Ett recept!
Ingredienser:
- 3 portioner bandspagetti (gärna färsk med spenatsmak)
Pastasås:
- 1 st purjolök
- 1 st gul paprika
- ev. 100 g champinjoner
- salt
- svartpeppar
- 2 dl crème fraiche
- 3 tsk fiskfond
- 1 msk chilisås
- 1 burk (150-200 g avrunnen vikt) kräftstjärtar
- 3 msk kräftspad
- 0.5-1 dl hackad dill
Gör så här:
Koka tagliatelle under tiden du gör pastasåen så att den blir klar ungefär samtidigt. Hacka purjolöken i små bitar. Skär paprikan i småbitar. Skär ev. champinjoner i skivor. Hetta upp en stekpanna med olja eller flytande margarin. Stek lök, paprika och ev. champinjoner ca 5-10 min tills vätskan på champinjonerna kokat in. Salta och peppra.
Tillsätt crème fraiche, fond, chilisås och kräftspad. Låt koka några minuter och smaka av. Tillsätt sist kräftstjärtar och dill. Låt bli varmt 1-2 minuter och servera genast.
Servera med tomater.