malinsminut

Midsommar!

Publicerad 2011-06-22 22:46:51 i Festligheter

Nu är jag verkligen laddad för midsommarhelgen! Jag längtar såååå! Och jag VET ju att det kommer att bli så himla roligt! Ja, det vet jag faktiskt! Det finns vissa ingredienser som måste ingå för att det ska bli en lyckad helg och de sakerna är precis samma som tidigare år! Ett vinnande koncept alltså =)

*Roliga människor (ja, för jag vet ju massor av roligt folk som ska dit!)
*Camping (jag är ju ingen campingmänniska egentligen, men på midsommar ska det vara husvagn!)
*Bra musik (förutom live-underhållningen har vi ju samma skiva som snurrar hela tiden ;)...)
*God mat (ja, vad är inte gott när man äter med goda vänner på en camping?=)..)
*Öl (ja, ingen kommentar)

Den enda ingrediensen som inte går att styra över är ju vädret....är det soligt blir det ännu roligare, regnar det blir det kul ändå =) vi har ju förtält så det ordnar ju sig =)

Ytterligare några plus gällande årets midsommar är:

*Bilträff
*50-tals musik och massa uppträdanden i denna genre


Ja...fattar ni hur kul det kommer att bli?=) Jag lääääääääääääääääääängtar!



Hoppas ni får en härlig helg! GLAD MIDSOMMAR!=)

Efter kan man säga...=)

Publicerad 2011-06-22 22:29:23 i Huset

Nu kan man väl säga att både sovrummet och gästrummet är så gott som färdiga. Det som är kvar är lite målning här och där, fogning och annat pyssel....men i det stora hela är det ju färdigt =) Idag städade jag och satte upp väggorden i sovrummet så då passade jag på att fotografera lite också =)

Tadaaa! The master bedroom!=) Om ni inte ser vad det står på väggen så står det: "A dream is a wish your heart makes..." mycket passande tycker jag =) ser ni vad fint att jag till och med har matchat helosantubarna...haha =)

 

En annan vinkel....

Hundarnas hörna....där har de sin vattenskål och sin korg (som dom för övrigt aldrig sover i....)

 

Väggen mot hallen. På byrån har jag tänkt ha en tv så småningom...

 

Jag passade även på att ta några kort i gästrummet....

 

Här får ni sova om ni kommer och hälsar på!=) Ljust och ljuvligt ;)

 

Bakom garderoben döljer sig en spegel! Den ska ju så klart sitta på väggen såsmåningom, men så långt har jag inte kommit än =)

 

Datahörnan....och den fruktansvärda delen av hallen som fortfarande inte är tapetserad...=S...men snart så!

 

Ja, jag ville bara visa lite hur det ser ut nu! Stor skillnad mot för hur det såg ut för bara några månader sen!=)

Hej!

En vacker sång...

Publicerad 2011-06-22 00:45:11 i Allmänt

Idag har jag börjat med midsommarstädet. Väldigt noga har jag varit....matsalen, vardagsrummet och toan har fått sig en rejäl genomgång. Imorrn blir det övervåningen och köket som ska städas. Det är så himla skönt att ha rent och fint och städat när man ska bort! För ja, på fredag...då jäklar! Då ska vi till Junsele och härja hela helgen lång! Jag lääääääängtar =) Det ska bli så himla kul!


Ikväll har jag i alla fall ställt pianot på plats och satt upp ett väggord ovanför. Mycket nöjd blev jag!=)



Ni kanske inte ser vad det står? Det står i alla fall "en vacker sång sopar dammet från hjärtat" och så är det en dubbelnot bakom =) min fina, gamla farfar fick flytta tillbaka till pianot eftersom det faktiskt är han som rår om det =) han fick det när han fyllde 50 tror jag...nu är det åter i hans hus så nu är han nog nöjd =)

Nu ska jag duscha och gå och lägga mig för imorrn är det jobb hela dagen.....full fart mot helgen hörrni!=)

Hej!

Första, andra, tredje...såld!

Publicerad 2011-06-22 00:39:07 i Allmänt

Helgen blev lugn. Jag tapetserade hos mamma och pappa precis hela lördagen så på kvällen var jag så trött så jag låg bara i soffan...men det var ganska skönt det också! Jag sov som vanligt i soffan och på söndagsförmiddagen ringde Cecilia och frågade om jag skulle hänga med på auktion. En snabbdusch senare var vi på väg ut på E för att ropa in fynd....eller inte =) mysigt var det i alla fall! Dagen avslutades med ett besök på Marieros loppis. Inga fynd där heller...men mycket trevligt hade vi! De andra fortsatte trevligheterna, men jag skulle iväg och jobba så jag fick fara hem...=(...jag hade velat vara ledig den här helgen eftersom jag gick ut extra och jobbade förra, men det gick tydligen inte....lördan fick jag ledigt, men inte söndan....men det gick ju bra ändå. Här kommer i alla fall lite bilder från auktionen!


Rätt mycket folk!


Lena, Cecilia och Anders.


Cecilia ropade hem en fyndlåda! En kartong märkt "kattskin" som innehöll en vit skjorta...kattskinnet låg i en annan fyndlåda....en matta och en lampskärm var andra fynd i lådan, men de la Anders beslag på =)


Tomas ropade hem en fin soffgrupp för en tjuga så de hade nåt att sitta i under auktionen =)


Den här fina Jesus-tavlan funderade Anders på att köpa loss för en hundring, men Anette tyckte inte det...så det blev ingen affär =)



Sen var det alltså dags för mig att fara på jobbet...varannan helg är jag ju på Mogårn och mina kära arbetskamrater där måste väl tro att jag är ledig typ jämt...jag har ju aldrig varit borta en veckodag från jobbet i Norrflärke, men helgerna är lite si och så eftersom jag har semester, kompledigt, byter pass osv....det är ju då man vill vara ledig liksom =)...och det är ju lite tråkigt eftersom det bara är helgerna de på Mogårn "ser"....alltså ser det ut som att jag är ledig typ jämt...men det är jag ju inte....jag har dessutom fått ringa och anmäla mig försenad några gånger....en gång försovning, en gång punktering och....ja nu igen. Punktering. Typiskt! Upptäckte det i Bredbyn så jag blev ju inte så hemskt sen...men ändå. Typiskt...


Stackars lilla leasingbilen hade ett platt bakdäck...

Måste ju vara kärlek...

Publicerad 2011-06-20 17:52:41 i Allmänt

Jag lyssnade på Rix häromdagen och blev så himla rörd....Chris Medina, som säkert alla vet vem det är nu, bär dels på en fruktansvärt traumatisk historia, men har också gjort en fantastisk fin låt. Han och hans fästmö hade varit tillsammans i åtta år (tror jag...) och hade planerat att gifta sig när hon skadades svårt i en bilolycka. Hon fick svåra hjärnskador och hamnade i koma. Doktorerna ville stänga av maskinerna eftersom de ansåg att hoppet var ute, men Chris vägrade. Han tog hand om henne varje dag och efter en och en halv månad vaknade hon upp, fortfarande med svåra hjärnskador...men ändå...hon levde ju! Nu sitter hon i rullstol, skakar hela tiden och kan knappt prata...hon behöver dessutom assistans dygnet runt...men han finns kvar för henne och de planerar att gifta sig! Vilken fantastiskt kille va!

Den här fina låten har han skrivit. Lyssna på texten och titta på filmen. Väldigt rörande tycker jag!

Lördagskul!

Publicerad 2011-06-16 22:53:03 i Festligheter

Ååååå vilken rolig lördag vi hade! Jag önskar att varje lördag kunde vara så där...typ =) det fina vädret gjorde ju typ hälften av dagen =) lördagen började med att Lena kom förbi och joinade mig i solen. Vi drack öl och hade trevligt (fast Lena var bakis...hehe). Sen kom även Emma, Annika och Isak och gjorde oss sällskap. Vi bestämde oss för att dra till stranden (Flärken) och fortsätta solandet där.


Många tänkte som oss denna dag =)


Marcus, Maria, Alicia (inte på bild) och Saga var också där!


Den här vackra varelsen är min syster! Smaskens med melon =)


Lena och jag drack ju vin förstås. Och busringde lite..=)



Emma skulle vidare på kalas så hon nöjde sig med folköl =)


Mycket melon blev det!


Väldigt varmt i vattnet var det! Typ 25 grader tror jag!


Jag fick gå hem med en nunna....hon tyckte att det var väldigt varmt och ville skugga sig under handduken.


Väl hemma laddade vi med en banan och lite vatten. Sen duschade jag och gjorde i ordning mig innan vi drog vidare till stan på grillfest i rådhusparken. Mycket, mycket trevligt!


Sara hade fixat supergod mat! Grillat fläsk, potatissallad, massa såser och en himmelsk efterrätt =)


Lena hade så klart tandläkargrejor med sig för att få göra sig extra fin kvällen till ära.


Johan, Per och Nisse sitter och ljuger.


...även Janne och Johan.

Sen verkar jag inte ha knäppt en enda bild på O'Learys, men där var det också superkul! Ovanligt kul för att vara Olles faktiskt!


En burgare på Max blev det innan vi drog hemåt. Björn, Anders och Albin i bild.


Snälla Jan-E ställde upp och skjutsade oss i finbilen! Anders kunde som vanligt inte låta bli att snurra nåns hår och denna gång var det Lena som fick ställa upp =)


Stackars chaufför som fick stå ut med dom här galningarna! Tur han är van ;)


En vacker solnedgång över huven på en Lincoln. Perfekt!


Anders tyckte att det var lite jobbigt med fyllona i framsätet =)


Lena och jag härjade även lite genom takluckan! Mycket roligt!=)
Fint att jag fick en tuppkam och Lena en ansiktsmask också!


Heeeeeeeeeeeej!


Eftersom vi cruisade hem i ca. 40 km/h hann vi även med en vacker soluppgång i Norrflärke =)

Otroligt vilken härlig dag! Det var såååååå kul!=) Tack alla roliga och TACK Jan-E för skjutsen hem! Det var ju liksom pricken över i!

Nu blir det god natt!=)

Inte så bra...

Publicerad 2011-06-16 22:38:40 i Hundarna

Det finns EN stor nackdel med svart sovrumsgolv....förutom att jag måste dammsuga typ jämt eftersom hundhåret från mina vita hundar syns såååååå väl, finns det även en annan grej som nästan är ännu värre....leriga tassar. Ja, det blir säkert lika dyngigt på vita golv, men på ett svart golv syns det så väl! Bara att skura och skura och skura....men jag gillar ju mitt svarta golv så det väger ju upp ;)


Ja, det är tasspår...inte ljusfenomen eller nåt...(ignorera täcket som hänger ner från den obäddade sängen...)

Räcket =)

Publicerad 2011-06-16 22:34:37 i Huset

Oj vad jag har jobbat idag...från att jag steg upp till typ nu..halv elva...ja, 12 timmar nästan. Igår fick jag hjälp att sätta upp överliggaren och hörnpinnarna på räcket så idag har jag gjort klart det. Plus att jag har tapetserat tills limmet tog slut =) jag har även beställt tapeter till fondväggen i hallen uppe. Ja, det var väl min dag. Plus att jag fick besök av finaste småpojkarna också!


Mitt i dagen...några pinnar uppsatta och halva väggen tapetserad.


Klockan nio typ...KLART! Fantastiskt vad nöjd jag blev! Även om det inte blev helt perfekt...men fint ändå =) även väggen bakom blev tapetserad =)


En annan vinkel...


Sen strök jag klädseln till soffan och ställde den på plats! Det ska även en matta, ett litet bord och en fåtölj dit såsmåningom...det blir en liten myshörna alltså =)

Nu har jag så ont i fötterna så jag knappt kan gå....plus att jag borde duscha också...jag har haft korsdrag hela dagen men ändå svettats som en galning....jaja, det var allt så länge!

Fukt

Publicerad 2011-06-13 21:51:20 i Allmänt

Jag glömde ju en jätteviktig sak! Typ den viktigaste! haha! Man måste ju hela tiden återfukta också...min fina färg som jag skaffade mig i lördags har redan börjat försvinna eftersom jag har börjat fjälla (eller vad man säger) på axlarna...inte så kul....så smörj, smörj och smörj med nån mjukgörande kräm! Det är ju det viktigaste för att få behålla färgen liksom...;)

Sommartips!

Publicerad 2011-06-13 21:14:55 i Allmänt

OJ vilken härlig helg det har varit! Jag fick rycka ut och jobba både lördag och söndag, men det gjorde inget för det var bra tider! Jag höll på att inventera mitt sommar-badrumsskåp idag och kom på att jag faktiskt ändrar det lite beroende på årstid. Jag tänkte jag skulle dela med mig av lite tips =)

För det första...på sommaren vill man ju gärna att mascaran ska sitta hela dagen, även om man svettas och jobbar och håller på ute. Jag har hittat en suuuuuuperbra grej som gör att vilken mascara som helst sitter som sten hela dagen! Jag har solat, svettats, sovit, jobbat, gnuggat ögonen och massa annat men mascaran har suttit heeela dagen! Jag har dock inte testat den i regn, men den torde nog sitta då också =) Det är i alla fall en genomskinlig mascara som man tar på efter sin vanliga mascara och då sitter den hela dagen!


Double fix mascara heter den och kommer från Clarins. Ca. 150 kr tror jag att jag betalade för den. Man kan även använda den till ögonbrynen om man vill att färgen där ska sitta. Jag kan verkligen rekommendera den!
(Bild från yesstyle.com)

Nu på senare tid har jag haft ganska lätt för att bli brun när det väl är dags att sola, plus att jag är en riktig soldyrkare också så jag ligger gärna ute hela dagarna om jag kan ;) Jag brukar alltid bränna mig en gång först, men sen blir jag rätt så brun. Nu för tiden brukar jag alltid använda en kroppsscrub innan sommaren börjar. Tar bort alla döda hudceller och gör huden mjuuuuk. Dessutom sägs det att man inte bränner sig lika mycket och dessutom får en jämnare brunfärg. När man väl har lyckats få en bränna så håller den ju dessutom längre om man har peelat några gånger innan. Det finns en uppsjö av peelingar på marknaden, men den jag har fastnat för är den vi hade på spa-programmet. Den kommer från izumi och innehåller olivkärnor. Superbra och luktar gott! Ungefär 150 pix för en tub.


(Bild från lyko.se som synes...)

Ja, det var alltså innan sommaren....MEN det luriga är ju att bli brun överallt...vilket man inte kan bli. Det är ju alltid nåt ställe som blir lite vitare än andra...typ under armarna, under halsen, olika slags veck och andra ställen solen inte kommer åt. Dessutom har jag lite rosa partier här och där eftersom huden inte riktigt har läkt från eksemet...då har jag (och typ alla andra...haha!) kommit på en supersmart grej som gör att solbrännan blir lite jämnare. När jag har lyckats få en ganska schysst färg tar jag lite brun-utan-sol på de ställen som är vita och rosa. Några smörjningar och färgen ser mycket jämnare ut! Varning bara för att smörja torra partier (färgen blir heeeelt galen!) och att smörja där man redan är brun...färgen blir ju bara ojämnare då...Dessuton tycker jag att krämen ger en lite gulare färg än en riktig solbränna och det är ju inte så snyggt att vara gul hela sommaren...Än så länge har jag fortfarande vita fötter, vita lår ovanför shortsen och lite andra ställen...men jag jobbar på saken =)

Jag har inte testat så många brun-utan-sol produkter än, men den jag tycker är bäst hittills är från apoteket och kostar 89 kronor tror jag...


(Bild från aco.se)

Det är i alla fall detta jag brukar pyssla med på sommaren....sola och fuska till bränna på vita osolade ställen =) haha! Jag har lite andra bra tips också när det gäller att få sminket att sitta eller att få en schysst, jämn färg i ansiktet och dekolletaget, men det kan jag tyvärr inte skriva eftersom jag inte får göra reklam när jag själv är konsult (en vääääldigt inaktiv sådan!) för det där märket....men vill ni veta mer kan ni ju höra av er ;)

So long!

Lunch, grillning och kalas!

Publicerad 2011-06-07 23:32:27 i Allmänt

Jag har typ inte gjort nåt annat än ätit idag känns det som...=)...på lunchen fixade Annika ihop en utsökt måltid av saker hon hittade hos mig...: stekt kyckling, wok-grönsaker, ris och mangoraja. Enkelt och gott =) Det blev återigen en trevlig matrast med min kära syster =)

Lite sur efter maten...men det får man ju vara ;)

 

Klockan ett hade vi obligatorisk arbetsplatsträff och skulle grilla på badet. Mycket trevligt! Och gott! Hamburgare utan bröd fick jag! Smaskens =)

Mina trevliga arbetskamrater + chefen!

Jobbade till klockan fem och en timme senare for vi för att uppvakta finaste lilla Edvin som fyller ett år idag! Tänk att han redan har levt ett år...helt galet...samtidigt som det känns som att han har funnits jämt...konstigt...där blev vi i alla fall bjudna på smarriga tårtor, kakor och kaffe. Gött även det!

Gulligaste lilla ettåringen!

 

Det var den dagen. Ikväll har jag bara sett på tv och slöat i soffan....inte mycket har blivit gjort. Imorrn börjar jag redan klockan 12 så det känns drygt att jobba precis hela dagen samtidigt som det känns skönt med sovmorgon =)

 

Jaja, hipp hipp hurra för Edvin! Och nu blir det god natt!

Måleri...

Publicerad 2011-06-06 23:04:56 i Allmänt

Idag hade jag planerat en perfekt dag egentligen: Kliva upp, dammsuga och städa i ordning, sola heeela dagen, gå ut med hundarna och kanske tapetsera lite på kvällen. Men det blev inte så. Olle frågade mig (på skämt tydligen!) om jag kunde hjälpa dom att måla huset nån dag så när jag hade städat blev jag less på att inte ha nåt att göra så jag ringde och sa att jag kunde komma idag. Sagt och gjort...jag höll på nästan hela dagen, med undantag för en fikapaus och middag hos Pernillas föräldrar, och lyckades med Olles hjälp på slutet att få en kortsida kvar. Det blev fint!

Jag har varit väldigt höjdrädd tidigare, och är det fortfarande ibland...men ifjol lyckades jag bota min höjdrädsla lite genom att tvinga mig själv upp på hustaket...och ner igen förstås. Plus att jag målade om två väggar på mitt eget hus också. Ju mer man tränar desto bättre blir man ju =) så även med höjdrädsla! Pernilla är inte särskilt förtjust i höjder heller så eftersom hon helst håller sig på backen så började jag vid taknocken och ovanför garagetaket...vidare på ställningen och en stege. Sen hann vi ju som sagt hela väggen så då fick jag måla lite från backen också. En trevlig dag med två fina småkillar att gosa med emellanåt!=)

Det som var mindre trevligt var solen. Många timmar mot en husvägg sätter sina spår så ikväll bränner ryggen...hade jag varit smart hade jag ju smort in mig innan...men smart var jag ju så klart inte...plus att jag hade tänkt måla några timmar bara, inte hela dagen. Men det är ju kul när man kommer i gång så det är svårt att ge sig =)

Ajaj...bränd rygg gör ont...

 

Nu blir det god natt!

Hej!

Lena och Arvid

Publicerad 2011-06-06 22:54:34 i Allmänt

Alltid när Lena kommer hem från Göteborg brukar vi träffas och skvallra lite...och dricka lite vin. Så även denna gång. I onsdags kom hon och hälsade på. Vi skulle se en film men naturligtvis hade telia-filmbutiken kraschat precis denna kväll (typ enda gången i år!) så det blev bara nån gammal dvd-film jag hade liggandes....sak samma...trevligt var det i alla fall! Det hela slutade med en sleepover. Dagen efter kom Olle med småttingarna och frågade om dom fick vara hos mig ett tag. Det gick bra.

Lena brukar ju inte ens gilla småbarn särskilt mycket...men Arvid och hon fick verkligen kontakt =) hon tyckte väldigt mycket om honom och han tyckte lika mycket om henne =) dom myste och vilade och lekte och sjöng och busade nästan hela dagen =) jag umgicks mest med lill-Edvin som som vanligt var världens goaste =)




"Man får bara äta dom vita"...=)


Edvin fick också vara med lite!=)


Efter-maten-mys hos mor och far!


Vi hittade en gammal spade uppe på lon som Arvid tyckte var väldigt rolig =) "jag skotta" "jag gräva" =)


och så en hejdå-kram innan Lena skulle fara hem!

Senare frågade Arvid direkt när dörren öppnades "Lena?", "Nä, Lena har farit hem..."
Dagen efter sa han "Ja tyck om Lena"....GULLUNGE!

En trevlig dag var det i alla fall!=)

Go´mat´n

Publicerad 2011-06-06 22:47:14 i Allmänt

Min kära syster Annika är en lustig typ...jag tittade in en dag och frågade om hon hade lust att bju mig på lunch eftersom jag jobbade och inte orkade göra nånting...ja, hon kunde göra det. Så ringde hon typ 11 och frågade när jag skulle komma..."ja, halv 12 kanske", svarade jag..."ok, då börjar jag med maten nu". Jag hade tänkt mig nåt enkelt bara, typ korv och makaroner...men på en halvtimme hann hon slänga ihop en riktig gourmetlunch så när jag kom dit fick jag detta...:

Ugnsstekta kycklingfiléer fyllda med chiliost och kryddor.
Ugnsstekta wokgrönsaker.
Kokt ris.
Vit sås med blek taggsvamp och kantarellfond.

Mycket gott var det!

Till efterrätt fick jag syltkakor och melon.


Kanske inte ser så gott ut på bilden, men det var fantastiskt smarrigt!





Snacka om lyxig lunch! =)

Cruisingen!

Publicerad 2011-06-02 23:13:28 i Festligheter

Oj, jag hinner ju inte med! Det händer ju så mycket roligt hela tiden och det blir bara fler och fler bilder i min kamera...men jag försöker i alla fall ladda upp lite varje dag...och skriva då och då. Jag tänkte i alla fall skriva några rader om den fantastiska cruisingen vi var på förra helgen. Tidigare år har ju också varit otroligt roliga så det var inte direkt nån överraskning att det var kul i år också =) i år fick jag ju dessutom åka en bil som faktiskt passade in i cruisingledet =) jag bara älskar sådana tillställningar! Fina bilar, häftiga kläder, bra musik, roliga frisyrer och bara sååå bra stämning! Ta en titt!


Vår chaufför Anna vid åket! Himlarns coolt horn som Jan-E hade fixat fast på grillen!


Kunde inte låta bli att ta en bild på instrumentpanelen också! Jag satt ju i baksätet till Mellansel då vi hämtade upp fler passagerare =)


Paus i Billsta!

Malin och Leif hade mysigt! Susanne syns inte riktigt..men hon hade också trevligt i baksätet!


Väldigt schysst att man kunde sitta tre fram! Är ju roligare om man får se nåt liksom!


Bekanta ansikten på första parkeringen!


Där stod vi och tittade på roliga bilar som körde förbi!



Coolt med ett parasoll mitt i bilen!


Sen drog vi vidare till campingen där det blev lite dragspelsmusik och dans.


Vi cruisade vidare =) det var vääääldigt mycket folk som stod och kollade efter gatorna!


Det var fest på en parkering...levande musik, öltält och försäljning. Och massor av bilar och folk förstås!=) Susanne och jag hängde vid scenen och dansade runt ett tag =)


Börjar slira iväg här va...?


Levande musik är alltid bäst!


Dålig bild förstås...men man kanske kan få en liten känsla av hur trevligt det var på parkeringen?;)





Sen blev det god natt för dom i baksätet! Där fram ölade vi tills vi kom hem. Och det kändes ju dagen efter också....

MEN KUL VAR DET!=)


Om

Min profilbild

Malin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela