malinsminut

En liten apa.

Publicerad 2011-12-30 11:19:23 i Allmänt

Det här med spotify då. Man kan ju se varandras "profiler", vilka låtlistor man har, vilka låtar man lyssnar mest på osv...jag höll på att skratta ihjäl mig när jag såg min egen topplista! Folk måtte väl tro att jag är nån slags galning för överst på min lista, som nummer ett, låg "Tänk om jag hade en liten, liten apa." hahahaha! Vad säger ni om den melodin då? Inte illa för att vara 27 år ^^ nä, faktiskt så brukar jag bry mig rätt så lite om vad folk tycker om vad jag lyssnar på för musik, men det där kändes väl kanske som att det behövde förklaras =)
Jag har sagt upp mitt "vanliga" spotify-konto och använder istället premiumkontot som jag har på mobilen. På mobilen har jag tidigare bara haft en enda låtlista med låtar jag lyssnar på när jag går till jobbet och promenerar med hundarna. I övrigt har jag bara använt spotify i mobilen för att spela roliga barnsånger för Arvid och Edvin och därför hamnade den där aplåten högst upp =) Edvin är så galet söt när han dansar till den! För övrigt fanns även "Sjörövar-Fabbe" med på topplistan...av samma anledning =)
Jag är bara hemma på lunch en sväng nu. Därför får ni inte ens en bild i det här inlägget =) hej!

Igen!!!

Publicerad 2011-12-30 00:36:52 i Allmänt

Glömde ändra rubriken på förra inlägget...igen! Jaja, god natt då!

Utkast: Dec. 29, 2011

Publicerad 2011-12-30 00:36:01 i Allmänt

Den här dagen har då varit allt annat än produktiv...men väldigt trevlig ändå måste jag säga! Jag bara känner att jag har varit alldeles för lat...men det måste man väl få vara ibland också. Det är väl bäst att vila upp sig nu så man orkar med resten av januari =) eller ja det är ju inte ens januari än, men snart. På lördag är det ju nyårsafton och jag hade så gärna, så gärna farit till Strömsund då...ja väldigt gärna....men det går inte för jag ska jobba på söndan. Nu är det ju så att jag jobbar kväll så jag kan ju ändå gå ut och roa mig på nyår, men jag kan ju inte gärna köra nästan 20 mil på nyårsdagen...det blir ju för våldsamt...Andreas är så väldigt omtänksam så han frågade om jag ville hänga med till samma stugor som i fjol och fira där med alla dom. I Solberg alltså. Det känns alldeles lagom roligt! Då hinner jag hem på söndan också...dom tar väl skotrarna dit, men jag får ju snällt köra bil så jag tar mig hem dagen efter också. Vi ska visst äta nån trerättersmiddag där på restaurangen...blir gött!

Efter nyårshelgen har jag nästan en veckas ledigt och det känns ju bara fantastiskt skönt! Det enda jag har planerat är ju torsdan och då vet ni ju vad som händer ^^ annars är jag lös och ledig att göra vad jag vill =) (med det vill jag ha sagt att ni gärna får komma med roliga förslag ^^)

Helgen efter det är det ju tjugondan här i byn och förutom juldagsmorgon och påsk är det ju en av höjdpunkterna här i Norrflärke kan man säga =) de tidigare två åren har jag haft förfest och det har varit så galet mycket folk att vi knappt har rymts här! Och då har jag ju ändå ett ganska stort hus....den här tjugondan firar ju även jag och Cecilia ett års-dag...haha! Om man nu kan säga så om en kompis =) men så är det ju inte vilken kompis som helst heller =) det ska i alla fall bli väldigt roligt! Så bjud alla ni känner och kom förbi =)


Jag fick dubbel hjälp med spotify idag och en helt ny värld öppnades kan man säga! Helt plötsligt kan man ju stjäla massa bra musik av andra bara genom några klick. Fantastiskt för en dataamatör som jag. Bland annat upptäckte jag den här låten igen:


Det är ju faktiskt en väldigt fin video till också...om ni orkar se =) själva låten börjar ju typ 2 minuter in i filmen...det där med sprit är ju ett jäkla elände om man inte kan hantera det..om man dricker för att glömma, som i den där filmsnutten, eller för att man måste så ska man nog inte dricka alls. En klok man sa en gång "Den som försöker dränka olycklig kärlek i alkohol är en galning. Alkohol konserverar." (Max Dauthendey)...och det stämmer ju...inte bara med olycklig kärlek utan egentligen med allt. Man löser ju knappast några problem genom att dricka....jaja, det var det om detta...jag vet inte hur jag hamnade på det där sidospåret...

Jag funderar och funderar...kan ju aldrig låta nånting vara...ibland finns det bara mer kvar att göra känns det som. gamla saker som kommer tillbaka... Lägga ner? lägga på is? börja om? jag fattar inget..och när nya personer dyker upp blir det ju ännu rörigare...men ni vet ju vad jag gör när jag undrar nåt...just det...tarot...och det blev ju en hel följetång...jag borde väl egentligen lägga en stjärna eller nåt, men det orkar jag inte...jag frågade just det där och fick 7 i svärd. Säger väl inte så mycket kanske, men jag fick i alla fall uppmaningen att "släppa mina tvivel och dra ett nytt kort" för hur det skulle bli om jag nu gjorde det...sagt och gjort...5 i bägare..."känslomässig förvirring". jaha? det kunde jag väl ha listat ut själv...fick ialla fall återigen uppmaningen att dra ett nytt kort för en specifik fråga...knekt i stavar fick jag..."ut ur mörkret, in i ljuset", bara man kämpar för det ungefär...nä..jag tror jag låter saker och ting få vara...åtminstone till nästa år ^^

Har ni somnat? Det har nästan jag...jag ska ju dessutom vara på jobbet om cirka sex timmar så jag borde gå och lägga mig....åtminstone kolla på en film så jag blir trött..




Fortsätt reta upp mig så blir det lättare..

Spökfunderingar

Publicerad 2011-12-29 14:53:28 i Allmänt

Nu går jag bara runt och tänker på spöken och orber...så klart eftersom jag har surfat runt i typ en timme och läst om allt det där...det jag kom att tänka på var i alla fall all "hemlig respons" jag får. Mycket glädjande! Det är så många som hör av sig eller kommer fram och pratar som i hemlighet liksom tror men inte vet vem dom ska diskutera med. Nu senast när jag var ut var det en kille som jag känner, men inte så väl, som kom fram och började prata om spöken och sånt. Han frågade om han fick komma och hälsa på och liksom känna efter. Så klart! Det är ju bara roligt att dela erfarenheter! Det är faktiskt mest killar som hör av sig...eller personer över 50. Det kanske inte är lika lätt att erkänna för sig själv och andra vad man tror eller har varit med om inom vissa "grupper"...inte vet jag, jag är ingen expert...men jag gör i alla fall ingen hemlighet av vad jag tror och upplever...

Dom flesta är ju rädda att "folk ska tro att man är dum i huvet" som många har sagt....ja, men so what, låt dom tro det då. Man vet ju själv vad man vet och tror och det är väl ändå det som är det viktiga...sen om du tror på Jesus, Allah, spöken eller asagudar spelar väl ingen roll...om du inte tror på nånting alls är det ju också okej. Så länge man inte ser ner på nån...för mig är det lika mycket spökeri med alla religioner som att tro på andar. I princip är det ju samma sak med den skillnaden att religioner är mer socialt accepterade. Det är alltid intressant att diskutera med troende för i slutändan tror man ändå på samma sak, bara lite olika former. Jag bjuder gärna in Jehovas och andra predikanter bara för att få diskutera och ifrågasätta...(jag får ju många "vakttornet" på köpet också!haha!) Jag respekterar andras tro så länge de respekterar min....och om jag inte respekterar någon är det inte på grund av deras tro utan i så fall på grund av personen själv. Det är många gånger jag har fått höra att jag inbillar mig eller är dum i huvet eller hittar på...men det rinner av mig ganska fort..jag behöver ju inte umgås med dom =)

Missförstå mig inte för jag älskar att höra andras åsikter (åsikter alltså, inte att jag är dum i huvet!) och diskutera så jag blir ju inte sur bara för att nån annan inte tycker som jag. Jag tycker bara så synd om de som inte får vara med om allt spännande ^^...ni skulle bara veta hur många spökdiskussioner vi har haft vid middagsbordet =) pappa är experten på logiska förklaringar, men även han fick ju ge sig en gång ^^ han sa till och med själv "Malin, idag tror jag att det har spökat hos dig...." men han la till ganska fort att han fortfarande inte tror på spöken....=)

Nu har jag inte tid att sitta här länge. Mot nya äventyr! Hej!

Orber

Publicerad 2011-12-29 13:19:26 i Allmänt

Nu kommer ett sånt här spökinlägg igen. Om ni ändå tänker fördöma eller klaga kan ni sluta läsa nu. Åsikter är ju så klart altid välkomna, men dumma kommentarer klarar jag mig utan så läs för att ni är intressrade eller har nåt vettigt att komma med, eller inte alls =) jag har hållit på att klippa och klistra lite med bilderna från julhelgen och det är så galet många orber med på dom. Jag kanske ska börja ge en förklaring vad en orb är. Man får ju så klart tro precis vad man vill och vissa förklarar orber som dammkorn, fukt osv. som hamnar framför linsen medan andra tror att det är andar i energiform. Så klart att vissa fenomen på bilderna är damm och sånt, men de orber som finns långt bak i bilden, bakom nånting eller de som rör på sig går inte att förklara som dammkorn. Jag har hittat många bra sidor på internet som talar både för och emot andenärvaro (tyvärr tappat bort den bästa!!!) och här är några argument som jag har plockat från en sida...

*En orb har ofta detaljerat mönster som inte skulle vara i fokus om det var nära objektivet. Ett dammkorn ex. msåte vara nära kameran för att fastna på bild.
*Samma orb kan dyka upp i flera bilder tagna efter varandra.
*En orb som uppträder bakom något är uppenbarligen inte i fokus när bilden knäpps.

Lite lurigt innan man förstår det där...men om t.ex ett dammkorn ska fastna på bild måste det ju vara nära linsen, vilket det också är ibland. Det är ju de andra orberna som är svårförklarliga.

Här är ett utdrag ur en sida som handlar om övernaturliga saker...eftersom jag tror på andar och sånt väljer jag ju argument som passar mig (ananrs hade jag kanske försökt förklara bort orberna som dammkorn...)


Vad är en orb? En orb är en energi/ande från en annan frekvens/dimension. De är livsformer som kanvara den mänskliga själen eller kvarvarande energi från de som dött och lämnat sin fysiska kropp här på jorden. Andar föredrar ofta att gestalta sig i form av en orb för att det tar mindre energi än ifall anden skulle gestalta sig som en avbild av sitt gamla jag. Ju mindre orb, desto mindre energi.
Vårt öga ser inte på samma sätt som en kamera. Ögat uppfattar ofta en orb som en ljusglimt eller en blixt,medan en kamera fångar en tydligare bild av den andliga entiteten. Det har främst att göra med hur en kameralins är konstruerad gentemot hur vårt öga fungerar. Katter och hundar har ofta lättare än människor att uppfatta dessa fenomen. Det finns teorier om att orbens färger har betydelse för från vilken dimension den kommer, om det är en änglaenergi och vilken typ eller om det är en anförvant (avliden vän eller släkting).

Ja...det var det. Ni kan ju googla på orber om ni vill läsa mer, oavsett vilka argument ni tror på =) Jag är inte så bra på det här med datorer men jag har i alla fall ringat in själva orben och försökt förstora upp den en aning...lite svårt att se, men på varje bild finns en ruta där orben är förstorad. Här kommer i alla fall lite bilder från julhelgens orber:






Spännande va? Ytterligare en intressant iakttagelse som jag har gjort är att det nästan bara blir orber på fotona från mitt hus...av 200 bilder från juldagsmorgonen i stigs garage hittade jag två orber! TVÅ! Surprise surprise, så var en på mig och en ovanför pappa...efterfesten hos Fredrik hittade jag en orb. Ovanför Lena (bilden näst längst ner). Vad jag kan förstå har Fredrik haft lite spökproblem också och att orben är ovanför Lena är inte heller förvånande....men alltså...om det nu vore damm, är mitt hus då så vansinnigt dammigt att alla dammkorn fastnar på bild? Dammigare än ett garage?? Det känns ju märklgt. Dessutom var det ju betydligt fler människor i garaget än hos mig så om det nu vore damm borde det ju ha varit mer i rörelse i garaget...


Jag läste på en sida hur man kunde göra för att locka till sig orber:

"Orber lockas till vibrationer av kärlek och glädje. Ett bra ställe att börja är att hitta en plats som känns helig eller glad, en särskild plats i naturen, eller en fest. Försök att vara med nära och kära som har kul tillsammans. Sjunga eller spela instrument är ett bra sätt."


Inte vet jag om det stämmer, men på jul är det ju fest med nära och kära =)


Intressant är det då i alla fall!

Tidsfördriv..

Publicerad 2011-12-29 00:11:34 i Allmänt

Ledsen att göra er besvikna men jag har inte gjort nåt julinlägg ikväll...jag laddade upp två bilder, tog en promenad och sen gick massa tid åt att diskutera (mer eller mindre galna) filmer på facebook. Underhållande! Nu är klockan snart tolv och jag fördriver lite tid medan jag väntar på saker och ting. Imorrn är jag ledig och det ska bli så skönt! Det enda jag har planerat är ett hemligt möte ^^ spännande va? det är det inte.

Ni som har facebook och har kollat på korten från julafton och juldan (om det nu är nån!) kolla lite extra på bilderna får ni se vad galet många orber det är emellanåt. Jag ska klippa ut och visar er senare...jag har till och med hittat en som rör sig....och det ska ju tydligen vara rätt så unikt. Men ni får ju tro vad ni vill så klart =) under julhelgen är det ju extra mycket energier i farten överallt så det är ju inte så konstigt om några fastnar på bild...

Jag råkade tippa ut en kopp kaffe över min tarotkortlek ikväll..typiskt,.dom kanske tycker att jag använder den för mycket ^^ det tar lite tid att tvätta 78 kort....

Nu har jag inte tid att skriva mer! God natt!


Bara så ni inte tror jag har övergett bloggen ^^

Publicerad 2011-12-28 18:08:21 i Allmänt

Men vilken härlig julhelg det har varit! Fantastiskt rolig, mysig och allt annat! Kunde inte tänka mig bättre! Och nu är det dessutom ännu mer roligt att se fram emot! Jag fördriver mest tid nu medan jag väntar på att Anders ska dyka upp så därför orkar jag inte utveckla varesig julhelgen eller vad som kommer. Jag hade tänkt göra det senare ikväll. Nu ska jag blunda och lyssna på musik ett tag! På återseende om ett tag!



En miss..

Publicerad 2011-12-22 22:39:50 i Allmänt

Ja...ni ser..så där kan det bli! Jag skriver lite då och då och när jag tycks vara klar och ska skicka iväg det glömmer jag bort att ändra rubriken...så förra inlägget fick alltså heta "Utkast 22a december...." Det gör ju inget...jag kastar väl in en bild till när jag liks skriver..


och det är ju faktiskt sant! Den bästa glädjen är ju egentligen när man kan göra någon annan glad =) och så här i juletider biter jag ihop och sväljer otacksamhet och folk som inte uppskattar....just den här tiden på året delar jag gärna med mig utan att få nåt tillbaka. När det är vanlig vardag igen kanske jag biter ifrån ^^ men bara om ni har otur =)

god natt!

Utkast: Dec. 22, 2011

Publicerad 2011-12-22 22:25:40 i Allmänt

Hej hej! Nu är vi en dag närmare julhelgen! Det är rätt så hektiskt att hinna med allt om ska fixas...dessutom ska folk (barn och mammor) klippas, ögonbryn plockas på både mig själv och andra och så ska man ju jobba också...idag har jag i alla fall klippt Arvid och morsan (fast bara luggen..), renbäddat i båda sovrummen, dammtorkat, dammsugit och skurat övervåningen...och bytt gardiner och dukar...och jobbat till fem. Jaja, man behöver ju inte städa och göra fint innan jul, men jag vill. Jag vill att det ska vara fint när folket kommer....och renbädda måste jag ju eftersom det är fem stycken som ska ligga över två nätter =) yeeej vad kul! Det kommer bli en fantastisk julhelg!

Jag tycker verkligen synd om dom som inte får ha det bra på jul...det är ju inte som midsommar eller påsk eller nån annan högtid...då kan man ju vara ensam eller inte ha råd eller nåt annat tråkigt utan att känna sig särskilt annorlunda...de andra högtiderna spenderar man heller oftast inte bara med familjen. Då är det ju fester och olika tillställningar som alla kan vara på...julen är liksom till för familj och släkt...då ska man äta och dricka och bara må och ha det bra tillsammans.

Om jag kunde skulle jag helst bjuda in alla som måste sitta ensamma på jul...oavsett om det är en kompis, granne eller whatever...åtminstone skulle jag fråga för då kanske det i alla fall blir lite lättare att sitta ensam på julhelgen om man vet att man har ett erbjudande..Annika sa en gång "jag tror det följer med huset"...och det kanske är så...farmor och farfar bjöd alltid in ensamma människor i byn på julafton...jag minns aldrig att jag tyckte det var särskilt konstigt när jag var liten för på nåt sätt kanske man ändå förstod att de inte hade nån annanstans att ta vägen...jag vill så gärna att folk ska ha det bra och om jag kunde skulle jag helst glädja alla, åtminstone lite...jag var tvungen att ta lite lussekatter och ett julkort till en jag vet är ensam...jag vet inte om det var uppskattat, men man (eller nästan alla...) blir ju oftast glad om nån bryr sig...om än bara lite.

Julen är jobbig för de ensamma. Det är liksom den enda högtiden som verkligen påminner om ensamheten. En del väljer att vara ensamma medan andra inte har något annat val...oavsett vilket tycker och vet jag att ingen behöver vara ensam. Jag tror inte heller att nån vill vara ensam...människan är ju trots allt ett flockdjur...


Folk kanske tycker att jag är ensam...eftersom jag bor ensam och så där...men jag känner mig inte ensam. Aldrig nånsin. Jag har det ju så bra med en fantastisk familj som alltid ställer upp, massor med vänner, bra arbetskamrater och en släkt som jag är stolt och glad över. Bara för att jag är ensam så är jag inte det. Dessutom är jag hellre ensam än olycklig. Alltså ensam här i huset. Ensam i dess verkliga mening kommer jag aldrig att bli.

Åter till min härliga jul (haha! egoistikt kanske!)...på julafton blir vi 12 stycken här tror jag...och på juldagen ska vi ju gå ut på morgonen och dricka lite brännvin och tända marschaller med övriga bybefolkningen =) sen sover vi väl en liten lur och på kvällen drar vi iväg på pub. På annandagen kommer andra halvan av släkten så, om jag har räknat rätt, blir vi 12 stycken även då. Det kommer bil så bra!

Puh...det blev inte så mycket roligare inlägg idag...jag är inte särskilt rolig själv heller...mest trött och utarbetad..haha! Mitt eget fel =) Men idag blir det ju bara ljusare och ljusare! Härligt! Bättre för varje dag!

Stackars er!

Publicerad 2011-12-21 22:37:45 i Allmänt

Det är redan onsdagkväll!! Och på lördag är det julafton! och jag skulle ha varit världens sämsta hemmafru om jag hade varit en sådan...jag har inte hunnit nånting!! Ingenting! Jag ser på bloggar och facebook hur andra bakar, pysslar, pyntar, fixar och håller på...själv har jag inte gjort ett endaste dugg...rätt så värdelös kvinna det här!;) Nä, men jag har ju jobbat till fem hela veckan och ska även göra det imorrn och på fredag...kvällarna då jag hade tänkt fixa saker har gått åt till annat...i måndags fick jag elen uppe fixad, igår bakade vi lussekatter och idag har jag fått trappräcket ditsatt...missförstå mig verkligen inte för jag är otroligt tacksam att jag får hjälp! Det är ju bara dålig planering av mig att göra allt, precis allt, i sista sekunden...
Alla julklappar är då inköpta och inslagna...mat och fika till julhelgen fixar morsan..så det är egentligen bara att städa(inte så bara att julstäda alla dessa kvadrat!!), byta gardiner, ta in och klä granen och se till att allt är iordnig innan folket kommer på lördag...då kan jag väl äntligen slappna av och njuta av julefriden =) då blir det fest och roligheter i dagarna tre =)

Jag hade ju tänkt göra så mycket mer innan jul...sätta sockel och foder uppe i hallen, sätta upp lite tavlor och speglar, lacka trappen....ja....ingenting har blivt. Toan uppe har blivt prioriterad istället. Imorrn, alltså dan före dan före dan, kommer golv- och väggmattorna till den så det är ju inget att tänka på att börja göra det då. Jäkla dumt...dom skulle ju ha kommit förra veckan...senast. jaja, man ska väl ha nåt att göra i mellandagarna också...

Jag har så mycket jag har lust att skriva om, men jag orkar verkligen inte. Det är fullt upp från morgon till kväll och jag är så trött så huvudet snart ramlar bort...trött, stressad och irriterad. Bara det blir lördagmorgon så går det över. ska det bara bli skönt och roligt!


Om jag har tid och ork imorrn ska jag åtmistone skriva några rader om helgen..och ladda lite bilder...för det var verkligen en bra helg!!=) och snart är det ju som sagt jul och då blir det ju mycket annat att uppdatera om.


Jag är så less på sura och bittra människor att jag snart får ett bryt. Stackars er. Ni måste ha det tusen gånger värre som inte kan uppskatta saker och skyller allt ert elände på andra. Eller låter det gå ut över andra. Nä, låt mig vara...jag har nog med mitt eget så jag behöver inte era dåliga energier. Sånt tar jag bara från de jag tycker om. Dessutom är jag jäkligt less på alla fördömande typer...ja, jag dricker sprit, lever jäveln, svär och tror på spöken..och baserar ni (eller du!) din uppfattning endast på det så, fine..då kan det få vara. Jag är mycket mer än så och eftersom det fortfarande finns folk som tycker om mig så borde jag ju ha några bra egenskaper också. Jag klarar mig utan det där...och det skulle aldrig falla mig in att ändra mig för att vara nån till lags..nej tack...Ser du ner på mig så kommer jag då banne mig inte att se upp till dig! Åsikter får man ju så klart ha..man behöver inte tycka samma eller ens tycka om det andra gör...men man kan i alla fall respektera. Du tycker si och jag tycker så.


Hej Pernilla, Annika och mamma! Ni är nog dom enda som har läst hela vägen! Det blev ett så tråkigt inlägg att jag inte ens orkade läsa igenom det själv...men nu när jag har offrat tio minuter på att skriva måste jag väl publicera det....återkommer med intressantare saker imorrn förhoppningsvis!
Hej!



Nu är det nog.

Piraten

Publicerad 2011-12-19 18:13:06 i Allmänt

Vilken fantastiskt bra och rolig helg det har varit! Inte nog med att jag har fått ladda batterierna med bra energi, jag har dessutom haft så galet kul! Jag har inte riktigt tid att skriva nu men jag ska göra det senare...kanske ladda lite bilder också =) jag tänkte bara dela med mig av helgens ledmotiv...eller åtminstone som jag minns det =) det var mycket prat om pirater, piratminnen, piratbilder, piratprat ja....och den här låten spelades gång på gång...sååå...lyssna och känn helgens stämning =)

Kvällens kort

Publicerad 2011-12-14 23:43:31 i Allmänt

Ni skulle bara veta hur mycket min tarotkortlek har gett mig. Galet många bra tips och råd. 
Sällan några raka svar, men ändå saker att tänka på. Kvällens kort var bra.
Man kan ju inte bara gå exakt efter det som står om kortet, det är ju massa andra saker också...men för enklhetens skull klippte och klistrade jag lite från internet....:



Tre i Bägare:










Försoning, förlikning, återförening, förlängning, åtagande, löften, avgivande  
av förtroende och hedersord. Återseende av människor och platser från det
förflutna. Bli återställd genom att integrera det förflutna i nuet. 
Förena det  andliga och de materiella  aspekterna i ens  liv.

Nyckelord:
Överflödande utbyte av kärlek, ovanliga, värdefulla känslor och
förnimmelser som kan förmedla på ett intimt sätt.
Vad kortet antyder:
Du har något särskilt värdefullt att dela med dig av. Var öppen för de
människor som kan dela dessa utsökta känslor med dig. Också de är
gåvor, du behöver inte söka efter dem.
Vad kortet frågar:
Finns det några människor till vilka du ännu inte öppet uttryckt den
kärlek du känner för dem.

Vad kortet råder:
Ge vad än du skulle vilja ge nu, i full medvetenhet om din gränslösa
rikedom.

Affirmation:
Idag ger mig livet allt jag behöver för att bli lycklig.


Lite konstigt och luddigt, men bra. Just precis det här kortet har jag
fått så många gånger (av nån anledning) så jag har liksom läst på 
lite extra om det....ytterligare en tolkning: "Detta handlar om glädje,
lycka, fest - en upplevelse av livets rikedom. Värdet av det att ha goda
vänner, känslan av samhörighet och ömsesidigt utbyte varesig det gäller
tid, pengar, kärlek, tankar och känslor. Vad har du att ge och vad vill du
få tillbaka?"
och massa, massa mer..men jag orkar inte skriva allt och jag
tänker heller inte dela med mig av min tolkning =)

NU måste jag sova!

Dagens rätt

Publicerad 2011-12-14 23:18:18 i Allmänt

Jag borde verkligen gå och lägga mig, men jag orkar knappt det. Sov inte många minuter natten som var, jobbade till fem, åt, somnade sittandes i soffan i en kvart ungefär och sen kom Elin =) kvällen har alltså gått åt till viktigt skvaller och surr =) mycket trevligt Märkligt nog har vi haft en enda låt på repeat (good life såklart) i nästan tre timmar utan att knappt märka det. Den är ju lite känslosam så när sådana samtalsämnen dök upp var det nog en och annan tår som ville tränga sig fram. Å andra sidan kom betydligt fler tårar av skratt så kvällens energibehållning slutade ändå på plus =) mycket plus.

Elin sa en klok sak "En handling är rätt att utföra om den medför största möjliga lycka till största möjliga antal". Det var ju nån innan henne som hade sagt det och hon hade nåt särskilt namn på det där tankesättet, men det minns jag inte...ja, en klok tanke är det ju! Man ska inte vara så egoistisk...och ibland måste man kanske göra saker man själv inte vill eller som känns helt rätt, men om det kan underlätta för många andra och skapa lycka på annat håll kanske det ändå är rätt. Ibland får man liksom offra sig själv för att andra mår bra av det. Jag tycker jag gör det mest hela tiden, men nu på slutet har jag tjuvat väldigt mycket energi av några få utvalda så det kanske är dags att ge tillbaka ^^ nu är det nån annans tur att vara egoistisk ett tag!

Jag läste nyss en trevlig text på facebook...även om jag har svårt att tro att det stämmer in på alla är ju tanken att det gör det åtminstone lite tröstande =)

När du känner dig ensam och ingen bryr sig, läs då detta eftersom det är helt sant: Varje kväll tänker någon på dig innan de somnar. Minst 15 människor i denna värld älskar dig. Den enda anledningen till att någon någonsin skulle tycka illa om dig är för att de vill vara precis som du. Det finns minst 2 personer i denna värld som skulle dö för dig. Du betyder allt för någon. Någon som du inte ens vet existerar älskar dig. När du gör det största misstaget någonsin, kommer något bra av det. När du tror att världen har vänt dig ryggen, ta en titt. Kom alltid ihåg komplimanger du fått. Glöm oförskämda kommentarer.


Allt är ju en fråga om definition så klart..det kan ju finnas nån som tänker elaka tankar om mig varje kväll innan den somnar, och 15 personer som älskar mig...ja det är frågan vad man menar med att älska någon. Jag kan nog inte räkna upp 15 människor som jag verkligen älskar. Dessutom har jag väldigt svårt att tro att alla som tycker illa om mig gör det för att dom vill vara som mig! haha! Oförskämda kommentarer glömmer jag nästan direkt så länge dom inte sårar och komplimanger försöker jag påminna mig om ibland. Jag överanalyserar allt som vanligt, men som sagt, det var en fin text och tanken är ju tröstande =)

Imorrn har jag helg! Jobb till klockan fyra, fika som blev till middag i stan och sen hem och packa och boosta massor med bra energi för helgen i Strömsund. Det ska bara bli kul och välbehövligt!

Nu ska jag duscha, lägga lite tarot, prata med mina spöken och förhoppnigsvis sova en stund innan väckaren ringer =)

God natt på er!!


Fattas

Ni gör mig bättre!

Publicerad 2011-12-13 23:44:34 i Allmänt

Fantastiskt vilken rolig kväll det var! Jag älskar när jag får skratta så tårarna rinner! Jag är dessutom så bra på att spara bra minnen (på gott och ont förstås!) så jag kan gå omkring och skratta åt saker som hände för veckor sen..eller börja tvärskratta utan vidare bara för att jag tänkte på nåt särskilt roligt. Jag älskar att fylla på mitt oftast så goda humör.

Jag har så många att tycka om och jag tycker så mycket om er!

äntligen

Publicerad 2011-12-13 23:18:55 i Allmänt


Oj vad jag gillar den här låten! Jag lyssnar ofta på den när jag ska gå till och från jobbet och varje steg blir liksom lättare....särskilt de där höga tonerna. Då flyger man nsätan lite. Den är även bra att somna till =) Jag gillar videon också.

Det är en låt som känns. Den liksom fyller en. På ett bra sätt!

God morgon!

Publicerad 2011-12-13 11:52:39 i Allmänt

I natt har jag haft lilla fröken Alicia här som sällskap. Jag hämtade ju henne på dagis igår och sen har vi gjort massa roliga saker...=) nu ligger hon och kollar på Törnrosa så jag passar på att skriva lite...vi ska snart gå ut och skotta snö och sen gå bort till dagis igen så får hennes föräldrar hämta henne där. Jag börjar ju jobba klockan tre så det passar ju bra =) vilken mysig liten tjej hon är =)

Igår fick jag även toadörren insatt av min käre bror =) och då var småpojkarna här under tiden så jag fick gosa lite med dom också. Fina ungar!

Det är redan tisdag! Bra! Det var längesen jag längtade till en helg såhär, och ändå ska vi inte göra nåt speciellt. Det ska bara bli så galet roligt! Och veckan blir nog bra också skulle jag tro. Fikasällskap imorrn och bortbjuden på glögg på torsdag. Julen är ju mycket om att fika och äta, men så fantastiskt mysigt!

Albert är nog en av mina idoler tror jag....

 

Nä nu ska vi stänga tv:n och göra nåt vettigare!! hej hej, ha en bra dag!!

 

 

 

Det blev som jag trodde. Vilken tur, för då blev det lite lättare.

Fullt upp igen

Publicerad 2011-12-12 11:25:19 i Allmänt

Jag borde egentligen ge mig själv spö för att jag sitter vid datorn...jag har sååå galet mycket att göra idag. Först måste jag duscha och spackla ett varv i nya badrummet, sen ska jag hämta Alicia på dagis klockan tre och så ska vi fara och handla. Jag har inte ens ätit frukost än...Ikväll ska jag, Annika och Alicia baka lussekatter samtidigt som Olle och pojkarna kommer så Olle kan sätta in dörren till badrummet. Alicia ska ju sova över här så vi har ju massa annat vi måste göra också..sminka oss, kolla på Hello Kitty och göra roliga teckningar ^^

I övrigt är resten av veckan också fullspäckad...tisdag jobbar jag kväll, onsdag kanske det blir att sätta våtrumsmattan, torsdag är det fika i stan och fredag och helgen är jag i Strömsund..yeej!=) Sen ska ju allt möjligt annat göras under veckan också...städa, byta gardiner, göra klart julklapparna..och ja, jobba. =)

Fullt upp som sagt...men det känns bra för då blir det helg fortare =) och sen blir det jul fortare =)

Så är det.

Helger!

Publicerad 2011-12-12 00:33:14 i Allmänt

Vilken bra helg! Och jag har inte ens varit full! ha! Bra! Sist en helg var så bra var nog halloween. Den innehöll också lite lagom av varje liksom...sällskap, mys, fest och bra människor. Förra helgen var ju visserligen också bra, men då blev jag ju nog så full. Tur Pernilla tog reda på mig! Annars hade jag nog vaknat upp på max på söndan =) Jag ser verkligen fram emot helgen som kommer också!! Fast den här helgen inte ens är slut än!

Först var det tänkt att jag och Cecilia skulle till Umeå till Tina, men då hade hon nån slags hästshow som hon hade glömt bort så det gick inte. Då föreslog Cecilia en helgkryssning eller en tripp till Trondheim eller Östersund eller nåt,..jag är ju så klart med på allt ;) men efter närmare efterforskningar och lite annat trubbel blev det inget av tidigare alternativ. Det spelar ju egentligen ingen roll var man är så det blir helt enkelt så att jag far till Strömsund på fredag istället =) det känns så fantastiskt roligt! Och äntligen ska jag få träffa Erika också som Cecilia har talat så gott om =) Vi är tydligen väldigt lika varann så det torde ju bli en match made in heaven ;) kul ska det bli! Det var tydligen nån luciagrej nånstans där (glömde att fråga vilket ställe!) på lördan som vi nog ska gå på =)det spelar ju inte heller nån roll vad det är bara man får dricka öl, vara med roligt folk och lyssna på nån slags musik...då blir det kul! Strömsund har ju aldrig gjort mig besviken tidigare så jag tror det blir en bra helg =)

Igår åt vi julbord förresten. Det var mycket gott och väldigt trevligt! Tack för maten!! <3

Och den där kryssningen förresten...den smider vi nog framtida planer för..^^ det kommer ju bli alla tiders tror jag =)


Och det här med ödet...ja jag förstår det inte, men lustigt är det ibland!

Nu ska jag kolla på film tills jag somnar. Ledig imorrn! Greeeeat!=)

Elfel

Publicerad 2011-12-11 23:33:44 i Allmänt

Ja det har väl knappast undgått någon att det har varit strömlöst hela helgen. Redan på fredagkväll for strömmen och vissa har fortfarande inte fått tillbaka den. Vi fick i alla fall tillbaka den igår mitt i dan. Däremot har ju både det fasta och det mobila telenätet legat nere till idag. Vansinnigt vad det har snöat alltså! Fredagskvällen var nog den värsta jag nånsin har jobbat...jag vet inte ur många gånger broar jag skottade och hur många gånger jag fick sopa av bilen...dessutom fick jag ju köra som en snigel för man såg INGET! Det blir ju som en tunnel till slut...dessutom gjorde jag några riktiga praktvurpor i snön, men jag gjorde inte illa mig så det kändes mest lustigt...=)

Ström och telefon klarar man ju sig utan, men värmen...det är värre! Jag höll på att frysa ihjäl natten mellan fredag och lördag...det var iskallt. Olle och smågrabbarna sov hos mamma och pappa eftersom dom inte heller hade nån ström eller värme. Föräldrarna har ju vedspis att elda i så den ger ju både värme och möjlighet att koka och steka saker. På lördan var det så mysigt hos mamma och pappa...dels med smågrabbarna, men också för att vi kokade kaffe och stekte hamburgare på vedspisen....det blir liksom en särskild känsla...=) levande ljus och sprakande eld...

Värre var det ju för alla gamlingar i byarna...ingen värme (och dom är ju nog frusna ändå!!), inget varmvatten, ingen möjlighet att göra mat (kall kräm fick det bli hos alla...), inga fungerande ficklampor....ja, ni fattar...det är säkert jättemysigt med strömavbrott för alla som har nån att sitta under en filt med och spela sällskapsspel för att fördriva tiden....men alla ensamma och gamla och rädda och frusna...ja, hua...det är inte kul...på fredagskvällen kom strömmen tillbaka i två timmar så då hann jag precis prata i telefon med Cecilia i en och en halv timme, kolla internet, ladda mobilen och sen for den igen...så tråååååkigt...tyst och eländigt. Kallt och mörkt. Jag gick och la mig.

När strömmen väl kom tillbaka tog det ju lika lång tid att värma upp huset igen....det är först nu ikväll det har blivit som vanligt...nu har jag dessutom höjt värmen så jag har en liten buffert om strömmen skulle råka fara igen..^^

Jag har nästan fått nån slags internetabstinens i helgen...mycket jobbigt...=) inte har det gått att ringa nån heller..sms har ju funkat ibland...hela lördan var det ju dött, men då runt halv två på natten rasslade det till och ramlade in 8 sms på en gång...sen försvann mottagningen ett tag igen...jaja, nu är ordningen återställd igen! Tack och lov! Galet vad beroende man är!!=)

days of jupiter

Publicerad 2011-12-09 12:15:41 i Allmänt

Facebook är värdelöst på många sätt, men för de som vill göra reklam och fiska röster måste det vara fantastiskt bra! Alla gör ju det nu för tiden så på det viset blr det ju rättvist ändå... Jag hade en på min vännerlista som skickade en evenemangsinbjudan om att rösta in ett band till Swedenrock. Så jag letade åt några låtar och lyssnade lite Inte min musik direkt, men bra ändå faktiskt. Så jag tänkte av ren snällhet att jag kunde ge dem lite reklam. =) Det är ju faktiskt kul att dom finns i Övik!


Lyssna på några av deras låtar här om ni vill!

Och om ni vill rösta kan ni göra det här.

Dagens goda gärning - check!

Insane

Publicerad 2011-12-08 23:25:58 i Allmänt

Å hua...jag har så galet ont i nacken och axlarna så jag tror jag rasar ihop snart. Jag tycker så jäkla synd om er som har ont i ryggen och nacken och allt det där JÄMT. Det är verkligen handikappande...dessutom har jag fortfarnde ont  foten sen den där jäkla trappan i Hammerdal sabbade min (tydligen väldigt utstående =)..) fotknöl...det är ju typ två månader sen så nåt måste ju ha gått sönder...men så länge saker och ting inte blir sämre får det vara tills vidare.

och jag ska väl egentligen inte klaga för jag är ju aldrig sjuk eller har ont nånstans i vanliga fall. Nu har det väl i och för sig blivit lite galet med saker och ting, men jag vet ju att det går över och vad det beror på. Så, jag tycker som sagt synd om er som måste ha ont jämt...tyvärr är det ju många som klagar mycket som inte har särskilt ont också så jag är liksom oftast skeptisk till folks sjukdomar...därför håller jag helst tyst om mitt eget elände också för att ingen ska tro att jag söker medlidande eller så. Vill jag ha det så ringer jag nån av mina bästa och tvingar dom attl lyssna och tycka synd om mig ^^ det här läser ni ju av egen fri vilja så här får jag klaga bäst jag vill =)


Idag har toadörren och dörrkarmen kommit så imorrn ska min kära bror sätta den på plats! fantastiskt att kunna städa undan alla verktyg och saker och stänga dörren så här innan jul!=) Det känns så braaaa. Jag har dessutom gjort klart alla julklappar snart..=) bara att baka lussekatter och julstäda så är julen välkommen =)

Å..jag längtar till nästa helg. Jag behöver en galen Cecilia-helg så här innan jul. =) Det är osett än vart vi ska fara men det är ju bara en liten detalj i sammanhanget ^^


Nu ska jag göra lite vettigare saker! Hörs hej!!

Tålamod

Publicerad 2011-12-08 00:02:38 i Allmänt

Jag beundrar verkligen folk med tålamod. Jag har inget...Jag har tålamod när det gäller barn och gamla, men verkligen ingenting annat...jag har noll tålamod när jag ska göra saker, bygga eller snickra eller städa eller vad som helst. När det blir tråkigt eller går dåligt ger jag upp. Jag vet inte hur många gånger under renoveringen jag har kastat saker, svurit och skrikit, suttit på golvet och grinat, legat på golveto och grinat, skällt och varit elak...jag har inget tålamod helt enkelt. Går det dåligt får det vara. Händer det inte på en gång får det vara. Det jag retade mig på nu senast är en ganska ny upptäckt när det gäller saker jag retar mig på. Jag har uppenbarligen absolut inget som helst tålamod när det gäller korkade personer. Jag menar inte att jag är smartare än alla andra, utan jag menar snarare sånna som aldrig fattar nånting fast man förklarar och förklarar...de som alltid frågar om självklara saker och de som inte ens förstår simpla saker och ord man egentligen inte borde behöva förklara. Jag har inget tålamod med det. Jag avundas de som kan förklara gång på gång och inte retar upp dig över folks dumhet, men jag är tydligen inte så god...häromdagen fick jag ett sms "Det var länge sen vi sågs. Jag saknar dig!" och ja, det var länge sen...säkert mer än ett halvår...och jag är inte heller intresserad (med det vet du ju antar jag..)...Ytterligare en sak där  mitt tålamod brister. Det är otroligt kort och finns i princip bara nu...en liten stund, sen tar det slut. Men, återigen, jag avundas folk som har mer av den varan...undra om man kan träna på att ha tålamod? Jag ska nog försöka...man tjänar mycket påatt ha tålamod ibland.

Jaja, inget mer om det. Jag har i alla fall (nästan) kommit på hur jag ska göra nästa tatuering =) yeej! Det kommer bli bra. Bara jag hittar nån som kan rita eller skissa upp min idé för om jag måste göra det själv blir det knappast mer än en streckgubbe =) synd att jag inte hade den klar i helgen för då hade jag fått göra den då, men det kanske blir nån gång mellan jul och nyår istället =)

Nu har jag beställt våtrumsmattorna till badrummet också. 6000 riksdaler. Dyrt tycker jag. Då är ju lim, arbete och andra saker på sidan om inte medräknade. Plus golvvärmen och flytspacklet för lika mycket...mitt hus ruinerar mig.

Nu ska jag sluta babbla om ingenting och se en film tills jag somnar. Ledig imorrn vilket innebär sovmorgon =)

Badrum

Publicerad 2011-12-05 21:55:27 i Huset

Nu ska det handla om huset för en gångs skull. Inte spöken eller elände eller nåt annat ni tvingas läsa hela tiden =) mitt nuvarande projekt är toan på överåningen. Det är massor kvar att göra, men jag har ju ändå kommit lite längre än ingenting =) innertaket och belysningen är klart, golvvärmen ligger i flytspackel, alla väggar är skivade, fönstret är bytt och alla eldosor är på plats. Dessutom är vatten och avlopp draget, men inte inkopplat. När jag tänker efter är det egentligen inte så galet mycket kvar, men när jag tänker efter en gång till är det ändå mycket jobb som ska göras. Tur jag har bra hjälp =) jag har i alla fall beställt en dörr som är på väg och ikväll måste jag beställa golv- och väggmatta så det hinner komma till nästa vecka då det förhoppningsvik ska på plats. Jag har liksom en färdig idé i huvudet om hur det ska se ut när det är klart...

ser ni nån färg? Väggarna ska i alla fall vara så där vita är det tänkt. Alla fyra.
Så här ska golvet se ut. Så svart det bara går =)
Det här är våtrumsskivor som ser ut som kakel. Det hade jag tänkt ha bakom tvättstället och kanske nån annanstans också...de svarta alltså. Så blir det vita möbler och vitt porslin.

Så, fattar ni? Svart golv, vita väggar, svart kakel, vita möbler. Så får jag piffa till det med kanske lila handdukar och mattor och sånt =) bra va?

Ett bra kort

Publicerad 2011-12-04 18:40:44 i Allmänt

Jag pratar mycket med mina spöken. Jag får för mig att dom står och lyssnar på mig för dom känns så närvarande många gånger. Jag ber dom ofta att välja tarotkort åt mig också och faktiskt får jag väldigt bra svar och råd. Dom vet ju liksom saker som vi inte vet och jag har ofta hört att de brukar vilja kommunicera med bland annat kort så då är det ju dumt att inte låta dem hjälpa till =)

Idag drog jag ett bra kort. Det var en speciell fråga jag ville ha svar i så klart och fick detta svar:

"Det här kortet visar på inre styrka, att man står säkert med sig själv, har erfarenheter från omgivningen som gör att man vet sin egen styrka och sin målmedvetenhet. Man vet vad som finns för en och vad man bör göra och vet vad man klarar och resten låter man vara. Dras till kompletterande energier och egenskaper. Fysisk hälsa och vitalitet."
Vad kortet antyder:
Om du är redo att acceptera allt du finner inom dig själv kommer du att kunna gå igenom allt med en djup känslighet, uppmärksamhet, kärlek och förståelse.
Vad kortet råder:
Ta in allt med större uppmärksamhet. Ofta upplever vi känslor som kärlek, sorgsenhet, smärta, raseri eller rädsla som hinder bara för att vi aldrig lärt oss att använda dem som potentiell energi.
Affirmation:
Jag njuter av att leva helt och fullt.



Jag tog inte med allt. Det var väl egentligen inte det svar jag ville ha, men kanske ändå det svar som är sant. Jaja, det var det. Nu ska jag fortsätta spana efter våtrumsmattor ;)

Hej!

Imorgon

Publicerad 2011-12-01 22:47:29 i Allmänt

Jobbigt idag. Fick sjukskriva mig från jobbet på eftemiddagen, andra dagen i hela arbetslivet. Gick inte alls för sig. Britt-Marie tyckte jag skulle gå hem redan imorse när jag råkade skriva fel lösenord tll schemaprogrammet femton (15!) gånger! ha! Min användare blev spärrad för ett tag. Jaja, det var inte därför jag gick hem. Men tankspridd är jag nu för tiden...jag har så mycket att tänka på och fundera igenom att jag har ont i huvudet nästan varje kväll. Gulliga, gulliga Annika som umgicks med mig hela dagen fast hon nog inte ville =) Nu börjar det gå framåt med vissa saker i alla fall och det känns ju kul! Imorrn är det ju dessutom helg och det känns ju nästan ännu bättre! Det blir en bra helg ^^

Jaja, gnäll och gnäll...men det är ju bättre att jag skriver här än att jag tjatar öronen av nån som inte orkar lyssna. Nu ska jag lägga mig och sova och vakna glad och pigg imorgon bitti. Det är ju så mycket roligt som händer framöver så jag får tänka på det istället för det som gör mig trött och less.
God natt! Imorgon blir en bra dag!

Om

Min profilbild

Malin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela