malinsminut

Film i kväll

Publicerad 2012-04-28 22:14:40 i Allmänt

Jahapp...alla med vanliga arbetstider är väl på Olympia och roar sig nu....men här sitter jag. Inte särskilt ledsen egentligen eftersom att jag inte är så galet förtjust i Barbados, men om jag liks ska sitta här ensam hade jag ju kunnat gå ut och roa mig istället =) men det går inte för jag har jobbat ikväll och börjar dessutom klockan 7 imorrn...så näe, det får bli en annan gång.


Jag ska passa på att se en film som inte är svensk nu när Micke inte deltar i filmkvällen. (Mina filmer verkar inte gå hem riktigt...tur för han (oss?!) att jag är allätare vad gäller underhållning =)...) Dessutom ska jag lyxa på med chokladglass, grädde och bananer!=) De ni! Det slår ju inte en kväll på krogen, men det är ju i alla fall en liten tröst =)


Den här filmen ska jag se, precis nu. Trevlig helg!

Wraprap

Publicerad 2012-04-26 17:30:40 i Allmänt

Vilket fantastiskt roligt initiativ på Polarbageriet i Bredbyn! Bra gjort!


Kolla in det här!!

Bra helg!

Publicerad 2012-04-26 12:39:13 i Allmänt

Den där Airams pannkaka var helt okej. Smakade ganska exakt som en vanlig tjockpannkaka så jag kan varken säga att den var god eller inte. Bara vanlig. Så ni vet =)

Jag kom på att jag hade lite bilder från helgen liggandes...så jag kan ju lika gärna dela med mig av dem =) i lördags hämtade Micke och hans pappa en fyrhjuling. Jättefin! Vi tog en liten skogstur och den var fantastiskt bra på att ta sig fram. Stabil och stark. Bra köp. Lördagen gick i övrigt åt till att fara runt och fika här och där. Fyra ställen hann vi med så det var ju inte så dumt =)

I söndags begav vi oss ut i skogen och inspekterade ägorna ^^ premiärtur med snöskor för min del. Ganska praktiskt, men lite klumpigt emellanåt...jag är även helt säker på att vi hörde en björn som brummade. Två gånger dessutom. Livsfarligt. Micke hävdade att det var ett träd som knakade, men det hjälpte föga där ute i mörka skogen. "Ta hundarna och spring så får björnen ta mig" var min uppmaning..mest för att jag inte skulle ha en chans att ens jogga i dom där klumpfötterna...nu kom ju den där björnen inte fram som tur var, men skogsskräcken höjde väl min puls med en si så där 150%...

Här har ni några bilder!=)


Lagårn är snart ett minne blott =(

Finaste gullungarna var ute och lekte!

Dojorna...

Fin kille, fin utsikt =) Ser ni mitt lilla, lilla hus där nere?=)

Ruin av vad som en gång var ett hus för att torka prylar man skördade från myren...


Ett sånt där myrhus...

Mystiskt spår i snön...dålig bild kanske...nån som vet? Det var inte från mina hundar så det behöver ni inte föreslå =)

Belöningen efter ca.3 timmars skogsgående och björnskräck ^^

Bra helg!

Airams pannkaka

Publicerad 2012-04-25 17:12:00 i Allmänt

I måndags var jag en sväng till min goda vän Jan-Erland i Mellansel och det blev då tal om mat och matlagning. Han hade ett tips på en maträtt som han brukade göra (typ jämt..) =) jag kom ju ihåg receptet men hittade det även på internet eftersom det var så ovanligt namn i rubriken...jag har inte provat det än så jag har ingen aning om hur det smakar, men enligt säkra källor skulle det vara gott. Jag ska prova att laga till den där pannkakan ikväll...Så här har även ni receptet =)




Smaklig måltid då =)

Storspoven

Publicerad 2012-04-25 17:00:00 i Allmänt

I lördags upptäckte jag en sak....att nu är det faktiskt vår på riktigt! ja, det är först när man hör den fantastiska storspoven som man inser att det faktiskt kommer ännu bättre tider =) och nu är det vår! Äntligen!! Välkommen vackra vår och välkommen vackra storspov!


Det som gör mig glad

Publicerad 2012-04-25 10:20:00 i Allmänt

Det här inlägget har legat som utkast hur länge som helst...jag har bara inte haft tid att göra det klart...de utklipp som finns med nu är några veckor gamla, men det spelar ju ingen roll...dom gör mig lika glad ändå =) Tanken var ju att skriva lite om alla fina människor jag har runt omkring mig. De som gör mig glad på olika sätt varenda dag. Och ibland när jag är lite så där nere som man kan bli är det som att universum puffar lite extra på de som tycker om mig och ser till att muntra upp mig lite =) det mesta går ju inte att klippa ut och lägga in som bilder men här är några exempel på saker som gjort mina dagar sååå mycket soligare =)



(angående ett tidigare blogginlägg där jag skrev om en crappy day...)

Sms kan jag ju inte visa, men jag har många fina av den varan också =) ni ska veta att alla ni runt omkring mig, (Micke, mamma, Pernilla, Janne...och alla andra stjärnor i mitt liv) betyder så galet mycket för mig och än fast jag är så dålig på att höra av mig och uppskatta så tänker jag på er ofta =)


och så har vi ju världens finaste lillasyster också som muntrar upp och bryr sig om hela tiden. Hon är verkligen omtänksam den lilla varelsen!

Trisslotterna fick Micke och jag för att Sam fick hänga här på dagarna när hon löpte och den där massagegrejen köpte Annika bara för att hon tyckte att jag behövde den =)

Ja, utan er kära människor vore livet inte mycket att ha. Ni är bäst! <3

Skönsång

Publicerad 2012-04-25 10:01:47 i Allmänt

Men oj så fantastiskt bra den här låten är! Efter ungefär en minut blir den himmelsk! Lyssna och njut =)

<3.

Publicerad 2012-04-20 19:58:19 i Allmänt

Vips blev jag ensam hemma. Micke fick ett plötsligt sug efter att gå ut i skogen så han tog snöskorna och hundarna och gick iväg. Själv tänker jag duscha och inta ryggläge i soffan..jag orkade inte följa med när jag är så trött och utarbetad (haha) och det är ju för bövelen snöstorm ute dessutom! Nä, ikväll trivs jag nog bäst inne. Hjärtat liksom svämmade över och ansiktet log på nåt automatiskt sätt när mina hjärtan gick iväg mot skogen. Fina, fina varelser! Som jag tycker om er!

(bild från ett annat tillfälle...dock med samma älsklingar =)...)


Helgen blir nog ganska lugn och behaglig. Lite kravlös och halvt oplanerad. Mycket bra.




Nu måste jag hoppa in i duschen så det inte är lika ogjort när dom kommer tillbaka...=) bye bye!

Det som är viktigt

Publicerad 2012-04-19 17:22:36 i Allmänt

När vi var yngre och glömde saker sa mamma alltid..."ja, man minns det man tycker är viktigt"... Då tyckte man väl inte att det var särskilt sant, men det känns som att jag börjar föstå vad hon menade...cred till dig mamma ^^

Jag sitter och väntar på att laxen ska marineras klart så jag kan steka den och äta =) under tiden ska jag städa lite för imorrn är det ju faktiskt helg! Å en ledig sådan dessutom! Yeej för det! Vi hörs =)


Go natt

Publicerad 2012-04-17 22:32:14 i Allmänt

Jag hade tänkt skriva ett roligt inlägg om fina klänningar och skor som jag har hittat på nätet, om telia och om hårfärgning...och om mina galet fina vänner som jag tycker så mycket om. Men jag tappade humöret nånstans under kvällen och nu sitter jag här lite halvt deprimerad och väldigt trött...jag längtar till sovmorgon och lediga dagar...till att få göra sig fin och känna sig fin. Jag längtar efter en riktig fest eller kväll på krogen och att få umgås med alla mina roliga...till sommaren och alla härligt lediga, kravlösa dagar....men så sitter jag här, sur och trött och inte på det minsta bra humör så jag får spara det tänkta inlägget till en annan dag...nu ska jag göra iordning mig och gå upp och stryka kläder innan sängen hägrar....

Hoppas ni får sova gott i alla fall!




<3 Norrflärke

Totalt ointressant

Publicerad 2012-04-17 17:02:00 i Allmänt

Jag är ganska så trött nu känner jag. Idag glömde jag att dra in benen innan jag stängde bildörren....illa. Jag har liksom inte riktigt tanken med mig idag...Jag hade sett fram emot en ledig dag på torsdag, men hade liksom glömt bort att jag skulle på utbildning 8.30 i stan då...hmm...det blir alltså elva arbetsdagar i rad...förutom klagade jag om det råkade bli fyra dagar i rad nån enstaka gång. Men det är ju självvalt att byta helger (så jag får vara kvar i Norrflärke) så jag får väl skylla mig själv.

Idag har jag städat pappas bil...och jag ångrar att jag inte tog en före- och efterbild...för oj, vad jag har städat. Som Olle sa en gång..."man kan sätta pärer i baksätet på din bil farsan..." och långt ifrån är det inte...=) jag gör det i alla fall för att vara snäll. Om jag hjälper övriga familjen med klippning och tapetsering och annat grejs så kan jag väl hjälpa pappa med bilstädning nån gång också. ^^ (Han frågade i och för sig om jag ville ha betalt, men det kan man ju inte gå med på...särskilt inte när jag själv får så mycket hjälp av alla =)..)

Ikväll får jag sova själv igen. Ingen annan anledning än att jag jobbar kväll och Micke har annat att göra. Det är ju kanske bra att få lite tid för sig själv också. Återigen, det är inte ensamheten som är tråkig...det är själva ensam-sovningen...men det ska nog gå bra. Jag har ju en hel del saker att göra jag också.

Jag sitter hos mamma och pappa och väntar på att få äta kalops (kallops? kalopps? tveksam stavning...) så jag har tyvärr inga bilder att bjuda på....inte heller nåt intressant att skriva om. Jag är ganska ointressant idag överhuvudtaget. Less och sur är jag nog också. Och trött.

En liten melodi kan jag ju bjuda på i alla fall...



Hejdå.

Svansvans

Publicerad 2012-04-13 17:09:35 i Allmänt

Hur fort kan en svan flyga egentligen? Jag försökte hålla efter två svanar idag när jag var ute och körde bil...omöjligt. Vsserligen var vägen rätt kurvig och jag kunde ju inte köra hur fort som helst...men ändå..hur galet fort flyger dom egentligen?? Dom höll sig ju nästan ovanför vägen hela tiden...genade i kurvorna så klart, men riktningen var ju samma....mäktiga fåglar det där...


Ensam i stugan

Publicerad 2012-04-12 23:15:50 i Allmänt

Idag är Micke på andra äventyr så då får jag sova själv. Det gör inte så mycket att vara själv en gång tycker jag, men just själva sovningen...det blir ju så tomt i sängen. Stora, stora dubbelsängen och bara jag och två små hundar. Kallt blir det också...

En sak är ju bra med att inte ha nån att umgås med...Jag har hunnit med en massa tråkiga saker så här i min ensamhet ^^ varit på kalas (grattis Isak!), betalat räkningar, lagat sitsen på toastolen, städat, diskat....ja, lite sånt. nu ska jag stryka kläder och sen rengöra duschen. Kul va? Innan jag går och lägger mig ska jag ägna lite tid åt mig själv..peela lite, plocka ögonbrynen osv...ska ju upp och jobba imorrn så jag borde kanske rappa på lite...klockan närmar sig ju midnatt...

Imorrn kommer Annika och Isak på middag och på lördag har Nätraälven årsfest som vi ska fara på. Dessutom jobbar jag hela helgen. Så, nu vet ni allt det här intressanta ;)

God natt!


Love you <3

Påskbrådska

Publicerad 2012-04-12 22:49:26 i Festligheter

Påskhelgen gick fort. Alldeles för fort....jag hade sett fram emot fyra härligt lediga dagar med Micke, och så blev det ju också, men det kändes som att det bara var två..eller typ en och en halv. En härlig påskhelg var det då i alla fall! Vi var bortbjudna alla dagar så vi behövde inte tänka på nån mat på hela helgen ^^ dessutom hann vi med massa annat också. Ljuvligt långa sovmornar, skogspromenader, en fest, en sightseeing och välbehövlig rekreation..här kommer lite bilder från helgens aktiviteter:

SKÄRTORSDAGEN
Vi hade turen att bli bjudna på mat och fika hos Olle och Pernilla den här dagen =) när vi kom hem hade vi som jag tidigare skrev, bestämt att göra oss fina i håret ^^ det gick alla tiders och Micke var en riktig naturbegåvning =)

Jag ser något flintskallig ut där, men han hade ju kört med maskinen först och höll bara på att finputsa vid fototillfället...senare färgade jag ju håret mörkbrunt så då försvann flintskalligheten =)

LÅNGFREDAGEN
Traditionsenligt samlades många i byn hos Stig och Eva för att ha en härlig dag i solen =)

Älskade gullungarna!

Tävlingsdags! Fem olika grenar, fem olika lag. Spänningen var olidlig ^^ Här försöker brorsan pricka metallgrejen med däcket.


Ett får kom på besök.

Kvällens middag serverades i garaget...mycket god och matig soppa! Vill ni se alla galna bilder från kvällens fest får ni komma hit och titta för jag torde väl få stryk om jag lägger upp dom här ;)

PÅSKAFTON
Vi började dagen med en härlig långpromenad i skogen med hundarna. (Utflyktsmålet var tydligen några skogsmaskiner samt en gallring...)


Här kanske det har varit ett tjäderspel? vem vet...

På kvällen var vi bjudna till Mickes pappa på middag (smaaaaskens!) och efter det tog vi en två timmars biltur i Sidensjös/Bjästas/Nätras/Västanås (whatever..vet inte vad den rätta benämningen är..) skogar. Mycket trevligt!

PÅSKDAGEN
på söndan var vi bjudna till Mickes mamma på mat och för att måla påskägg. Fantastiskt roligt! Synd bara att jag inte kom  på nåt roligt att pyssla ihop...som det dagisbarn jag ibland är gjorde jag en prinsessa...eller ja, man kan i alla fall låtsas att det är det...

I taket i hallen hänger alla fantastiska kreationer! otroligt vilka fina grejer dom har gjort!

Därefter gjorde vi en tripp genom skogen, mitt i natten, till ett ödehus i närheten. Jag var ju tvungen att fota lite för att se om det fastnade några märkliga filurer på bilderna. Jag har inte haft tid att studera dem så noga men massa orber fanns det då där...och en av dem följdes oss till och med ut i skogen en bit! Jag har aldrig lyckats fånga en tredimensionell orb utomhus förut. Häftigt!

Själva ödehuset...


Utanför huset....kolla längst upp till höger....man kan tro att det är månen eller ett gatlyse eller nåt...men det är det inte:

tadaa! coolt va?
ANNANDAG PÅSK
Även denna dag blev vi bjudna på mat. Mamma hade dukat upp ett påsk-smörgåsbord och gjort västerbottensfisk som vi smaskade i oss. Efter maten tog vi en skogspromenad till "Rolfs koja", alltså farfars koja. Det var ganska mycket aktiviteter där tidigare, men nu är det mest en ödekoja som förbipasserande tittar in i ibland...trevligt i alla fall!


Skrev i gästboken gjorde vi också =)
Sådärja...en kort liten sammanfattning av en trevlig påskhelg ^^

God natt-film

Publicerad 2012-04-05 19:26:23 i Allmänt

Sådärja...utslagen har gått över och nästan försvunnit, så det känns bra =) men trött är jag...det tar på kroppen att bekämpa sånt där elände...typ all energi går åt till lagning...ikväll har vi i alla fall varit hos Olles familj och lyckades komma så precis att vi både fick middag och fika ^^ inte illa =) vi hade ju stött på påskharen tidigare i veckan så han skickade lite påskgodis åt Arvid och Edvin..=)

Ikväll ska jag och Micke klippa varann...mycket spännande =) jag ser verkligen fram emot att se Mickes frisörtalanger =) men don't worry..det blir inget avancerat så ni torde inte behöva se mig skallig eller så =) jag ska instruera så gott det går.


Micke och jag har haft olika godnatt-serier hela tiden...vi började med Segemyhr och fortsatte med Solsidan...sen hoppade vi över till MacGyver (som vi tillfälligt övergett efter två säsonger)..nu håller vi på att kolla på Kvarteret Skatan. Fantastiskt underhållande!=) Det är så trevligt att se nåt lättsamt innan man ska sova...oftast somnar vi båda två ganska fort och så står tv:n på till morgonen efter...men det gör ju inget. Har ni nåt tips på en bra och lättsam serie så mottages det tacksamt =)


Nu kom precis mannen in efter att ha varit ute och kollat på en vedmaskin...god kväll!

Morgonmys och glad påsk =)

Publicerad 2012-04-05 10:42:02 i Allmänt

Men...jag hade redan hunnit glömma vilken mysig morgon vi hade idag...Micke tog en välförtjänt sovmorgon så vi kunde ligga och mysa ända till halv nio...jag vaknade ju redan klokan sex, men vad gör det när man har världens finaste kille bredvid sig =) han är så söt när han sover ;) istället för väckarens eländiga pip och tjut så väckte jag Micke med den här låten:


så mysigt så...=)

Nä, nu är det bäst att jag sätter fart =) klockan är snart elva och jag sitter fortfarande i nattmössan..^^


GLAD PÅSK PÅ ER!!



Utslagen

Publicerad 2012-04-05 10:14:42 i Allmänt

Jag blir galen...ja, det blir jag. Innifrån och ut. Nu ser jag ut så här igen...det händer ju lite då och då och jag är så vansinnigt less på det så jag tror jag bryter ihop snart.


Ett utslag på halsen är väl inte hela världen kan man tycka...och det är det ju inte heller. Det är ju bara det att det inte är bara halsen, det är överallt och det kliar så jag blir galen. Den värsta galenskapen är dock inte kliet...det är det som inte syns...gommen sväller upp och gör ont som fan, ögonen och ansiktet kliar, det kryper i hela kroppen och jag blir så rastlös men ändå så trött...tar en allergitablett (som ändå inte hälper) och blir ännu mer trött..det värsta är ändå krypet i kroppen...jag sitter stilla men innanför skinnet kryper det överallt...det går liksom inte att förklara hur eländigt det känns.. 

Jag vet ju varför det blir så här....det blir alltid när jag har jobbat mycket, stressat, funderat, grejat...ja, varit i farten för länge utan att återhämta mig ordentligt. Det är alltså jag själv som rår för det. Jag börjar tro att det är nåt slags kroniskt nässelutslag...det måste ju vara det eftersom det försvinner lika fort som det ploppar upp...

Jag brukar inte klaga och jag ska inte göra det i fortsättningen heller. Jag gråter i ensamhet och ska så fortsätta...jag kommer nog vara glad nästa gång vi ses även om jag skulle vilja vända ut och in på skinnet...=) ni slipper mitt klag (för det här läser ni ju frivilligt ;)..) men idag kändes det bara så eländigt så jag var tvungen att skriva av mig lite. Jag söker inte medlidande eller vill att ni ska tycka synd om mig...jag ville bara få ut lite tankar...Det kliar inte mindre, men det känns bättre =)

Jag får dåligt samvete när jag tänker på alla som har det så mycket värre än mig...men samtidigt är det ju säkert lika många som slipper eländiga saker...och dom har säkert inte dåligt samvete heller. Det här är ju min verklighet och det enda jag kan tänka på idag och då spelar det ju ingen roll hur dåligt eller bra alla andra mår.


jaja, över till nåt roligare =) påsk! Skärtorsdag idag och jag är ledig =) imorrn jobbar jag fram till lunch, sen är jag ledig ända tills på tisdag! Fantastiskt vad skönt! Oj vad jag har längtat efter påskhelgen! Imorrn samlas byborna som vanligt hos Anderssons och pimplar och tävlar och umgås och grillar och har kul hela dagen. På lördag är vi bjudna på middag hos Mickes pappa och resten av ledigheten är ännu oplanerad =) härliga långhelg!

Nu ska jag renbädda och påskstäda! Hej så länge!=)

En liten uppdatering

Publicerad 2012-04-02 12:26:17 i Allmänt

Helgen har varit lugn och behaglig...lite jobb, lite mys, lite film, lite av varje...humöret har inte direkt varit på topp, men lite kan jag hänvisa till Pernillas senaste inlägg..jag har inte varit arg direkt, mer apatisk och tråkig. Känt mig ful och konstig...värdelös på allt liksom...och det blir man ju inte precis glad av. Micke, underbara Micke, är ju som vanligt fantastiskt omtänksam och försöker muntra upp mig på alla sätt. =) Igår var han så snygg...extra snygg på nåt sätt...då blir man liksom lite extra kär bara sådär...jag hade bara lust att kramas precis hela kvällen. Till slut somnade jag i soffan och innan han väckte mig för att vi skulle gå upp och lägga oss hade han fixat allt i huset..släckt ner, släppt ut hundarna, plockat disk och skräp...finaste, duktiga killen. <3


Precis när jag skrev det här valde spotify att shuffla fram den här låten...ja, jag vet att ni har hört den förr, men lyssna på den här versionen...den är ju så vacker så man gråter!=)



Ikväll jobbar jag så det som står på dagens agenda innan halv fyra är att duscha och gå ut med hundarna...det borde jag väl hinna...ikväll ska jag påskpynta också! Snart är årets näst bästa högtid här! Yeej för det!

Nåt bra

Publicerad 2012-04-01 14:50:06 i Allmänt


Ja det är sant det...vissa dagar är fantastiska, vissa bättre, andra sämre och somliga rent eländiga men faktiskt finns det ju alltid nåt litet guldkorn att glädjas åt varje dag...även om man kanske inte ser det förrän imorgon...

Om

Min profilbild

Malin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela