist pumpade...var tredje timme, varje dag i fem veckor
..och Walter gick upp!:D men efter fem veckor var jag sååå less..man blir ju mer eller mindre bunden till hemmet. Max en timme hadr jag ledigt mellan amning-matning-pumpning...nä efter fem veckor fick det vara nog. Jag struntade i pumpningen och matade till 60 ml istället och så gör vi än idag :) det funkar fint! Jag får känna att jag kan amma mitt barn samtidigt som Micke också kan vara med och mata honom :) nu får han bara ersättning om han visar att han är mer hungrig (vilket han aldrig är på natten/morgonen = jag slipper kliva upp och göra ersättning :D...)

Men mellan pumpningen och dagens läge fick jag (trots amningsnapp) en spricka i en av bröstvårtorna som gjorde det nästan omöjligt att amma...i två veckors tid gruvade jag mig varenda gång för amningen...tårarna rann så fort han sög och ibland rann även blodet..:S usch vilken smärta...

Jag har verkligen, verkligen kämpat för det här med amningen...man vill ju känna att man kan försörja sitt eget barn..man vill vara en slags urmoder där mjölken bara flödar ;) jag kände mig både skruttig och misslyckad när jag inte kunde ge Walter det han behövde...det har varit fruktansvärt, smärtsamt och inte ett dugg mysigt eller självklart...fram tills nu! Tre månader senare är jag glad att jag har hållit ut och kämpat på! Nu kan jag känna att det är mysigt och en fin stund :) man kommer nog inte sitt barn så nära på nåt annat sätt...

Det är verkligen toppen att det finns så bra ersättning till bröstmjölk både för de som flaskmatar jämt och för oss som behöver ett extra tillskott. Jag klandrar verkligen inte de som ger upp amningen helt och håller för det har jag hållit på att göra många gånger också...det är nog väldigt få som skulle orka hålla på som jag har gjort...och jag är stolt och nöjd över mig själv som har hållit ut...och nu har jag som sagt fått belöningen! :D

Om nån har läst ända hit har ni gjort det bra! haha! :)

Oct. 23, 2013

Publicerad 2013-10-23 21:26:43 i Allmänt



PUST! 900 bilder och album till dessa...en mindre förmögenhet och redan massor med tid....först ska bilderna sorteras på datorn, sen laddas upp och framkallas därefter sorteras fysiskt (eller vad man ska säga..) och sättas in i album (placera ut, klippa, limma och skriva små texter)...ja det tar vansinnigt med tid! (sen ska ju kalaset betalas också...:S...) hursomhelst har jag nu gått igeom år 2013 och börjat med albumen...900 bilder på 10 månader...det är ganska mycket. Särskilt med tanke på att jag har sorterat bort kanske dubbelt så många i datorn ..men det ska bli kul att kunna ge Walter fina album och massa bilder när han blir stor..:)

Det känns iaf skönt att ha kommit igång...för när jag har gjort det här året har jag ju alla andra år kvar...

För tillfället ligger jag i soffan och tar igen mig...jag har galet mycket att göra egentligen ( t.ex. har jag hela höststädet kvar...) men jag har helt enkelt blivit tvärlat...

Nu ropar sonen. Hej så länge!

Gött

Publicerad 2013-10-23 21:16:49 i Allmänt



Läkerol yup. Har ni smakat dom? Faktiskt goda....mer som godis än halstabletter. Ganska dyra och få tabletter i påsen, men klart värt att köpa om man bara är så där halvsugen på godis och vill ha nåt som räcker ett tag. När man har sugit bort det översta lagret (som smakar godis) har man vips en läkerol kvar att snaska på :)

Hundhår hundhår everywhere

Publicerad 2013-10-22 13:17:26 i Allmänt

Ja jag blir snart galen...nu är det den tiden på året då hundarna släpper hår som galningar. DET ÄR HUNDHÅR ÖVERALLT!!! Och då menar jag verkligen överallt! Man dammsuger ena minuten och kan plocka upp en stor tuss hundhår nästa minut...det är hår i soffan, i mattorna, på golvet, på borden, på kläderna....överallt!! Tre långhåriga hundar...självvalt, jag vet..men ändå...man måste väl få beklaga sig (alternativt varna eventuella besökare att de troligtvis kommer lämna detta hus ludna med en oönskad päls av löst hundhår...)



(resultatet av typ en minuts kamning...eller ja, åtminstone känns det så..)

BVC

Publicerad 2013-10-21 13:47:39 i Allmänt

Ja som ni kanske förstår kommer typ varenda inlägg handla om bebisar och amninh och föräldralivet och mammor och pappor och vardagen osv...känns det inte intressant så behöver ni ju inte läsa. Det är svårt att skriva om nåt annat än sitt liv (om man inte har en koceptblogg eller så..)..och mitt liv handlar numera nästan bara om ovanstående så därför kommer även blogginläggen handla om det :) kanske ibland om hundar, vänner, mat och renovering...men det speglar också i vilken utsträckning det förekommer i mitt liv :)

jaja, BVC var ju rubriken...Walter har varit förkyld i snart tre veckor :( lite hostig och lillnäsan full med snor....inte märkbart påverkad i övrigt, men det räcker ju för att mamman ska oroa ihjäl sig och ligga vaken och lyssna på andetagen varje natt...så imorrn ska vi till BVC och träffa doktorn och kolla så det inte är nån hemsk bacill som har satt sig på lungorna eller så...troligtvis är det ett virus och ingenting att göra nåt åt förutom att behandla symtomen, men för att vara helt säkra vill de kolla med doktorn också. Det känns, om inte annat, väldigt bra för mig att de kollar upp ordentligt :)

Imorrn ska jag dessutom på efterkontroll hos barnmorskan. Det känns egentligen inte nödvändigt efter som jag inte har några problem alls efter förlossningen och heller ingenting jag undrar över...men jag går väl dit för statistikens skull..

nä, nu får jag snart kaffebesök :)
hoj!

Fullt upp

Publicerad 2013-10-21 13:19:57 i Allmänt

Jag har ingenting att göra egentligen...men ändå har jag så fullt upp att jag inte ens hinner (eller prioriterar) att koka kaffe. Man tror att man ska hinna allt möjligt när man är mammaledig, men det gör man då verkligen inte...inte med en två månaders bebis i alla fall :) sen beror det väl på vad man prioriterar också som sagt...jag vill gärna suga i mig varenda litet ögonblick av min underbara son...fota, filma, gosa, prata, krama och bara sitta och titta på...jag skulle ångra mig nåt hemskt om jag använde Walters första tid till att göra saker för mig själv..så näe, jag må vara onyttig, men jag kommer då inte ångra mig när han blir äldre :D

Dagens planer är således få....diska, starta en tvättmaskin, ta en promenad, en besökare och sen se till att middagen är klar klockan sex. På kvällarna är ju pappan hemma så då umgås vi med honom :) lugna, stressiga dagar alltså ;)



Om att sitta still

Publicerad 2013-10-20 13:38:06 i Allmänt

Så roligt att kunna chocka er genom att återuppliva en till synes stendöd blogg! :D jag har så mycket jag har lust att skriva om, men vi får väl se...jag tänkte som så, att när jag liks sitter rätt upp och ner med ett barn vid mitt bröst kan jag ju passa på att blogga lite...inte varje gång förstås för jag vill ju mysa ibland också :) men sanningen att säga blir man ganska less att sitta still var fjärde timme varje dag...jag skulle aldrig byta bort det så klart men ibland kan man ju slå två flugor i en smäll så att säga :)

I övrigt är dagen fullspäckad med klippningar, middag, promenad och köttpackning (haha! är det ens ett ord?!) dessutom borde den lata städtanten (/städgubben) i detta hushåll röja upp lite...jaja, det är varken prio ett eller två (eller tre eller fyra eller...;)..) nu har krypet ätit klart så nu säger jag adjö för denna gång.



Drömmen om ett barn

Publicerad 2013-10-19 23:21:01 i Allmänt

Jag har precis börjat kolla på en serie på tv3play, 'Drömmen om ett barn' heter den..den handlar om ofrivilligt barnlösa som kämpar med ivf-behandlingar, adoptioner osv....det är otroligt vad de kämpar och det går inte att förstå vad de går igenom....jag är så innerligt tacksam och galet lycklig över Walter. Tänk att vi fick världens mest perfekta lilla pojke, tänk att en sån fantastisk liten människa ville komma till oss! Jag är tacksam ända längst in i hjärtat! Han är lyckan i mitt liv!




Ett test

Publicerad 2013-10-18 17:52:43 i Allmänt

Nu är det snart precis ett år sen jag skrev nåt här...jag funderar på om jag ska ta upp det här med bloggandet igen...jag tänker ofta 'i blogginlägg' om ni fattar..liksom det här skulle jag vilja skriva om och den där bilden skulle vara kul att skriva lite om..:) vi får väl se hur mycket tid och inspiration som finns :) nu har jag ju iaf testat att blogga från mobilen ;)

hoj

Om

Min profilbild

Malin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela